Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

bogumila 19:26, 10 kwi 2013

JoannA napisał(a)
Rh kupione już dawno w Auchan po 6 zł. a tej odm. nie mogłam przez ostatnie lata trafić.
Ładne zdrowe wyglądały, od Ciepluchy są, to kilka wzięłam, też stoją na oknach i pędy wybiegły.

Moje rh z A miały być białe |Cuninghams White, jeden zaczyna kwitnąć i jest jasno różowy, etykieta jest OK. Ciekawe jakie będą pozostałe.
...później będzie biały...one tak mają.
JoannA 19:29, 10 kwi 2013

Oj to dobrze Bogusiu, a ja sie martwiam ze etykiety zamienione
Anabell 21:47, 10 kwi 2013

Danusiu! anabelki też były Limki i grandiflora oraz ogr.jak pamiętam odm. Renate, niebieska i różowa w takiej samej cenie 13, 60.
Wszystkie szukamy tańsze, a często zdarza się trafimy chciejstwa to nie zwracamy uwagi na cenę. W ubiegłym roku zobaczyłam w wysyłkowej różowe anabelki i Moonlight to nie zwracałam uwagi za .35 zł a słabiutkie.
Bogdzia 19:35, 11 kwi 2013

Bogusia ma rację tylko w pąku jest trochę różowego , no chyba zeby zamienili odmiany ale to szybko się zorientujesz.Pozdrawiam.
ewa004 21:44, 11 kwi 2013

Haniu czasami ceny w szkółkach as szokujące, ale jak już coś wpadnie w oko to ciężko sobie przetłumaczyć że za drogie
Ja dużo za dużo traciłam kasy na chciejstwa które potem nie wiedziałam gdzie posadzić ,teraz jestem na terapii odwykowej ale czy się wyleczyłam zobaczymy jak szkółki rusza pełną para
Gosiniak 10:23, 12 kwi 2013

Łał...ale świetne zakupy w rewelacyjnych cenach, czasami trafi się na okazję, miałaś farta
No i masz co robić w domku tyle siewek
Ja się jakoś nie mogę zdecydować na sianie, cierpliwości mi brakuje, a to tak potrzeba cecha ogrodnika.
Pozdrawiam
Anabell 11:37, 12 kwi 2013

Gosia!
to że cierpliwości nie masz, to Ci na dobre wyszło. W domu czysto. Wymieniam nieraz torebki wyjściowe, a w każdej paragony za nasiona jak zliczyć wszystkie to ho,hoo, siało się czy potrzeba i nie potrzeba , a jak piszesz to potrzeba ogrodnika się sprawdza. Zawsze mało siałam a teraz szał.
Za wydane pieniądze miałabym to, co naprawdę potrzebuję.
Horti kupuję w doniczkach, a jeszcze bawię z patykami i eksperymentuję.
kaisog1 12:29, 12 kwi 2013

Hania widzę, że i Tobie się udało te hortensje kupić Wczoraj byłam w Auchanie ale w tym, którym byłam ostatnio i pisałam, że nie ma ich. Okazało się, że wczoraj przywieźli dopiero. Niestety byłam z M i juz go nie chciałam denerwować kupując jeszcze Ale ludzie nie orientują się w ogóle co to za rośliny Jakas Pani z Mężem stała i dyskutowali czy to przemarznie.... Byłam blisko to powiedziałam, że nie a nawet jeżeli to i tak będzie kwitnąć. Opowiedziałam trochę o odmianach, które były i nagle zrobiło się dookoła mnie kółko z ludzi I chyba zrobiłam błąd bo po tym "wykładzie" została jedna anabelka
gajola 13:32, 12 kwi 2013

Witaj Haniu ale super zakupy u nas w Auchen tylko iglaki migdałki liliaki i zdechłe Rh może pożniej na prowincje wyślą
Pozdrawiam wreszcie Wiosennie

popcorn 13:46, 12 kwi 2013

Aniu rh piękne! A Ciepłuchę mam za płotem, hektary ma tych upraw... ale na pewno nie kupię tam Cunningham's Whote za 6 zl :/
pozdrawiam!!