Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 18:37, 14 cze 2016

Joku napisał(a)
Lubię twoje szersze ujęcia. Bardzo ładny ten zakątek za domkiem. Lovely Fairy też mam ale jeszcze w małych pączkach.

Cha! Cha! Cha! Starannie wybieram kadry, bo moja działka to zlepek różnorakich zakątków i nie wszystkie nadają się do pokazania.
Jolu, tylko patrzeć jak się rozwiną.
barbara_kraj... 18:49, 14 cze 2016

Kindzia napisał(a)
Charles Austin...też miałam na niego ochotę. To piękna róża...już nie mam miejsca na róże. Przecież nie mogę mieć samych róż, bo by mnie pokręciło. Dosłownie i w przenośni

Ostróżki Ci bez podparcia ta prosto i sztywno rosną Basiu?

Masz pewną rękę do cięcia, kulki idealnie pocięte

Mój Charles Austin dopiero od jesieni się zadomawia, ale - jak to z różami u mnie bywa - nie wiadomo kiedy się zbuntuje. Na razie zakwitł dwoma kwiatami i pączków ma kilka. Popieszczę go, bo szkoda byłoby mi go stracić - przypomina mi stale Kogoś.

Na razie ostróżek nie podpierałam, ale będę musiała podwiązać je do palików, bo mają kruche łodygi i nie są w stanie obronić się przed wiatrami.

Kasiu, Twoim kulkom też nic nie brakuje.
barbara_kraj... 18:58, 14 cze 2016

Około 17 - tej zachmurzyło się bardzo i myślałam, że nadciągnie burza. Niestety, przeszła gdzieś obok, ale na południu miasta na pewno zlało - tam tak zawsze jest.

Szkoda, miałabym podlaną działkę.

Porzeczki obrodziły

21:04, 14 cze 2016
Obrodziła porzeczka, ciężkie te grona. Deszcz potrzebny, u mnie dziś spadł rzęsisty,ale uszkodził róże, milin, kwiaty bodziszków zniknęły, na szczęście donice z pomidorami zdążyłam ukryć pod dachem, bo małe owoce już są
Ogród solidnie podlany.
Basiu, ładnie za Twoją altaną, tyły, to często mniej urokliwe miejsca,tak ja miałam, a u Ciebie wprost przeciwnie ☺
barbara_kraj... 21:14, 14 cze 2016

Iwa napisał(a)
Obrodziła porzeczka, ciężkie te grona. Deszcz potrzebny, u mnie dziś spadł rzęsisty,ale uszkodził róże, milin, kwiaty bodziszków zniknęły, na szczęście donice z pomidorami zdążyłam ukryć pod dachem, bo małe owoce już są
Ogród solidnie podlany.
Basiu, ładnie za Twoją altaną, tyły, to często mniej urokliwe miejsca,tak ja miałam, a u Ciebie wprost przeciwnie ☺

Telepatia chyba nas łączy, właśnie wysłałam Ci maila!

Burza krążyła dziś wokół chyba ze dwie godziny, ale poszła sobie dalej. A tak mi na deszczu zależało! Wprawdzie wczoraj podlałam ogród, ale to nie to samo.

U mnie bodziszki wielkokwiatowe przekwitły. Lada dzień zetnę do ziemi wszystkie liście, bo nowe już rosną i odświeżą całą kępkę.

Moja siostra z porzeczek robi dżem do mięs i twierdzi, że smakuje podobnie do dzemu z borówek. Nigdy nie robiłam, ale kto wie, czy się nie skuszę.
barbara_kraj... 21:20, 15 cze 2016

No, wreszcie dzisiaj przed wieczorem przyzwoicie popadało! Jakże się cieszę!
11:42, 17 cze 2016
Basiu,nie wiem jak przyciąć bodziszka wielkokwiatowego po kwitnieniu, do samej ziemi, czy wyżej? Mogę go teraz przesadzić do donicy, czy wstrzymać się jeszcze?
hanka_andrus 12:45, 17 cze 2016

Iwonko, czytam o przeprowadzce. Uff! Nie zazdroszczę. Odpowiem za Basię.

Bodziszka tnij wszystkie listki do ziemi prawie, oprócz tych świeżo wyklutych. I teraz możesz go wsadzić do donicy. To jest żywotna roślina. w ciągu tygodnia wypuści nowe młode liście.
barbara_kraj... 20:36, 17 cze 2016

Iwonko, zrób tak, jak radzi Hania.
Ja niedawno pisałam, że po przekwitnięciu tak własnie robię.
barbara_kraj... 20:37, 17 cze 2016

Okrutnie dzisiaj wiało, boję się co na działce zastanę. Ostróżki, i nie tylko, na pewno leżą!