Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 15:06, 11 kwi 2013

zawitka napisał(a)
Dzięki Kasiu że zaglądasz -tak czy siak jadę i się ciesze Pozdrawiam ciepło i idę gonić jeszcze Wnuki do pracy z babcią w ogrodzie Dzielnie podlewają choć jest mokro ale mają zajęcie Ukłony nisskie i pozdrawiam

Czyli przed wyjazdem jeszcze obowiązkowo praca w ogrodzie dobrze, że masz wnuki do pomocy
Cieszę się, że sprawiał Ci przyjemność pisząc u Ciebie, mi jest równie miło gościć Cię u mnie

Pozdrawiam :*
kitek81 15:10, 11 kwi 2013

Ewa4 napisał(a)
Kaśka wstawiłam u siebie fuksję dla Ciebie to zerknij ona urośnie wiesz hehehe

Już Ci odpisalam u Ciebie, ale u siebie jeszcze raz Ci za nią podziekuje, bo to ulubione kwiaty mojego śp. Taty :*

Jesteś wyjatkowa!
kitek81 18:04, 11 kwi 2013

ale się zdrzaźniłam :/ nastawiłam się na te targi ogrodnicze w Bydgoszczy, a teraz usiadłam, zeby znaleźć jakieś info w necie i okazało się, że te targi były w ostatni weekend :/ normalnie tak mi się ciśnienie podniosło! cały tydzień M proszę, żebyśmy pojechali, nawet już się praktycznie dał namówić, bo plany miał inne związane z wykończeniówką domu, a tu taki klops czyli czasopismo się myliło i wprowadziło mnie w błąd :/
no ale cóż, przecież nie potnę się z tego powodu!
tylko szkoda, bo już się nastawiłam, napaliłam i zonk
kitek81 18:07, 11 kwi 2013

teraz czekamy ma przyjechać facet co nam budował dom, bo może położy nam kostkę brukową!
kitek81 19:04, 11 kwi 2013

no i temu panu już podziękujemy
Debra 19:07, 11 kwi 2013

Kasiu, no to przykrość z tymi targami. Na pocieszenie - pomyśl ile kasy byś wydała, a tak same oszczędności, na zakupach, na paliwie ))))
kitek81 20:22, 11 kwi 2013

Debra napisał(a)
Kasiu, no to przykrość z tymi targami. Na pocieszenie - pomyśl ile kasy byś wydała, a tak same oszczędności, na zakupach, na paliwie ))))

I na czasie, bo w tym czasie może załatwimy inne spraw na miejscu! Może za to na miejscu ogrodniczy odwiedze i przejdziemy zobaczyć kostkę brukowa? Trzeba coś zaplanować, żeby tylko pogoda była ładna!
kitek81 23:03, 11 kwi 2013

dobry wieczór
jakaś tu cisza dzisiaj, bynajmniej u mnie
Nieszko obiecałam Ci spis roślinek i lepsze zdjęcie planu, ale o planie przypomniało mi się dopiero na wieczór, jak szłam roślinki podlewać to w takim razie postaram się o tym jutro nie zapomnieć!!
a z roślinek to mam tak:
- żurawki-Marmelade, Golden Zebra i Green Spice po 1 szt, czyli razem 3 szt.
- cisy co się ukorzeniają-wtyknęłam 35 szt i chyba większość się ukorzenia
- 3 świerki srebrne się ukorzeniają-już myślałam, że nic z nich nie będzie, ale jak jednego sprawdziłam to miał małego korzonka
- bukszpany- 2 szt, większych i z ok, 20 szt się ukorzenia,
-hosty- 20szt.
- orliki-2 szt biało-bordowych; 2 szt. biało-fioletowych,
- gipsówka- 3 szt.
- liatra-5 szt, białych i 5 szt. różowych,
- incarvillea- 3szt, różowa,
- aconitum- 3szt. fiolet
- nerina- 1szt różowa,
- dalia mystery day-1 szt.
-niecierpki, szałwia, lawenda-rośną w pojemniczkach, a mam jeszcze aksamitki, astry, mieczyki, irysy, triteleia queen fabiola 14 szt, mieczyk abisyński-12 szt. a i begonię mam całą szt. 1 i jeszcze taki krzaczek z bordowo-zielonymi jakby poszarpanymi liśćmi-ale nie pamiętam jak się to nazywało

i jeszcze całe mnóstwo roślinek ma mi sprezentować Ewa

no a plan już jutro sfotografuję i dodam!

a dziś pochwalę się jeszcze moimi roślinkami-nie zwracać tylko uwagi na bałagan, bo ja jeszcze duuuuużo rzeczy mam nierozpakowanych

mój warzywniak
pomidorki w weekend przepikuję!

szałwii za dużo mieć nie będę-to ta doniczka po lewej, a po prawej w pojemniczku-niecierpki

po środku begonia, na dole po lewo papryka, wyrzej szałwia z niecierpkami, pod folią rośnie lawenda, a na dole natka pietruszki

kitek81 23:09, 11 kwi 2013

a tu już zdjęcia kwiatków i krzewów:
te 2 większe bukszpany:

hosty, liatry, gipsówki itd:

cisiki

żurawki:
nieszka 23:52, 11 kwi 2013

No niezły arsenał już przygotowany
Ja dziś siedziałam i pikowałam ostróżki.