Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 12:26, 25 kwi 2014

Maria667 napisał(a)
Uwielbiam tę wiosenną gorączkę w ogrodzie Tyle się dzieje...

Kasiu!
Wydaje mi się, że takie pojedyncze uschnięte gałązki na tujach to jeszcze nie problem. Na pewno nawożenie im nie zaszkodzi. Jaka to odmiana? A masz psa?

psa ani kota nie mamy, co prawda od frontu nie mamy ogrodzenia, ale inne zwierzaki do nas raczej nie przychodzą! pod wszystkie iglaki mam sypnięty ten nawóz i praktycznie wszędzie znajdzie się taki suchy kawałeczek, całe nie tylko takie pojedyncze właśnie! a mamy thuje szmaragry, danice, miriam, aurencens i cyprysika lawsona i na każdym jest
Milka 16:20, 25 kwi 2014

Cudowne te białe zawilce, zawsze je podziwiam, swoich nie mam, jakoś nie trafiłąm na nie
a te brązowe utnij i nic im nie powinno być, bo generalnie tuje masz zdrowe, nawóz oczywiście nie zaszkodzi
Cierpisz na brak czasu, więc może choć majówkę na własność sobie wyhaczysz pozdrawiam Kasiu
malgorzata_s... 16:48, 25 kwi 2014

Kasiu aż wróciłam do fotek chwastów szukać. Gdzie chwasty, kobieto nie stresuj się nic nie widać
Tujki tak czasem mają a potem im przechodzi i rosną Tulipki piękne
Pozdrawiam weekendowo
EPODLAS 17:40, 25 kwi 2014

Kasiu ,to zawilec wielkokwiatowy, popatrz w googlach żeby się upewnić. Mam jego, pięknie wygląda w dużych ilościach. Możesz się tego doczekać bo się rozsiewa.
kitek81 21:04, 25 kwi 2014

irena_milek napisał(a)
Cudowne te białe zawilce, zawsze je podziwiam, swoich nie mam, jakoś nie trafiłąm na nie
a te brązowe utnij i nic im nie powinno być, bo generalnie tuje masz zdrowe, nawóz oczywiście nie zaszkodzi
Cierpisz na brak czasu, więc może choć majówkę na własność sobie wyhaczysz pozdrawiam Kasiu

u nas zawilce to chyba raczej takie wszędobylskie, na ROD chyba wszędzie były stamtąd sobie przywiozłam
a tujki już z suchych, brązowych igiełek wyczyściłam! w weekend ma padać, ale po weekendzie jeszcze opryskam! podglądałam, że tak to chyba są ok i ruszają do wzrostu
na majówkę już mam teściową zorganizowaną, tylko 2 idę do pracy, ale 1,3,4.05 siedzę w ogrodzie-sprawdzałam, pogoda ma być ładna i innej nie dopuszczam
pozdrawiam :*
kitek81 21:06, 25 kwi 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu aż wróciłam do fotek chwastów szukać. Gdzie chwasty, kobieto nie stresuj się nic nie widać
Tujki tak czasem mają a potem im przechodzi i rosną Tulipki piękne
Pozdrawiam weekendowo

miła jesteś, ale wiem, że widać!
mam nadzieję, że po dzisiejszych zabiegach przy tujkach już im będzie tylko lepiej pomiziałam je, pogadałam trochę do nich, mam nadzieję, że posłuchają pańci
pozdrawiam :*
kitek81 21:08, 25 kwi 2014

EPODLAS napisał(a)
Kasiu ,to zawilec wielkokwiatowy, popatrz w googlach żeby się upewnić. Mam jego, pięknie wygląda w dużych ilościach. Możesz się tego doczekać bo się rozsiewa.

dziękuję Bożenko, już sprawdzałam właśnie pamiętam, że miałam go trochę, a na następny rok były już konkretne kępki więc niech się rozsiewa, podobają mi się
pozdrawiam
Ewa4 23:58, 25 kwi 2014

Kasia sporo nasadzilas tych roślin jak zabraknie Ci działki to możesz sądzić na mojej bo ja 30 ar.to do końca życia będę obsadzać i jeszcze dzieci hehe.Na Twą prośbę wstawilam ogrodzenie moje co się jeszcze robi str.203 chyba .pozdrawiam
kitek81 09:36, 27 kwi 2014

Ewa4 napisał(a)
Kasia sporo nasadzilas tych roślin jak zabraknie Ci działki to możesz sądzić na mojej bo ja 30 ar.to do końca życia będę obsadzać i jeszcze dzieci hehe.Na Twą prośbę wstawilam ogrodzenie moje co się jeszcze robi str.203 chyba .pozdrawiam

Ewuś, ja się mogę założyć, że z Twoim tempem to Ty szybciej swoją zapełnisz, niż ja moją 3 razy mniejszą
buziaczki i miłej niedzieli
kitek81 10:48, 27 kwi 2014

Moje juz nie takie maluchy
Pelargonie

Petunie

Niecierpki

Trawa pampasowa i jezowki

Lawenda

I pomidory