Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 21:40, 18 sie 2013

Debra napisał(a)

Kasiu, każdy z nas co jakiś czas przeżywa podobne rozterki - ile razy ja patrząc na inne ogrody, myślę sobie, że nie mam pojęcia jak postepować z roślinami. I pewnie tak jest, tylko po to pracujemy w ogrodzie, by stopniowo one, te rośliny nauczyły nas jak z nimi postępować.
NIC OD RAZU!
To wymaga czasu, pracy, uczenia się na błędach, przesadzania, przesadzania, poprawiania i tak ma większość z nas. Oczywiście jest wiele osób na O. , które los obdarzył ogrodowym talentem, ale tak samo jest z malarstwem - ilu ludzi naprawde potrafi namalować wspaniały obraz.
A ogród dla mnie to malarstwo w pewnym sensie, bo tworzymy kompozycję kolorów, kształtów, faktur, tylko o ile trudniej!!!!

Tak więc porzuć smutki, cierpliwość i praca (kasa też pomaga )) i za jakiś czas będziesz z dumą pokazywać swój ogród. Ale to nie będzie za rok

Krysiu, Ty to chyba jesteś Aniołem?!
Nie chyba, a na pewno!
Dziękuję raz jeszcze :*

Wiem, że nie za rok, bo za rok, to ja jeszcze maleństwa mieć będę i to nawet nie wszędzie
danuta_szwajcer 22:08, 18 sie 2013

Gratuluje sadzonek Pozdrawiam
Matka 22:10, 18 sie 2013

Ty siem nie łąmbierz łopatę i do bojuja sie też tak łamałam jak patrzyłam nawet na ogród sąsiadów-który wydawał mi się cudny-ale to było przed epoką Ogrodowiska i teraz stwierdzam, ze ogrody ludzi są w większości 'bez celu'...

oj, słyszę, że chyba u mnie pada!!!!!jak się cieszem
kitek81 22:35, 18 sie 2013

Bogda napisał(a)
Ty siem nie łąmbierz łopatę i do bojuja sie też tak łamałam jak patrzyłam nawet na ogród sąsiadów-który wydawał mi się cudny-ale to było przed epoką Ogrodowiska i teraz stwierdzam, ze ogrody ludzi są w większości 'bez celu'...

oj, słyszę, że chyba u mnie pada!!!!!jak się cieszem

i kto to mówi, ta co się na skarpę foszy
ale to prawda, zrobię tylko przetwory z warzywniaka i dalej ruszam z łopatą, toć chociażby chwastyt trzeba usunąć i trawę posiać!
ja jak spacerowałam z małą i patrzyłam na niektóre ogródki, to też myślałam, że tu bym zmieniła, tu dodała itd-stwierdziłam, że mam już ogrodowiskowe podejście!
więc może u mnie później nie będzie tak źle

u mnie nie pada, a myślałam, że będzie-za to wiatr spory-może później coś przywieje
kitek81 22:37, 18 sie 2013

i niech się ci w szkółkach martwią, jak podejdę do nich ze zdjęciem, bo nazw roślin oczywiście nie znam, i niech dobierają mi roślinki, dlatego Panią z Pakości ze szkółki polecam dała radę
kitek81 23:25, 18 sie 2013

ja tam idę spać, jutro nowy dzień, w końcu będę lubiła poniedziałek(bynajmniej przez jakiś czas), bo nie muszę wstawać do pracy
siem byczem
taaaa jasne, jak sobie nazrywałam fasolkę szparagową zieloną do przetworzenia
ale i tak lubię
miłej nocki i do jutra :*
kitek81 08:28, 19 sie 2013

dzień dobry
jestem już
miłego dnia, Kochani :*
Milka 13:08, 19 sie 2013

ale swój ogród zrobię z sercem, kawałek po kawałeczku! Zajmie mi to więcej czasu, ale mam nadzieję, że z sukcesem

i to mi się podoba, tak będzie i dużo mniej błędów popełnisz, bo jesteś na Ogrodowisku, a tu można się wzorować na najlepszych, czerpać garściami inspiracje i oczywiście porad tu co niemiara
udanego dnia
kitek81 16:52, 19 sie 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Gratuluje sadzonek Pozdrawiam

dziękować dopiero będę jak mi się przyjmą
pozdrawiam serdecznie :*
kitek81 16:53, 19 sie 2013

irena_milek napisał(a)
ale swój ogród zrobię z sercem, kawałek po kawałeczku! Zajmie mi to więcej czasu, ale mam nadzieję, że z sukcesem

i to mi się podoba, tak będzie i dużo mniej błędów popełnisz, bo jesteś na Ogrodowisku, a tu można się wzorować na najlepszych, czerpać garściami inspiracje i oczywiście porad tu co niemiara
udanego dnia

i tak mam nadzieję będzie u mnie z sercem i z kawałkiem mojej duszy, bo przecież każdy z nas jest inny i podobają nam się różne rosliny
pozdrawiam serdecznie