Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

Debra 22:05, 02 lis 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Krysiu, Zawitko, moje smaragdy rosną u mnie 10 lat. Jak je kupiłam miały niewiele ponad pół metra. Nie bardzo pamiętam, ale sadziłam je chyba co 60 - 70 cm. Od czasu, jak przycięlam wierzchołki, a zrobiłam to po raz pierwszy trzy lata temu, bardzo rozrosły się wszerz.

Ciekawe, co będzie za 10 lat
EPODLAS 00:05, 03 lis 2013

Szmaragdy to chyba najładniejsze żywotniki, takie zwarte i zielone. Piękne okazy ci już urosły. Dzisiaj słyszałam że w drugiej połowie listopada ma padać śnieg. A niedawno było tak pięknie.
Milka 06:48, 03 lis 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Krysiu, Zawitko, moje smaragdy rosną u mnie 10 lat. Jak je kupiłam miały niewiele ponad pół metra. Nie bardzo pamiętam, ale sadziłam je chyba co 60 - 70 cm. Od czasu, jak przycięlam wierzchołki, a zrobiłam to po raz pierwszy trzy lata temu, bardzo rozrosły się wszerz.

Cały czas się zastanawiam nad cieciem u mnie, do tej pory nie chcialam, bo zasłaniały od sąsiada i ulicy, wybujały strasznie, ale teraz mnie kusi ciecie, aby nadac ciut formalny charakter, moje to chyba tak 13_14 lat mają, kiedys tylko sadzilam, nie wiedząc...co,
marzena 16:12, 03 lis 2013

Basiu, bardzo ładnie prezentują sie Twoje szmaragdy choć przyznam się, że nie przepadam za tymi roślinami...
malgorzata_s... 16:20, 03 lis 2013

Szmaragdy bomba. Ja właśnie wymieniam zwykłe stare na szmaragdy. Kiedy moje takie będą Pozdrawiam
barbara_kraj... 20:07, 03 lis 2013

jotka napisał(a)
Basiu, to Ty o 2 ogrody dbasz??? I to z takim wspaniałym efektem

Jolu, o jeden systematycznie, o drugi z 'doskoku'
barbara_kraj... 20:08, 03 lis 2013

Debra napisał(a)

Ciekawe, co będzie za 10 lat

Niewiele się zmieni, bo można je ciąć
barbara_kraj... 20:31, 03 lis 2013

EPODLAS napisał(a)
Szmaragdy to chyba najładniejsze żywotniki, takie zwarte i zielone. Piękne okazy ci już urosły. Dzisiaj słyszałam że w drugiej połowie listopada ma padać śnieg. A niedawno było tak pięknie.

I tu masz rację, Bożenko, smaragdy najladniejszą zieleń mają, zimą się nie przebarwiają
U córki rosną thuje odmiany Columna, też niebrzydkie

Już nie wiadomo co z tą zimą będzie; jedni mówią, że ostra ma być, inni, że lagodna z falami mrozów Pożyjemy, zobaczymy. Tak, czy siak rośliny trzeba zabezpieczyć.
U mnie dziś od południa pada!
barbara_kraj... 20:33, 03 lis 2013

irena_milek napisał(a)

Cały czas się zastanawiam nad cieciem u mnie, do tej pory nie chcialam, bo zasłaniały od sąsiada i ulicy, wybujały strasznie, ale teraz mnie kusi ciecie, aby nadac ciut formalny charakter, moje to chyba tak 13_14 lat mają, kiedys tylko sadzilam, nie wiedząc...co,

Przejrzałam sporo zdjęć i nie wiem gdzie te smaragdy masz. Jeśli są różnej wysokości, to tnij pod linijkę
barbara_kraj... 20:35, 03 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Szmaragdy bomba. Ja właśnie wymieniam zwykłe stare na szmaragdy. Kiedy moje takie będą Pozdrawiam

A tych, które masz nie da się wykorzystać?
Jednak jeśli posadzisz smaragdy, nie pożałujesz.