Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

anka_ 22:30, 01 cze 2017

Anabell napisał(a)
Łubiny zaczynają, tylko w tym miejscu powinny być białe, Już trzeci raz sadzę biały i go nie ma.
Haniu a kupowałaś nasionka czy sadzonki, bo nie pamiętam. Ja posiałam biały w tym roku i szkoda tylko, że trzeba czekać do przyszłego lata na kwitnięcie.

Deszczu zazdroszczę... u mnie masakra- sucho, beton się zrobił.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Anabell 23:52, 01 cze 2017

anka_ napisał(a)
Haniu a kupowałaś nasionka czy sadzonki, bo nie pamiętam. Ja posiałam biały w tym roku i szkoda tylko, że trzeba czekać do przyszłego lata na kwitnięcie.

Deszczu zazdroszczę... u mnie masakra- sucho, beton się zrobił.

Aniu- białe miałam 3 lata wcześniej kupowane w dużych donicach i po roku ginął. i tak powtarzałam co rok, dalej nie mam.
Chciałam by był rozrośnięty.

Natomiast w tym roku wiosną kupiłam w Obi 5 szt opakowanie już po obniżkach , b. ładne kłącza z tym że mix kolorów.
Trafił się b. ciemny fiolet, jutro zrobię zdjęcia. inne rozkwitają.

Dobrze zrobiłaś że wysiew nasion, doczekasz się.

Żałosną przesyłkę dostałam z Gartenea, zamawiałam 28 lutego pieniądze wysłałam 2 marca, a przesyłkę dostałam w poniedziałek 29 maja teraz w tym tygodniu.
Mam zrobione zdjęcia, rośliny tylko do worka komunalnych śmieci się nadają.

Dziś przyjechały dwie koleż. z Ogrodowiska i widziały korzenie Dalii jakie dostałam, obsypałam tylko ziemią,bo im jeszcze nie zrobiłam zdjęć poznać nie mogły zupełnie co to za kłącza.
zupełnie zgniłe.

wyobrażasz sobie o tej porze taki łubin dostałam.
Anabell 00:08, 02 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Bardzo ciekawe poidełko - super pomysł
Pataszki korzystają z niego?

Nie widziałam siedzących ptaszków tylko dolewam wodę co dzień i zastanawiam sie wypijają czy paruje.

pokażę następne zdjęcie otrzymanej hosty z przesyłki Gartenea oczywiście nie zamawiałam żadnej hosty, dostałam w zamian za liliowce których nie było.
host mam pół podwórka. inne firmy jeśli nie mają zwracają pieniądze a nie wciskają zamienniki.

nadmienię w ubiegłym roku było podobnie nie mieli róż to zamiennie dostałam inne.

Tak działa firma reklamująca się.

Tu druga hosta do kosza.

Anabell 00:35, 02 cze 2017

Taka przesyłka z Gartenea dwa orliki białe zupełnie zgniłe.

Naprawdę to żenada, Szkoda czasu na zwrot paczki, stanie w kolejce na poczcie i jeszcze dołożyć.

Wcześniej e- mail nie odbierali, tel też nie odbierali.
Raz miałam rozmowę z szefem na infolinii, prosiłam ze względu na późną porę (koniec maja) o zwrot pieniędzy bo sadzenie roślin
to bezsens tak późno sadzić.

Obiecał zwrot całej sumy a paczkę i tak wyśle jako gratis, tylko zwrotu pieniędzy nie ma.
zamawiałam głównie dla kilku odmian dalii pomponowych pomarańczowych.

Pisałam reklamacje wstawiłam te zdjęcia, do dziś nie otrzymałam odp.

Chciałam przesyłkę w odpowiednim czasie, zdrowotność w/g norm, żadnych gratisów nie oczekuję, wystarczy zwykła uczciwość.

Dwa rozchodniki tyci maleńkie o śr. 4 cm.

Kasya 04:41, 02 cze 2017

To jakiś skandal z ta przesyłka...
Reklamuj i wiecej tam nie zamawiaj
anka_ 05:46, 02 cze 2017

Skandal to mało powiedziane...
Przerażające jak bardzo bezczelni potrafią być niektórzy....
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Anabell 21:45, 02 cze 2017

gobasia napisał(a)
Witaj Haniu...Pospacerowalam poogladałam,no i przede wszystkim podziwiałam Twój ogród
A tego ,że sałata jak ma za gorąco to słabo zwija głowy nie wiedziałam

Basiu Goździkowamoże Ci się uda pospacerować w realu zapraszam. Sałatę wsuwamy co dzień ze szczypiorkiem, koperkiem, rzodkiewką, na zmianę z sosem winegre lub śmietaną.
Anabell 21:55, 02 cze 2017

mira napisał(a)
Mam kremowy łubin i mogę dla Ciebie zebrać nasiona.
Ciekawa jestem kamasji jak długo trzyma liście. Kupiłam jedną wypasioną jakąś pełną jeszcze nie kwitnie.

pozdrawiam

Mira jak nie zapomnisz to zbierz, a da się jeszcze w tym roku wysiać?
Zabieram się kamasjom robić zdjęcia i tylko obiecuje sobie.
Zauważyłam dużym cebulom podsychają liście tak samo jak czosnkom, a kwiat większy i dłużej się utrzymuje.
U mnie białe kwitną później jak niebieskie .
Margerytka40 21:58, 02 cze 2017

Dobrze Haniu,że piszesz i pokazujesz jak można nabijać ludzi w butelkę. Przynajmniej inni będą mieli tę pseudo firmę na względzie. Brak słów po prostu.
Anabell 22:02, 02 cze 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

Danusiu tego dnia wieczorem, miałam zaglądać do Ciebie widząc Cię w powiadomieniach, ale wracam skonana z ogrodu. Gonię z robotą.