Witaj Kasiu, przeczytałam cały Twój wątek i muszę przyznać, że masz świetną bazę pod ogród, bardzo podoba mi się to że jest prościutko, czego u mnie mi brakuje oraz powierzchniowo to jak dla mnie idealnie, ja przyznam że mam trochę za duży ogród. Może gdybym nie pracowała i mogła całkiem poświęcić się ogrodowi to wtedy byłoby okey, ale w tygodniu ja nie mam zupełnie czasu na jakiekolwiek prace, na pracę w ogrodzie mam weekend albo muszę brać urlop ;/ A na domiar tego wszystkiego zupełnie nie mam wsparcia w M. bo on nie marzy o pięknym ogrodzie niestety.
Ech, dość tego biadolenia. Przyszłam z rewizytą a zaczęłam od narzekania.
Tak jak pisała nasz kochana Ewcia zacznij (po nawiezieniu ładnej ziemi) od sadzenia iglaków, koniecznie szmaragdy, najlepiej jakby były takie większe, mniej więcej 1,70cm, takie są już fajne i uwierz mi że jak je posadzisz to będą Cię bardzo cieszyć, zrobi się tak zieleniutko.
Moja taka jeszcze skromna rada, jak czytasz sobie nasze kochane ogrodowisku weź sobie zeszyt i zapisuj ważne rzeczy, spisuj rośliny, porady itd. bo jednak dużo rzeczy później wypada z głowy.
A jak będziesz sadzić tuje, nie zapomnij o podpięciu sobie lini kroplującej, super sprawa, ja tego niestety nie mam ale na wiosnę mam zamiar zainstalować.
A i jeszcze spisz sobie co chcesz dokładnie zrobić w tym sezonie, skup się na kilku rzeczach i zrób je że tak powiem porządnie, dokładnie wcześniej wszystko planując. Lepiej przez miesiąc planować jedną rabatkę i zrobić ją ślicznie i tak jak należy, niż szybko a potem wszystko przesadzając w inne miejsca.
Ja będę na pewno do Ciebie zaglądać i w miarę tego co już wiem (a wiem niewiele

) służę radą i na pewno będzie ślicznie u Ciebie!
I zapewne jak zaczniesz już coś robić wokół domku wtedy będzie większy odzew.
Pozdrawiam serdecznie