Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 21:42, 23 mar 2014

Joku napisał(a)
Basiu, obejrzałam wszystko i przeczytałam prawie wszystko z ostatnich dwóch dni. Podziwiam twoje i Bogusi efekty produkcji kwiatków z nasionek. I przyznam się że zazdroszczę. Moje zazwyczaj padają bo nie nadążam a raczej spóźniam się z podlewaniem.

Ja mam prosty sposób, aby siewki się nie zmarnowały. Na doniczki nakładam 'kapturki' z folii lub z butelek. Od czasu do czasu zdejmuję je i roślinki wietrzę
Neska 23:18, 23 mar 2014

Basiu pięknie wszystko kwitnie. Wielkość koron cesarskich mnie powaliła. Moje mają najwyżej 15 cm.
barbara_kraj... 23:26, 23 mar 2014

Neska napisał(a)
Basiu pięknie wszystko kwitnie. Wielkość koron cesarskich mnie powaliła. Moje mają najwyżej 15 cm.

Urosną, może nawet lepiej, ze się nie spieszą, łatwiej je będzie przykryć, gdyby miało się nagle ochłodzić
Kasiu, pokaż swoje kwitnące rośliny, bo z pewnością masz takie
eda 08:21, 24 mar 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Niech się dobrze ukorzeni, potem z całą bryłą będziesz mogła go wyjąć i do ziemi przesadzić gdzieś w połowie maja. Chyba że pogoda się utrwali i nie będą zagrażać przymrozki.
Możesz też zostawić go w donicy, jeśli duża Aby spowolnić rozwój zacznij go hartować przez wystawianie na dwór.

Dziękować Basiu tak zrobię Miłego
an_tre 19:53, 24 mar 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Basiu moje też zaczynają kwitnąć
pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
karolina_nowak 21:13, 24 mar 2014

Basiu jak długo wschodził u Ciebie żeleżniak i czy był stratyfikowany. Bo u mnie się jeszcze nie chce pokazać a ożankę wysiałam w tym samym czasie i mam ją już przepikowaną. Pozdrawiam
monteverde 21:24, 24 mar 2014

Ładniutkie wysiewy czekam teraz na kleome na śnieżniki w tym roku tylko Wasze patrzę
barbara_kraj... 22:31, 24 mar 2014

an_tre napisał(a)

Basiu moje też zaczynają kwitnąć
pozdrawiam

Aniu, jeszcze raz dziękuję. Pierwszy raz zobaczyłam śnieżniki w ogrodzie syna/synowej i bardzo mi się spodobały. No i wreszcie je mam. Są takie wdzięczne!
barbara_kraj... 22:34, 24 mar 2014

karolina_nowak napisał(a)
Basiu jak długo wschodził u Ciebie żeleżniak i czy był stratyfikowany. Bo u mnie się jeszcze nie chce pokazać a ożankę wysiałam w tym samym czasie i mam ją już przepikowaną. Pozdrawiam

Owszem, był stratyfikowany. Trzymałam go kilka tygodni w lodówce. Nasiona skiełkowały po pięciu dniach. Ożankę i żeleźniaka siałam w tym samym dniu i w tym samym dniu skiełkowały
barbara_kraj... 22:36, 24 mar 2014

monteverde napisał(a)
Ładniutkie wysiewy czekam teraz na kleome na śnieżniki w tym roku tylko Wasze patrzę

Wysiałaś? Pamiętasz, że nie przysypuje się nasion tylko wklepuje w ziemię?
Moja wschodzi od wczoraj