Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 10:48, 25 kwi 2014

bartek_luberda napisał(a)
O płotek będzie właśnie u mojej siostry robią ogrodzenie będzie piękny bo jeden kamień waży 600 kg Pozdrawiam

wow, to będzie dopiero ogrodzenie, moje przy Twojej siostry to pikuś
może dodasz zdjęcie ogrodzenia, chętnie popodziwiam
pozdrawiam serdecznie i zapraszam częściej
kitek81 10:49, 25 kwi 2014

Mirka napisał(a)
Kasiu gdzie kupowałaś te .na moje oko to cyprysy też pozdrawiam weekendowo

pierwsze to szmaragd, a drugie to cyprysik, kupowałam w szkółce w Ostrowąsie, a czemu pytasz? bo teraz mnie zmartwiłaś ciutkę!
dajana 11:12, 25 kwi 2014

Tuje Kasiu potrzebują nawozu takiego do iglaków i lubią dużo pić. Na opakowaniu pisze jak go stosować i w jakich ilościach Moje tuje nigdy tfu! nie chorowały a rosną jak na drożdzach Wiosną wiekszość ich tak wygląda u innych jak u ciebie . Moja odmiana nie jest nigdy brązowa. Wiosną podlewam dolistnie takim preparatem przeciw brązowieniu Nie pamiętam nazwy w sklepach można kupić jeśli powiesz o co chodzi to co podpowiedzą .W tym roku jeszcze tego nie robiłam bo zajęłam się Serbami ,plewieniem i kopaniem tego zielska przy tarasie .Tez nie mam czasu zaglądać do wszystkich na bieżąco To po prostu nie jest możliwe bo przecież nie samym forum człowiek żyje Zaglądam wiec z doskoku i nigdy nie jestem na bieżąco Podziwiam tych którzy mają na tyle czasu i potrafią wygospodarować go również czynnie dla innych No cóż ja muszę wszystko sama ,dosłownie wszystko ,a jeszcze pracuję zawodowo Sama się dziwie ze nadal daję jakoś radę To się raczej nigdy nie zmieni bo podopiecznych mi tylko przybywa ale miło oderwać się od codzienności nawet z doskoku Kwiatuchów masz sporą ilość i takie ładne Cebulowych już nie sadzę bo zawsze je wykopie i gdzieś przeniosę zapominam miejsca .Cieszysz się z ogrodzenia? tez bym się cieszyła i dziecko będzie pod okiem a ty swobodniejsza, bez oczu dookoła głowy i stresu Pokaz ogrodzenie jak ci skończą .Życzę powodzenia przy robocie i radości po jej ukończeniu
Tusiala 11:16, 25 kwi 2014

Twoje zawilce już kwitną a moje jeszcze w pąkach.
Tuje koniecznie sypnij czymś na brązowienie iglaków.
Mirka 11:36, 25 kwi 2014

kitek81 napisał(a)

pierwsze to szmaragd, a drugie to cyprysik, kupowałam w szkółce w Ostrowąsie, a czemu pytasz? bo teraz mnie zmartwiłaś ciutkę!
Jeśli to cyprys Lawsona to miałam i przemarzały w nerwach wykopałam i na kompost.
kitek81 11:59, 25 kwi 2014

Dajanko i Martusiu, ale ja dawałam im już nawóz 3 w 1 i tam jest przeciw brązowieniu igieł, więc skąd to dziadostwo? wody miały ostatnio dużo i po deszczu właśnie to wylazło!
taki kupiłam i podsypałam:

może po weekendzie opryskam tym na grzyba, co mi pani w ogrodniczym poleciła, może to coś da, pousuwam te suche igiełki i może ruszą!
muszą ruszyć
kitek81 12:01, 25 kwi 2014

dajana napisał(a)
Tuje Kasiu potrzebują nawozu takiego do iglaków i lubią dużo pić. Na opakowaniu pisze jak go stosować i w jakich ilościach Moje tuje nigdy tfu! nie chorowały a rosną jak na drożdzach Wiosną wiekszość ich tak wygląda u innych jak u ciebie . Moja odmiana nie jest nigdy brązowa. Wiosną podlewam dolistnie takim preparatem przeciw brązowieniu Nie pamiętam nazwy w sklepach można kupić jeśli powiesz o co chodzi to co podpowiedzą .W tym roku jeszcze tego nie robiłam bo zajęłam się Serbami ,plewieniem i kopaniem tego zielska przy tarasie .Tez nie mam czasu zaglądać do wszystkich na bieżąco To po prostu nie jest możliwe bo przecież nie samym forum człowiek żyje Zaglądam wiec z doskoku i nigdy nie jestem na bieżąco Podziwiam tych którzy mają na tyle czasu i potrafią wygospodarować go również czynnie dla innych No cóż ja muszę wszystko sama ,dosłownie wszystko ,a jeszcze pracuję zawodowo Sama się dziwie ze nadal daję jakoś radę To się raczej nigdy nie zmieni bo podopiecznych mi tylko przybywa ale miło oderwać się od codzienności nawet z doskoku Kwiatuchów masz sporą ilość i takie ładne Cebulowych już nie sadzę bo zawsze je wykopie i gdzieś przeniosę zapominam miejsca .Cieszysz się z ogrodzenia? tez bym się cieszyła i dziecko będzie pod okiem a ty swobodniejsza, bez oczu dookoła głowy i stresu Pokaz ogrodzenie jak ci skończą .Życzę powodzenia przy robocie i radości po jej ukończeniu

wiem cos o tym, bo sama też mam ostatnio niewiele czasu! a chciałoby się na wszystko znaleźć te pare minut chociaż! ja widzisz też mam zaległości, dlatego łączę się w bólu, że wszystko sama! tylko, że mi em chociaż jeszcze pomoże!
cieszę się, że do mnie zajrzałaś, bo wiem, jak Ci trudno! przytulam wirtualnie i przesyłam same pozytywne fluidy
i trzymam kciuki za serby-też muszą dać radę
pozdrawiam :*
kitek81 12:02, 25 kwi 2014

Tusiala napisał(a)
Twoje zawilce już kwitną a moje jeszcze w pąkach.
Tuje koniecznie sypnij czymś na brązowienie iglaków.

zawilce u mnie też dopiero teraz się rozwinęły i Ty swoich się doczekasz
kitek81 12:03, 25 kwi 2014

Mirka napisał(a)
Jeśli to cyprys Lawsona to miałam i przemarzały w nerwach wykopałam i na kompost.

no cóż, najwyżej moje spotka to samo co Twoje bo to te same
Maria667 12:17, 25 kwi 2014

Uwielbiam tę wiosenną gorączkę w ogrodzie Tyle się dzieje...

Kasiu!
Wydaje mi się, że takie pojedyncze uschnięte gałązki na tujach to jeszcze nie problem. Na pewno nawożenie im nie zaszkodzi. Jaka to odmiana? A masz psa?