M zabrał się w końcu za schody od tarasu, więc wizja skalniaka niedługo zacznie się spełniać
A może ja muszę zmienić nazwę swojego wątku: "Mój ogród-czyli spontan" hihihi
Kasiu, schody na taras, no full wypas!
Spontan to jest tu w co drugim ogrodzie.
Nowa Forumowiczka - od ogrodu z niespodzianką - wspaniale opisała historię tworzenia tego jej przecudnego zakątka - nic od razu, ile przesadzania, zmian.
Ilu z nas rodzi się z talentem tworzenia ogrodu z materii tak trudnej jak rośliny?
Nawet wnętrza jest aranżować łatwiej, bo widzisz finalny produkt. A w ogrodzie JEST TYLE NIEWIADOMYCH.
A co ukorzeniłaś? masz jakieś sukcesy?
Ja chyba powsadzam to co udało mi się do tej pory ukorzenić do ziemi w warzywniaku, niech teraz tam rosną!
A u Ciebie już byłam i dodałam do obserwowanych
Pozdrawiam
Ty jak zawsze potrafisz mnie pocieszyć, bo nawet nie pisałam, zeby nie było, że się żalę, ale miałam dziś dołka! Poszłam sobie na spacer, popodziwiałam cudze ogródki, wróciłam do siebie i zobaczyłam ten pustostan z chwaściorami normalnie załamka! no ale nie dam się, tujki, czy co tam wtyknęłam w ziemię, może coś się ukorzeni!
do nowej forumowiczki muszę w takim razie zajrzeć
I Danusią nie jestem, do pięt Jej nawet nie dorastam (i nie tylko Jej-więcej tu takich osób!), ale swój ogród zrobię z sercem, kawałek po kawałeczku! Zajmie mi to więcej czasu, ale mam nadzieję, że z sukcesem
Dziękuję Kochana-napiszę nie pierwszy raz: DOBRZE, ŻE JESTEŚ :*
Kasiu, każdy z nas co jakiś czas przeżywa podobne rozterki - ile razy ja patrząc na inne ogrody, myślę sobie, że nie mam pojęcia jak postepować z roślinami. I pewnie tak jest, tylko po to pracujemy w ogrodzie, by stopniowo one, te rośliny nauczyły nas jak z nimi postępować.
NIC OD RAZU!
To wymaga czasu, pracy, uczenia się na błędach, przesadzania, przesadzania, poprawiania i tak ma większość z nas. Oczywiście jest wiele osób na O. , które los obdarzył ogrodowym talentem, ale tak samo jest z malarstwem - ilu ludzi naprawde potrafi namalować wspaniały obraz.
A ogród dla mnie to malarstwo w pewnym sensie, bo tworzymy kompozycję kolorów, kształtów, faktur, tylko o ile trudniej!!!!
Tak więc porzuć smutki, cierpliwość i praca (kasa też pomaga )) i za jakiś czas będziesz z dumą pokazywać swój ogród. Ale to nie będzie za rok