Nie w wiedziałam że bez Palibin, jest taki duży. Ja go posadziłam w przodu rabaty, na razie jest mały. Muszę mu znaleźć inne miejsce. A pachnie niesamowicie. Nawet po przekwitnięciu, jego małe listki są dekoracyjne.
I tu mam przewagę...wożę się sama
U mojej sąsiadki za płotem też piwonia kwitnie.. a moje jak Twoje Ale ja siępocieszam, teraz oczy cieszę jej, a potm będę mieć swoje..a u niej już nie będzie Nic innego się nie pozostanie jak pocieszać się w ten sam sposób jak ja...
Basiu też mam mydlnice. Właśnie zakwitła. W tym roku ją trochę przycięłam. Nie wiem jak twoja, bo moja troszkę kiepsko zniosła zimę.
Starsze egzemparze podmarzły ale, o dziwo, te młode, co się same rozsiały całą zimę były zielone, nawet w te wściekłe mrozy! Na starych nie ma już śladu przemarznięć, tak więc czekaj cierpliwie, zregenerują się Pamiętaj o przycięciu ich po kwitnieniu!
(...)Byle zdrowie dopisało i ... mężowskie chęci do wożenia mnie po ogrodach!))
I tu mam przewagę...wożę się sama
U mojej sąsiadki za płotem też piwonia kwitnie.. a moje jak Twoje Ale ja siępocieszam, teraz oczy cieszę jej, a potm będę mieć swoje..a u niej już nie będzie Nic innego się nie pozostanie jak pocieszać się w ten sam sposób jak ja...
Z tą piwonią robię tak samo))
Kiedyś też się woziłam i dalej to robię, ale na krótsze już trasy!))