Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 23:39, 05 maj 2014

asiach napisał(a)
Piękny i zadbany już zresztą pisałam.
Tak masz rację Ogrodowisko zobowiązuje dlatego pędzę i nie moge za Wami nadążyć
Pozdrawiam

Asiu, ja przynajmniej do 70% ogrodów nie zajrzałam ani razu. I nawet nie próbuję, chyba że coś mnie bardzo zainteresuje. Niemożliwym byłoby w tylu ogrodach obejrzeć i przeczytać wszystko. O pisaniu już nie ma mowy.
Wybierz te ogrody, które Cię interesują, zaglądaj do tych, którzy Ciebie odwiedzają i dasz radę.
Łatwiej mają Ci, którzy od początku tu są lub Ci, którzy osobiście się znają
Ja do Ciebie zaglądać z miłą chęcią będę, bo ogród Twój uroczy jest!
monteverde 00:45, 06 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Nie, Aniu, na wszelkie robactwo!

i to jest w granulkach czy polewasz, bo nigdy jeszcze nie stosowałam
asiach 08:05, 06 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Asiu, ja przynajmniej do 70% ogrodów nie zajrzałam ani razu. I nawet nie próbuję, chyba że coś mnie bardzo zainteresuje. Niemożliwym byłoby w tylu ogrodach obejrzeć i przeczytać wszystko. O pisaniu już nie ma mowy.
Wybierz te ogrody, które Cię interesują, zaglądaj do tych, którzy Ciebie odwiedzają i dasz radę.
Łatwiej mają Ci, którzy od początku tu są lub Ci, którzy osobiście się znają
Ja do Ciebie zaglądać z miłą chęcią będę, bo ogród Twój uroczy jest!

Dziękuję za miłe słowa, tak też uczynie. Zweryfikuję te które będę odwiedzać. Twój zostawię napewno
POzdrawiam ciepło - bo mam +2
Mala_Mi 13:42, 06 maj 2014

To tak jak ja.. nie ma szans...... nawet ulubionych mam za dużo, ale jakoś nie mogę sobie darować by raz na jakiś czas nie zajrzeć.. oglądam od 2 maja,,, idę sie cofnąć do wcześniejszych fotek

Tojeść może uciekać górą Pilnuj ją
Mala_Mi 13:46, 06 maj 2014

Ja też mam w tym roku zawirusowane tulipany... muszę je też oznaczyć i do wykopania.......
madzielena 14:00, 06 maj 2014

Basiu chciałam się Ciebie dopytać jak potraktować ten chłód, który, jak się wydaje przemija. Czy są to przyśpieszeni ogrodnicy? W końcu wegetacja ruszyła w tym roku szybciej, więc i może majowe zimno się pospieszyło?
Sprawdzam pogodę długoterminową dla mojej okolicy (Ostrowiec Św.) ale już wiem, że norweska nie sprawdza się u mnie w ogóle. Być może wina jest po stronie miejsca pomiaru (napisane jest Ostrowiec Świętokrzyski/Święty Krzyż - a nas od Świętego Krzyża dzieli ok 20 km, a poza tym Święty Krzyż jest w górach, które zatrzymują masy chmur i chłodu przez co u nas jest cieplej niż np. w Kielcach).
Właściwie to oziębienie zmusiło mnie jedynie do nakrycia pomidorów - reszta roślin jest bezpieczna, ale Ciebie, jako doświadczonej ogrodniczki, chciałam zapytać co o tym zimnie sądzisz

barbara_kraj... 15:16, 06 maj 2014

monteverde napisał(a)

i to jest w granulkach czy polewasz, bo nigdy jeszcze nie stosowałam

Aniu, preparat w płynie, Kupiony w niewielkiej buteleczce zawierał 2ml cieczy. Mąż go rozcieńczył wg instrukcji a ja zlałam ziemię w donicach. Spryskana była też pod koniec kwitnienia śliwa przeciwko owocnicy żółtorogiej. Piszą, że preparat ten stosuje się w zamian za wycofany Basudin. A Basudin był m.in. na opuchlaki
barbara_kraj... 15:19, 06 maj 2014

To na razie tyle
Jadę na działkę sadzić ożankę i cleome. Chyba zimni ogrodnicy za nami A zimna Zośka już taką zimną być nie powinna. Ale kto to wie?
Zajrzę wieczorem
Ivvvona 21:23, 06 maj 2014

Hej, Basiu, co słychać, a raczej co widać na działce? Są jakieś straty? Mam nadzieję, że nie. Mnie niestety pochłonęły dzisiaj sprawy zupełnie nieogrodowe i moje zakupy jeszcze nie posadzone, kupiłam jedynie podłoże do rh. Sadzenie odłożyłam na jutro.
boguslawa_ma... 21:51, 06 maj 2014

Basiu spotkanie z Iwonką miałyście super a jej ogród duży i taki zadbany i zakupy udane,ale ja też się chyba spotkam z tobą na zakupach napisze. na pr