Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

Kasiek 08:36, 28 sie 2013

kitek81 napisał(a)
w Casto dokupiłam sobie roślin cebulowych, ziemię dla róż i rh i to do zakwaszania podłoża niby niewiele, ale zawsze coś

qrcze teściowa i babcia kupują mi tulipany i hiacynty, krokusy chyba jakieś też, ale się wkurzam, bo każda cebulka jest w innym kolorze :/ już im delikatnie zwróciłam uwagę, jakie kolory bym chciała, ale chyba nie dociera

Pokaz im swoje kupione i powiedz ze takie lubisz Wiesz ,czesto pismo obrazkowe bardziej przemawia Milego dzionka zycze.
Ewa4 08:39, 28 sie 2013

Kasiu no to masz sporo pracy ze słoikowaniem ja tylko robię ogórki bo nie ma chętnych na inne zaprawy więc po co robić.Ale podziwiam Cię bo to i pracy dużo kosztuje .
Pozdrawiam
kitek81 13:34, 28 sie 2013

Kasiek napisał(a)

Pokaz im swoje kupione i powiedz ze takie lubisz Wiesz ,czesto pismo obrazkowe bardziej przemawia Milego dzionka zycze.

jednak chyba ostatnia rozmowa poskutkowała, bo kupiły mi tulipanki białe i białoróżowe - więc jest ok i sukces
pozdrawiam :*
kitek81 13:35, 28 sie 2013

Ewa4 napisał(a)
Kasiu no to masz sporo pracy ze słoikowaniem ja tylko robię ogórki bo nie ma chętnych na inne zaprawy więc po co robić.Ale podziwiam Cię bo to i pracy dużo kosztuje .
Pozdrawiam

dzięki, u nas na szczęście przez zimę pójdzie, więc robię, bo wiem, że moje pochłaniacze zjedzą a pracy to kosztuje, wiem, bo przez to dom i ogród poszły w odstawkę, co niestety skończyło się roślinkowymi stratami zła jestem na siebie!

kitek81 13:39, 28 sie 2013

jak Milenka spała popodlewałam swoje roślinki co się mają poukorzeniać, no i w końcu wkopałam kupne krzaczki malinek! od razu mi lżej na sercu jak wiem, że już są w ziemi

teraz mój kolejny zestaw pytań:
1. czaję się na kupno kompostownika, chyba jednak będzie plastikowy, bo nie doczekam się, żeby m zrobił mi z desek, a i nie mam gdzie go ukryć, więc lepiej taki plastykowy wygląda-chcę kupić ten segmentowy, tylko brać 1200l czy od razu 1600l?
2. ile po przekwitnięciu mieczyków i kalii można wykopywać cebulki? bo mi to miejsce by się przydało?
kitek81 20:21, 28 sie 2013

To jak u mnie cisza w wątku, to może dodam fotki z tworzenia skarpy

kitek81 20:23, 28 sie 2013

I już dawno obiecana fotka schodów
kitek81 20:28, 28 sie 2013

I jednak na zewnątrz ma się zupełnie inne spojrzenie na ogród jednak te róże dam nie na północnym-zachodzie, a południowym zachodzie- tu będzie im chyba lepiej?! Nawet miejsce im wypielilam tylko teraz myślę ile muszę dac je od płotu, bo tam od siatki bym zaczęła robić ten mój misz masz i chyba zacznę od tuj smaragdow?
GorAna 20:31, 28 sie 2013

Kasiu popatrz sobie na wątek "Zimozielony ogród" tam jest ładne nasadzenie na skarpie przy schodach
Pozdrawiam
kitek81 20:39, 28 sie 2013

GorAna napisał(a)
Kasiu popatrz sobie na wątek "Zimozielony ogród" tam jest ładne nasadzenie na skarpie przy schodach
Pozdrawiam

dzięki Aniu za info, zaraz polecę tam popatrzeć