Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

monteverde 01:28, 16 wrz 2012

sąsiadka pryskała chyba roundapem chwasty u siebie, bo i trochę trawy jej chwyciło , nie wiem czy i mi Grandiflory nie popryskała liście piwoni tak samo mi sie przebarwioają i ja tez zostawiam je na zimę, po zimie i tak ich juz nie ma
Mala_Mi 02:47, 16 wrz 2012

I ja swoje 3 grosiki wtrącę.......
Piwonię ścinam jak dopadnie grzyb liście....... jak zdrowe to nie ścinam, dopiero wiosną (zawsze troche ogrzewa zimą). Inne byliny tez nie ścinam jak tylko zdrowe....

Moja nabelka wygląda gorzej niżTwoja i myślę, że podobnie jak Ani MOnte..... ale ja zasuszyłam, bo nie podlewałam.... a przy choinkach, to ma mega sucho...... ale cóż... rachunek za wodę przyszedł........ i tak spowodował zajęcia z gimnastyki, czyli totalny przysiad..... Spodziewałąm się dużego....... ale ten jest mega duży... ale ciurkadełko (+ dziurawa folia i zwiewała woda... zresztą dalej ucieka..... kałuża, basen, szklarnia.. i totalna susza od zeszłego roku. no i trawnik dobrze podlewany przed spotkaniem.. po spotkaniu zejscie z podlewaniem o 50% ...ha, ha, a........ ale i tak dobrze wygląda... chyba najlepiej ze wszystkiego...

Dobranoc
barbara_kraj... 21:46, 16 wrz 2012

Aniu Monte, i tak się mogło zdarzyć z tą Grandiflorą. Szkoda by jej było

Aniu asc, rachunku za wodę nie zazdroszczę ale coś popływała, to Twoje))
A z 'kałuży' przez zimę nie ucieknie całkiem? Toż to byłby dramat dla jej mieszkańców!

Liscie piwonii zostawię, są zdrowe
kaisog1 21:50, 16 wrz 2012

Basiu ale piękny zachód słońca!

Ty mówisz, że Twoje siewki cisów się nie nadają ? Kochana, żeby moje w połowie chociaż były tak piękne jak Twoje....
barbara_kraj... 21:50, 16 wrz 2012

A jabłka dojrzewają. To Spartan, smaczne jabłko deserowe

barbara_kraj... 21:55, 16 wrz 2012

Amatorka pyłku, muchówka jakaś do pszczoły podobna.

Ostatnie, kwitnące jeżówki...

barbara_kraj... 21:57, 16 wrz 2012

kaisog1 napisał(a)
Basiu ale piękny zachód słońca!

Ty mówisz, że Twoje siewki cisów się nie nadają ? Kochana, żeby moje w połowie chociaż były tak piękne jak Twoje....

Gosiu, one mają z 10-12 cm 'wzrostu'! Co z takmi maleństwami robić? Tylko czekać!!!
Martek 23:22, 16 wrz 2012

Napisałam u Asc,ale możesz przeoczyć .Basiu witaj ,barbule są w sprzedaży teraz nie wiosną
Martek 23:29, 16 wrz 2012

Może u kogoś znajdziesz to wiosną się podzieli,ale serio nie jest atrakcyjny sam liść bajer tkwi w kwiatach i liściach
barbara_kraj... 23:45, 16 wrz 2012

Martek napisał(a)
Może u kogoś znajdziesz to wiosną się podzieli,ale serio nie jest atrakcyjny sam liść bajer tkwi w kwiatach i liściach

Dzięki Marto za informacje. Dla mnie atrakcją jest jej późne i dość długie kwitnienie. Moja znajoma ją ma i będę mogła się jej bliżej przyjrzeć. Muszę sprawę przemyśleć!