Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 22:05, 13 wrz 2013

Bogda napisał(a)
w sobote dzieliłam swoja lewendę-tydzień siedzi i nia padła...ba nawet sztywna jest

ja swoją też podzielę na małe sadzonki, a niech się rozrasta ładna, duża doniczka, wygląda że tam sporo sadzonek, w Castoramie kupowałam
Matka 22:06, 13 wrz 2013

Teraz najlepszy czas n aprzesadzanie bo wilgotno i nie ma upałów!wszystko powinno sie ładnie przyjąć i do zimy zdąży się ukorzenićdlatego jutro lece przerabiac front przy wejściu
kitek81 22:10, 13 wrz 2013

a z rzeczy do domu to kupiliśmy karnisze do salonu, naszej sypialni i Mateusza pokoju, parawan do kominka, żeby mała się nie poparzyła, rozpałkę do kominka, środek do czyszczenia szyby od kominka (czyżby sezon grzewczy się zbliżał?! ) i m jakieś kratki wentylacyjne brał, brakującą listwę przypodłogową, doniczki do Mateusza pokoju w kolorach jego ścian, czyli zielone i czerwoną aaaa i zapomniałabym o grabiach do zrobienia trawnika, żeby te kamienie wygrabić
kitek81 22:12, 13 wrz 2013

Bogda napisał(a)
Teraz najlepszy czas n aprzesadzanie bo wilgotno i nie ma upałów!wszystko powinno sie ładnie przyjąć i do zimy zdąży się ukorzenićdlatego jutro lece przerabiac front przy wejściu

też mam właśnie jeszcze pare roślinek do przesadzenia na skarpę ze swojego przechowalnika! po deszczu będą dla nich idealne warunki
kitek81 23:14, 13 wrz 2013

nie mogę słuchać tego deszczu! idę spać-dobranoc jutro słońca za to życzę i na niedzielę też duuuużo słoneczka
Luckaa 09:13, 14 wrz 2013

Kasia mój rozchodnik to tylko gałazka w dniczce, ale u Cioci tak wyglądał. No u nas pada okropnie, dobrze że zdąrzyłam z buszpanami przed deszaczami, bo bymw deszczu musiała je sadzić. Tak mysle że mogłam jeszcze trawnik zrobić w innych miejscach, ale niewiem czy jeszcze zdarze, bo najpierw musiałabym starą świńską wyplewić, ale pogoda akurat.
Mathildis 10:13, 14 wrz 2013

EPODLAS napisał(a)
Kasiu, mam takie same rozchodniki i takie inne odmianowe z bordowymi liśćmi i kwiatami. Zauważyłam że te zwykłe oblepione są motylami, a na odmianowe w ogóle nie siadają. Rozchodniki warto mieć w ogrodzie, pięknie wyglądaja z trawami,

To chyba podobnie jak z jedzeniem nie wszystko co dobrze wygląda równie wybornie smakuje. Motyle jak widać mądrzejsze od nas i nie kierują się wyglądem
Mathildis 10:14, 14 wrz 2013

kitek81 napisał(a)
Jeszcze kompostownik w kartonie, bo dziś teściowa przyjechała i wolałam z nią pogadać, jutro dzień wydawania kasy m dostał premię, więc tym razem zakupy do domu
Ale jak złożymy, to fotami oczywiście się pochwale

jeśli możesz poproszę info (gdzie i za ile kupowałaś) na temat kompostownika na PW
Milka 10:41, 14 wrz 2013

Deszczyk przyszedł do mnie, cieszę się nim, bo podleje rośliny, będą mieć zapas wody na zimę
kitek81 19:06, 14 wrz 2013

Luckaa napisał(a)
Kasia mój rozchodnik to tylko gałazka w dniczce, ale u Cioci tak wyglądał. No u nas pada okropnie, dobrze że zdąrzyłam z buszpanami przed deszaczami, bo bymw deszczu musiała je sadzić. Tak mysle że mogłam jeszcze trawnik zrobić w innych miejscach, ale niewiem czy jeszcze zdarze, bo najpierw musiałabym starą świńską wyplewić, ale pogoda akurat.

Na razie to gałązka, ale potem się tak samo rozrosnie jak u cioci, a może i bardziej
A gdzie fotki bukszpanow?!
I jak podejmujesz się trawnika w tym roku?