Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

Gabriela 16:18, 23 mar 2014

Dobrze, że pokazujesz wschody ożanki, będę wiedziała czego się spodziewać. Posiałam moje nasionka w czwartek i już wzeszły jakieś "no name" oznaczone znakiem zapytania i chyba wieczornik damski.
barbara_kraj... 16:33, 23 mar 2014

Krys napisał(a)
Basiu masz niesamowity zbiór ślicznych roślin, pozdrawiam niedzielnie

Rzeczywiście mam ich sporo i sporo związanych z tym kłopotów, bo 'upchanie ich' z względnym sensem jest trudne. A to miejsce nieodpowiednie, a to zacienienie nadmierne, albo odwrotnie. A chciejstw nie ubywa
barbara_kraj... 17:25, 23 mar 2014

Aniu, Gosiu, cieszę się, że pomogłam
barbara_kraj... 17:28, 23 mar 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Basiu...siewki obejrzałam,ładnie powschodziły.Na rabatach kolorowo...tylko ciepełka brak...pozdrawiam serdecznie.

Bogusiu, do wczoraj było ciepło, teraz tylko 9 stopni i bardzo wilgotno, trochę padało. Z tego to nawet się cieszę, bo rośliny posadzone i trawka dosiana
barbara_kraj... 17:34, 23 mar 2014

Gabriela napisał(a)
Dobrze, że pokazujesz wschody ożanki, będę wiedziała czego się spodziewać. Posiałam moje nasionka w czwartek i już wzeszły jakieś "no name" oznaczone znakiem zapytania i chyba wieczornik damski.

U mnie ożanka siana 13 wzeszła 20. Jak Twoje siewki pokażą pierwsze liście, to będzie wiadomo co posiałaś
Bogdzia 18:31, 23 mar 2014

Wczoraj było tak pięknie a dzis pada , pewnie u Ciebie również.Woda potrzebna ale mam jeszcze sporo roboty dośc pilnej. Pozdrówka.
barbara_kraj... 18:39, 23 mar 2014

Bogdzia napisał(a)
Wczoraj było tak pięknie a dzis pada , pewnie u Ciebie również.Woda potrzebna ale mam jeszcze sporo roboty dośc pilnej. Pozdrówka.

Nie myśl Bogdziu, że ja już po robocie. Na razie tylko to co najpilniejsze zrobiłam. Ale Ty jesteś w szczególnej sytuacji, chcesz wypieścić ogród, i ja to rozumiem
Joku 19:16, 23 mar 2014

Basiu, obejrzałam wszystko i przeczytałam prawie wszystko z ostatnich dwóch dni. Podziwiam twoje i Bogusi efekty produkcji kwiatków z nasionek. I przyznam się że zazdroszczę. Moje zazwyczaj padają bo nie nadążam a raczej spóźniam się z podlewaniem.
eda 21:01, 23 mar 2014

Basiu dzięki za rady na temat Eukomisu
nie wiedziałam, że on taki ogromny rośnie Będę musiała wsadzić go do ziemi tylko gdzie cholerka muszę pomyśleć ,tylko teraz jak już w donicy wychodzi czy mu nie zaszkodzi wsadzenie do ziemi musi być już ciepło prawda ? buźiaki zostawiam serdeczne
barbara_kraj... 21:39, 23 mar 2014

eda napisał(a)
Basiu dzięki za rady na temat Eukomisu
nie wiedziałam, że on taki ogromny rośnie Będę musiała wsadzić go do ziemi tylko gdzie cholerka muszę pomyśleć ,tylko teraz jak już w donicy wychodzi czy mu nie zaszkodzi wsadzenie do ziemi musi być już ciepło prawda ? buziaki zostawiam serdeczne

Niech się dobrze ukorzeni, potem z całą bryłą będziesz mogła go wyjąć i do ziemi przesadzić gdzieś w połowie maja. Chyba że pogoda się utrwali i nie będą zagrażać przymrozki.
Możesz też zostawić go w donicy, jeśli duża Aby spowolnić rozwój zacznij go hartować przez wystawianie na dwór.