Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 08:52, 20 sie 2013

dobry
rano jak wstaliśmy nie padała, a teraz znów zaczęło! pewnie ze spacerku dziś nici, ale chociaż raj dla roślinek może popołudniu przestanie, to wyjdziemy się przejść
miłego dnia wszystkim
kitek81 10:24, 20 sie 2013

pytanko z rana, czy róże mogę dać w ogrodzie od strony północno-zachodniej? bo jak wiecie mam pare i wczoraj przeglądając jeszcze Danusi realizacje "Mały ogród miejski" i tam w narożniku jest rosalium, mi by to pasowało w narożniku od frontu, czyli od ulicy zaraz na początku tego boku, gdzie chcę mieć swój misz-masz? byłoby tam dobrze różom?
kitek81 10:33, 20 sie 2013

coś takiego, to zielone to te moje tuje, świerki i myślę jeszcze nad choiną kanadyjską, a to czerwone to róże, a przed nimi wtedy pewnie lawenda

a i jeszcze kolejne pytanie, jakie bordowe drzewko polecacie?
kitek81 10:34, 20 sie 2013

a i wczoraj stwierdziliśmy z M, że parkingu nie robimy, więc terenu na sad przybędzie
Marta7 12:47, 20 sie 2013

Kasiu pospacerowalam u Ciebie -jak zwykle coś sie dzieje,Ty to masz zapał i energię i tak trzymaj!
Pozdrawiam
Marlenaa 14:40, 20 sie 2013

Jeszcze trochę i schodki będą gotowe i super będzie
Też ukorzeniałam thuje i zaraza mi je zjadła tzn. grzyb jakiś. Pryskanie nic nie pomogło i z ok 50 szt. tylko jedna została Ale aż tak bardzo się nie martwię, zrobię jeszcze raz. 3 lata wcześniej ukorzeniałam i się udało, i teraz mam już spore roślinki. Na razie rosną w doniczkach i czekają na swoje miejsce
GorAna 15:16, 20 sie 2013

Zależy, jakie duże to drzewko ma być? buk Atropunicea- wysoki, Black swan-płaczący, Dawyck Purple- stożkowy, Purple Fontain-gałezie zwisające,Purpurea Pendula parasolowate....a może jakaś wiśnia lub śliwa np Dziecięca
Pozdrawiam...ja mam też czerwoną brzozę....wybór jest duży
kitek81 18:39, 20 sie 2013

Marta7 napisał(a)
Kasiu pospacerowalam u Ciebie -jak zwykle coś sie dzieje,Ty to masz zapał i energię i tak trzymaj!
Pozdrawiam

zapraszam częściej na "spacery", chociaż u mnie jeszcze mało do oglądania ale zawsze mi miło, jak ktoś zajrzy i skomentuje
staramy się jak możemy, ale jeszcze duuuuużo do zrobienia!
pozdrawiam serdecznie :*
kitek81 18:42, 20 sie 2013

Marlenaa napisał(a)
Jeszcze trochę i schodki będą gotowe i super będzie
Też ukorzeniałam thuje i zaraza mi je zjadła tzn. grzyb jakiś. Pryskanie nic nie pomogło i z ok 50 szt. tylko jedna została Ale aż tak bardzo się nie martwię, zrobię jeszcze raz. 3 lata wcześniej ukorzeniałam i się udało, i teraz mam już spore roślinki. Na razie rosną w doniczkach i czekają na swoje miejsce

Jak schodki już będą, to zrobimy sobie skarpę i powsadzam pierwsze roślinki już nie mogę się doczekać!
Szkoda, że tujki Ci się zmarnowały! Mi też nie wszystkie roślinki się ukorzeniły, pare uschło, ale to co przetrwało cieszy i napawa dumą
pozdrawiam :*
kitek81 18:45, 20 sie 2013

GorAna napisał(a)
Zależy, jakie duże to drzewko ma być? buk Atropunicea- wysoki, Black swan-płaczący, Dawyck Purple- stożkowy, Purple Fontain-gałezie zwisające,Purpurea Pendula parasolowate....a może jakaś wiśnia lub śliwa np Dziecięca
Pozdrawiam...ja mam też czerwoną brzozę....wybór jest duży

Aniu witam u mnie
Dziękuję za propozycję, posprawdzam sobie te drzewka! Mój M nie bardzo jest za dużymi drzewami, więc muszę poszukać jakieś nie za wysokiej, może karłowej odmiany.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam częściej