Kasia pozdrawiam serdecznie,no męża to zazdraszczam
Mój też mi pomaga jak może no ale przy sianiu kwiatuszkow to go jeszcze nie mialam przy sobie
Ja byłam odgarnąć śnieg,znowu napadało,na podworku już mi się robi tunel
Zima wszystkim daje popalić.Kupiłam bukszpany i nie mam możliwości ich wsadzić w ogrodzie i stoją w kotłowni.Mało tego zamówiłam w przedsprzedaży hortensje i ostrokrzewy, mają przyjść w czwartek nie wiem gdzie będę je trzymać a kiedy sadzić chyba po świętach.
Kasia!
Nie jest źle. Jak zaczynałam równieć oprócz trawy nic na działce nie było. Trzeba trochę czasu. Zacznij od drzew, bo na nie trzeba czekać najdłużej . Niech już rosną. Czy dobrze widzę na Twoich zdjęciach, że masz taką piaszczystą glebę, czy to jakieś pozostałości po budowie?
Pozdrawiam
Hej, ładny ten twój domek, taki zgrabny Będę Ci kibicował w tworzeniu ogrodu Może zanim obsadzisz pomyśl o polepszeniu gleby? Kiedyś w Mai był odcinek z ogrodem w którym zanim cokolwiek posadzono siano nawozy zielone i dzięki temu teraz jest lepiej. Postaram się znaleźć i wkleić link
Jestem za, zbieraj pieniądze. Odkładaj sobie i kup większy okaz jakiś, bo to na pawdę przyspiesza! Warto wydać troszke więcej kasy czasami, ale oszczędzić sobie wielu lat Za jakiś ładniejszy okaz z dowozem możesz zapłacić około 300zł. Przy okazji jeśli masz blisko gospodarstwa to poproś na jesień o stary obornik. W miejscu gdzie miałoby rosnąć przekop go. Najlepiej tak mniej więcej w promieniu 2 m od przyszłego pnia.
Teraz może ci się wydawać, że to dużo roboty i kasy, ale jak policzyłabyś wszystkie nieudane rośliny i niepotrzebne związane z nimi koszty to wyjdzie Ci, że warto uzbierać. Masz przecież cały rok na przygotowanie miejsca pod drzewo i zebranie funduszy