Ty siem nie łąmbierz łopatę i do bojuja sie też tak łamałam jak patrzyłam nawet na ogród sąsiadów-który wydawał mi się cudny-ale to było przed epoką Ogrodowiska i teraz stwierdzam, ze ogrody ludzi są w większości 'bez celu'...
oj, słyszę, że chyba u mnie pada!!!!!jak się cieszem
i kto to mówi, ta co się na skarpę foszy
ale to prawda, zrobię tylko przetwory z warzywniaka i dalej ruszam z łopatą, toć chociażby chwastyt trzeba usunąć i trawę posiać!
ja jak spacerowałam z małą i patrzyłam na niektóre ogródki, to też myślałam, że tu bym zmieniła, tu dodała itd-stwierdziłam, że mam już ogrodowiskowe podejście!
więc może u mnie później nie będzie tak źle
u mnie nie pada, a myślałam, że będzie-za to wiatr spory-może później coś przywieje
i niech się ci w szkółkach martwią, jak podejdę do nich ze zdjęciem, bo nazw roślin oczywiście nie znam, i niech dobierają mi roślinki, dlatego Panią z Pakości ze szkółki polecam dała radę
ja tam idę spać, jutro nowy dzień, w końcu będę lubiła poniedziałek(bynajmniej przez jakiś czas), bo nie muszę wstawać do pracy
siem byczem
taaaa jasne, jak sobie nazrywałam fasolkę szparagową zieloną do przetworzenia
ale i tak lubię
miłej nocki i do jutra :*
ale swój ogród zrobię z sercem, kawałek po kawałeczku! Zajmie mi to więcej czasu, ale mam nadzieję, że z sukcesem
i to mi się podoba, tak będzie i dużo mniej błędów popełnisz, bo jesteś na Ogrodowisku, a tu można się wzorować na najlepszych, czerpać garściami inspiracje i oczywiście porad tu co niemiara
udanego dnia
i tak mam nadzieję będzie u mnie z sercem i z kawałkiem mojej duszy, bo przecież każdy z nas jest inny i podobają nam się różne rosliny
pozdrawiam serdecznie