huuuuuuuurrrraaaaaaaa bo już się martwiłam, że znowu z planem zostałam sama!
Dobrze by było, gdybyśmy już ustaliły jakie konkretnie roślinki, żebym wiedziała co kupować, jak już sezon ruszy pełną parą a jak nie kupować, to organizować i ukorzeniać
zdjęcie planu zrobię jutro, w dziennym świetle, zeby było lepiej widać tą miarkę!
fajnie, że jesteś
pozdrawiam
jutro jeszcze spiszę, jakie kupiłam roślinki, żeby było wiadomo, co mam i może np w tej rabacie przy parkingu lub tarasie by się je dało!
hosty można by było dać przy wyższych drzewkach, tak w koło pnia
Ja się nigdzie póki co stąd nie wybieram
Jeśli chodzi o roślinki które mogłabyś sobie jakoś zacząć organizować to oprócz tych większych drzew i krzewów które wydaje mi się że są w tej chwili najważniejsze to możemy np ponazywać rabaty i określić jakie rośliny gdzie by pasowały. Np ta rabata przylegająca do parkingu to ja myślałam żeby była hostowo - różanecznikowa - taka cienista bardziej - bo tak kiedyś jak sad się rozrośnie raczej więcej cienia będzie.
I wtedy wiesz że masz organizować hosty, żurawki, bukszpany, turzyce i inne cieniolubne...
no bardzo mi się podoba ten pomysł, zarówno z roślinkami jak i z nazwą
hosty już sobie jakieś biedronowe posadziłam, rosną w doniczkach, 8.04 wsadziłam do doniczek kolejne 12 szt. host, a wcześniej 8, więc mam 20szt no a z żurawek mam na razie tylko te 3 szt, różanecznika na razie 0
Ale masz 20 szt różnych tych host??
Z różanecznikami to nie masz się co spieszyć bo przecież tam roboty brukarskie jeszcze was czekają, więc tylko chodzi o rozmnażanie byli na tamtą rabatę a nie jej robienie zanim parking powstanie.