Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

nieszka 20:02, 07 kwi 2013

Kasia wykupuje całe stoiska z roślinami w OBI
kitek81 21:21, 07 kwi 2013

ale tu widzę u mnie napięcie, co też kupiłam rozczaruję Was pewnie, bo nie zaszalałam za bardzo! w sumie wcześniej byliśmy u teściów, bo teść nas wzywał, że chce się z nami żegnać, ma nieoperacyjnego raka żołądka i jest z nim już naprawdę źle, więc to spotkanie troszkę mnie rozchwiało emocjonalnie i chęć na zakupy mi odeszła
kupiłam w sumie 2 worki po 20l ziemi do pikowania, 3 żurawki, chciałam jeszcze kupić ten humus co reklamowali w Mai, do ziemi piaskowej, ale nie mieli, a w dodatku u nas chyba na sklepie jest małe opóźnienie, bo towar dopiero wczoraj zaczęli wykładać, więc cen przy większości roślinek nie było! więc nie miałam ochoty z każdą doniczko latać do czytnika :/
co do traw, to ja znalazłam jeden rodzaj i to po 25zł-wydało mi się to dużo za dużo, hosty były po 15zł, a wyglądały nie lepiej jak te moje z biedry za 2,50zł za 2 szt, a tam w doniczce była 1. bukszpan w kulce wyglądał mi na przymarznięty, bo jak się go dotknęło, to tak jakby był sztuczny!
nad hortensjami i różanecznikami się zastanawiałam, ale w końcu nie wzięłam nic, bo dosyć, że nie miały cen, to jeszcze nie wiedziałam jaki kolor i rodzaj będę potrzebowała i nie wzięłam żadnej
i te bylinki co pobrałam w obi np liatra itd, to tak samo pakowane jak w biedrze były 2 razy droższe, więc w drodze powrotnej wjechaliśmy jeszcze do biedry i wzięłam jeszcze hosty, tym razem różową, bo wcześniej miałam niebieskie i jeszcze jakiś niezidentyfikowany rodzaj ale ja tu za 6 opakowań czyli 12 host zapłaciłam 18zł, a z Obi miałabym jedną sztukę tylko
nie chcę tu wyjść na dusigrosza, ale przy budowie nauczyłam się oceniać każdą złotówkę, więc na kwiaty też to zachowanie, przeliczanie mi przeszło! i tak za fikusa do domu w biedrze zapłaciłam 11zł, a za drzewko bonsai 8zł! w obi te roślinki kosztują jeszcze raz tyle może większe okazy, ale u mnie też mogą spokojnie rosnąć
dobra, dosyć marudzenia-czas na fotki!
całe zakupy w kupie

kitek81 21:26, 07 kwi 2013

a tu już z opisem:

tutaj marmelade zgubiła swoją etykietkę

kitek81 21:30, 07 kwi 2013

więc pewnie Was rozczarowałam zakupami, bo ja siebie troszkę tak, no ale sklep naprawdę nie był gotowy do promocji, ludzi sporo, ale każdy chyba zawiódł się tym brakiem cen przy roślinkach!
kitek81 21:38, 07 kwi 2013

aaa i dodam zdjęcia wiosennego Ciechocinka
gąsienniczka

wygrzewający się kuracjusze przy fontannie

stokroteczki
kitek81 21:50, 07 kwi 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Plany bardzo fajne teraz bedzie realizacja i zobaczysz jak bedzie pieknie pozdrawiam

Witam Danusiu Już się nie mogę doczekać, jak będzie pięknie, ale pewnie na ten efekt będę musiała troszkę poczekać?!
pozdrawiam
kitek81 21:53, 07 kwi 2013

Asia napisał(a)
Kasiu, trafiłam wczoraj na Twój wątek i bardzo podobną sytuacje mamy (budowlano-kredytową ) ja tez z wielkim mozołem staram się tworzyc ogród ale albo brak kasy albo inne zawirowania rodzinne. Trzymam mocno kciuki za Twoje realizacje i życzę powodzenia, najważniejsze, to chciec a reszta się uda !!!

Hej Asiu, cieszę się, że do mnie trafiłaś i mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej?! :> zaraz pójdę zobaczyć do Ciebie no znam ten ból budowlano-kredytowy! i tak po troszku robimy w domu, teraz jeszcze chcemy zacząć ogród-pewnie nie będziemy mieć wszystkiego od razu, ale małymi kroczkami, ale do przodu i damy radę-jak nie w tym, to w następnym roku, a jak coś to i w kolejnym i też będzie dobrze
pozdrawiam serdecznie
kitek81 21:54, 07 kwi 2013

Maria667 napisał(a)
Kasiu!
Jak Ci sie zakupy udały? Co ciekawego jeszcze w Obi. Wybieram się w środę.

cześć Marysiu, no już opisałam co tam w Obi, może u Was będzie lepiej i chociaż ceny będą na swoim miejscu to udanych zakupków w środę, oby były większe niż moje
pozdrawiam
kitek81 21:56, 07 kwi 2013

Iw31 napisał(a)
dziwekuje kitek za odwiedziny i zyczenia swiateczne
niestety z braku komputera bo nieszczesny padł nie moglam wystac zyczen ale wszystkiego naj po swietach pozdrawiam i zapraszam czesciej wpadaj

dzięki za życzenia-nie ważne kiedy, liczy się pamięć
a i postaram się częściej być u Ciebie a do siebie też zapraszam
pozdrawiam
kitek81 21:58, 07 kwi 2013

grazyna napisał(a)
Nadal jesteś w Obi ? Ja kupiłam hortensje limelight i vanilie fraise

hejka
ja limelight też miałam w zasięgu wzroku i się nad nią mocno zastanawiałam, ale zostawiłam, bo czekam na szczegółową listę co mi będzie potrzebne do realizacji planu ogrodu
pozdrawiam i gratuluję zakupów