Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

asiach 08:43, 25 mar 2014

Witam serdecznie. Pędzę z rewizytą. Działka to też ogród i jak widać u Ciebie też można wyczarować coś pięknego. A na tych swoich arach juz czasami gubię się tak dużo pracy. Gratujuję i pozdrawiam z pochmurnych Chwalęcic.
P.s. Chwalęcice znajdują się w woj. lubuskim, tablicą sąsiadujemy z Gorzowem Wielkopolskim. Z jednej strony drogi znak Gorzów Wlkp. a z drugiej Chwalęcice. Pracuje w Gorzowie a mieszkam w Chwalęcicach.
ewsyg 08:49, 25 mar 2014

Basiu, nie byłam w Obi w Częstochowie ( zapewne jest większe niż na Pogorii, ale byłam z moimi dziewczynkami w Twoim mieście. Jeżeli chcesz sie dowiedzieć gdzie to zajrzyj na stronę mojej pracy Też cudności widziałyśmy
agata19762 11:22, 25 mar 2014

Basiu miło mi, że odwiedziłaś mój ogród...

widzę, że roślinki w donicach ładnie wzeszły,
na działce sezon wiosenny w pełni
ale to cieszy

u mnie dzisiaj zimno 6 stopni, wilgotno i ponuro
roślinki skorzystają ...wszystkie ładnie podlane

pozdrawiam Cię serdecznie.
16:44, 25 mar 2014
Widziałam wiosenne przebudzenie u Ciebie, Basiu, cieszy każda zmiana, każdy kwiat jest zauważony i każde stworzenie z osobna, zresztą u mnie tak wyostrzyło się spostrzeganie szczegółów, że już koło niczego nie przejdę obojętnie, nie przypuszczałam, że przyroda jest tak piękna w detalach. Pamiętam Twoje zdjęcia makro i zaglądanie kwiatom "pod spódniczki"
W tym roku nie uda mi się ukwiecić mojego ogrodu, z przyczyn oczywistych, ale zamiar jest ciągle żywy, na razie rekompensuję braki obrazami z ogrodów takich jak Twój, jestem często, choć "bezgłośnie" Znam też uczucie, które pojawia się, gdy nie można znaleźć odpowiedniego miejsca dla bylin, tak jest zawsze w niewielkich ogrodach, ja mam jeszcze wokoło sąsiedztwo domów, dających dużo pełnego cienia, a konieczność osłonięcia się żywopłotem od ulicy i sąsiadów dopełniła problem.
Na razie mam tylko bratki, ale co chwilę idę na nie popatrzeć, fajna, fajna ta pora roku
barbara_kraj... 17:38, 25 mar 2014

Asiu, na pięknej ziemi mieszkasz. Wiem, bo dawno temu jej kawałek zwiedziłam a dłuższy czas przebywałam w Lubniewicach. Z pewnością miejsce to jest Ci znane, bo od Twojej miejscowości leży niedaleko.
Każde - małe i duże - ogrody mają swoje plusy i minusy. Jednak, jak tylko kocha się rośliny, każde jednakowo cieszą
boguslawa_ma... 17:42, 25 mar 2014

Basiu pozdrawiam
barbara_kraj... 17:49, 25 mar 2014

ewsyg napisał(a)
Basiu, nie byłam w Obi w Częstochowie ( zapewne jest większe niż na Pogorii, ale byłam z moimi dziewczynkami w Twoim mieście. Jeżeli chcesz sie dowiedzieć gdzie to zajrzyj na stronę mojej pracy Też cudności widziałyśmy

Intrygujesz mnie, gdzie w moim mieście - oprócz JG i zapałczarni - można 'cudności' oglądać?
barbara_kraj... 17:53, 25 mar 2014

agata19762 napisał(a)
Basiu miło mi, że odwiedziłaś mój ogród...

widzę, że roślinki w donicach ładnie wzeszły,
na działce sezon wiosenny w pełni
ale to cieszy

u mnie dzisiaj zimno 6 stopni, wilgotno i ponuro
roślinki skorzystają ...wszystkie ładnie podlane

pozdrawiam Cię serdecznie.

Agatko, często zaglądam. Bardzo lubię patrzeć, jak zmieniają się ogrody. A Twój do takich należy. Postępy w wyglądzie ogromne, na plus oczywiście. Mnóstwo pracy w te metamorfozy włożyliście

U mnie dziś chłodno, od czasu do czasu słońce wygląda lub pokrapuje. Jutro ma być lepiej
barbara_kraj... 18:07, 25 mar 2014

Iwono, jakże się cieszę, że zajrzałaś.
Wiosna, to szczególna pora roku, tyle w niej optymizmu, radości i nadziei. Myślę, że wszyscy jednakowo ją odbieramy i każdym drobiazgiem podobnie się cieszymy. Ekscytujące są oczekiwania: wzejdzie, nie wzejdzie; zakwitnie, czy nie? A że tegoroczna zima była dla nas łaskawą, to nasze oczekiwania są wyjątkowo duże.

Ogrody wciąż się zmieniać muszą, bo żyją. Nasza rola polega na doborze roślin, ich pielęgnacji. A że jest ich taki ogrom, to wciąż nowe 'chciejstwa' mamy. I w tym kłopot
A jak się ma Twój piaskowiec? Jeśli przeżył, to niedługo powinien zakwitnąć
Ivvvona 18:43, 25 mar 2014

Pozdrawiam w ten zimny i mokry dzień. Z pracami w ogrodzie na razie przymusowa przerwa, ale za to przesadzam kwiaty w domu. To tak zamiast ogrodu