Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem

Pawlus 23:11, 05 cze 2015

Miałem dylemat, usuwać kwiatostany czy nie. Ostatecznie zostawiłem zanim lawenda się rozkręci.

Pawlus 23:21, 05 cze 2015

Tu na razie nic się nie zmienia, jutro wytyczam linię rabaty.

Przed hortensjami brakuje szałwii i carex'ów Frosted Curls. Szkoda, że swoich nie podzieliłem wiosną...

I na koniec zbieranina

Życzę wszystkim udanego weekendu Mój niestety przerywany, dzisiaj pracowałem.
Pawlus 22:04, 07 cze 2015

Padało! Co prawda nie tyle ile potrzeba, ale podlewać nie musiałem.
Dzisiaj w roli głównej brzoza Fascination. Coraz bardziej mi się podoba. Niestety dopadły ją jakieś robale. Zauważyłem usychające plamy na liściach. Po roztarciu okazało się że w środku żerują małe gąsienice. Miałem trochę oprysku rozrobionego więc od razu opryskałem...Prawdziwa plaga w tym roku.

Pawlus 22:08, 07 cze 2015

Ale dzisiaj kręci...Jeszcze tylko 2 zdjęcia i się poddaję
Pawlus 22:11, 07 cze 2015

Luki napisał(a)
Paweł ja swoje evergoldy codziennie skubie ręcznie, ale nie wytrzymuję psychicznie dłużej niż 5 minut myślę, że tym tempem skończę za dwa tygodnie

U mnie pewnie będzie tak samo Za rok tnę przy samej ziemi. Jedna kępa wygląda tak tragicznie, że zastanawiam się nad wyminą.
Pawlus 22:12, 07 cze 2015

mateuszmichn napisał(a)
Jak zwykle pięknie. Zaciąga bardzo ładne i ładny okaz fanki, dosyć spory się wydaje

Zawciągi będę dzielić i posadzę trochę nad stawem. Ładny okaz fanki? Chyba chodziło o funkię? Ta akurat jest miniaturowa, zdjęcie przekłamuje .
nicol21 22:25, 07 cze 2015

Cześć, przyszłam tutaj od Marzenki. Zobaczyłam parę zdjęć, zaznaczam bo mi się spodobało i wrócę
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Pawlus 22:29, 07 cze 2015

nicol21 napisał(a)
Cześć, przyszłam tutaj od Marzenki. Zobaczyłam parę zdjęć, zaznaczam bo mi się spodobało i wrócę

A ja byłem przed chwilą u Ciebie. Gratuluję działki
mateuszmichn 22:39, 07 cze 2015

Pawlus napisał(a)

Zawciągi będę dzielić i posadzę trochę nad stawem. Ładny okaz fanki? Chyba chodziło o funkię? Ta akurat jest miniaturowa, zdjęcie przekłamuje .

Masz racje chodziło o funkie nie ma to jak słownik w telefonie xd
hmmm będą fajnie wyglądały nad stawem miedzy jakimiś trawkami, no przynajmniej mi sie tak wydaje
Pawlus 22:43, 07 cze 2015

mateuszmichn napisał(a)

Masz racje chodziło o funkie nie ma to jak słownik w telefonie xd
hmmm będą fajnie wyglądały nad stawem miedzy jakimiś trawkami, no przynajmniej mi sie tak wydaje

Ciężko będzie o tak niską trawkę, chyba że za zawciągiem. Pewnie i tak plany mi się zmienią i ich tam nie posadzę