Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

Kindzia 18:17, 11 mar 2015

Ach te paseczkowe krokusiki... Mało takich mam, mus dokupić.

barbara_kraj... 20:00, 11 mar 2015

Iwa napisał(a)
Nie tylko Ty w ogrodzie pracowałaś, owady już wykorzystują każdy najmniejszy kwiat- dostrzegłam w krokusie na zdjęciu , oby tylko już nie było nawrotu zimy i niech już noce będą cieplejsze.
Basiu, czy dobrze pamiętam, że rozmnażasz turzycę Ice Dance? U mnie przeżyła spartańskie warunki - zimą pozostawiona, zapomniana w donicy, latem rozdzieliłam to co przeżyło i od razu ładnie się rozrosła, teraz wprawdzie u mnie nie było mrozów, więc wygląda bardzo dobrze, ale jednak najbardziej przypadła mi do gustu Morning Light, ze średnich, długo jest zielona i zimą nie łamie się tylko ładnie skręca. Reflektujesz jak będę dzielić, albo przed moją wyprowadzką?

Dzisiaj diametralne załamanie pogody. Tylko 6 st. i siąpi prawie przez cały dzień. Najgorsze to to, że do końca tygodnia nie będzie cieplej, a do tego ma padać śnieg. Skoro ma juz padać, to niech pada teraz póki większosć roślin w ziemi siedzi. Do dziś pamiętam spustoszenie, jakie zrobił śnieg w maju.

Wczorajszy piękny dzień nie tylko ja maksymalnie wykorzystałam, ale i pszczoły, które tłoczyły się wokół każdego kwiatka. Pokazały się motyle: cytynek i pokrzywnik chyba.
Moje Ice Dance 'dojrzewają' do kolejnych podziałów. Też ładnie przezimowały. To zdjęcie z 14 lutego.

Iwonko, Morning Light jest piękna, ale na moją działkę chyba zbyt duża. Czy ona ekspansywna jest?

A co u Ciebie? Na pewno coś juz kwitnie. Fotkę jakąś bym chętnie zobaczyła. Widziałam Twój wiosenny bukiet. A moja forsycja całkiem rozkwitła.
barbara_kraj... 20:04, 11 mar 2015

boguslawa_madejska napisał(a)
Basiu cieszę się że ciemiernik odemnie ci zakwitnie ,ciekawe jaki biały czy ciemny,ja też wczoraj pracowałam na działce

Bogusiu, ja też jestem ciekawa. W zasadzie to obojętne, bo każdy mnie cieszyć będzie
barbara_kraj... 20:05, 11 mar 2015

Kindzia napisał(a)
Ach te paseczkowe krokusiki... Mało takich mam, mus dokupić.

Jak się podobają, to koniecznie kupić trzeba!
barbara_kraj... 20:08, 11 mar 2015

ryska napisał(a)
Piękne zdjęcia a wczorajsza pogoda była jak zastrzyk z adrenaliną

Właśnie, szkoda że tylko kilka dni nas rozpieszczała
barbara_kraj... 20:09, 11 mar 2015

GorAna napisał(a)
Basiu, u mnie też niektóre żurawki słabe po zimie...może odbiją

Pozdrawiam

Aniu, też na to liczę
hanka_andrus 20:31, 11 mar 2015

U mnie na szczęście nie padało, i powędrowałąm do ogrodu. Wykopałamranniki dla Ciebie, i chyba jeszcze coś miałam, oile mnie pamięć nie myli pierwiosnek jakiś? Ząbkowany fioletowy? czy z moich samosiejek?

barbara_kraj... 21:02, 11 mar 2015

O matko! Haniu, że tez pamiętałaś!
Całkiem zapomniałam o tym ząbkowanym pierwiosnku. Bo tych samosiejek, to ja mam bez liku.
Fajnie, że pogoda pozwoliła Ci działkę odwiedzić. Lecę do Ciebie, bo pewnie coś ciekawego ujrzę.
monteverde 21:19, 11 mar 2015

To ja za Toba do Hani wskoczę
weronika77 22:12, 12 mar 2015

Basiu odpowiedziałam o peoniach u siebie, ale ponieważ zakwitną u Ciebie, to zostawię zdj. ku pamięci. Wykopane dla Ciebie, tak wyglądały w ub.r.

FESTIVA MAXIMA

SARA BERNHARDT