Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

inag 20:17, 01 mar 2015

Hej!
Nie wiem jakie masz doświadczenia z zamawianiem traw tak wcześnie ale ja tragiczne.. W zeszłym roku się pospieszyłam i pozamawiałam sadzonki zanim jeszcze ruszyły. Kupiłam miskanta ML, Turzyce golden bowles i prairie fire. kilkanaście sadzonek wyrzuciłam do kosza, bo okazało się później, że są martwe. Najgorzej było z prairie fire bo na 14 zamawianych jak się okazało żyły 3!!! W tym roku już dzwoniłam do zaufanego sprzedawcy i powiedział mi, że nie sprzeda traw dopóki nie odżyją po zimie.. Moja rada jest taka żebyś sobie dokładnie zaplanowała co i ile ale z zamawianiem wstrzymała się się jeszcze bo możesz żałować tak jak ja...
kitek81 20:59, 01 mar 2015

eda napisał(a)
Plony cudne rosną Kasiu a krokusiaki bajeczne jak kurczaczki
Co do zakupów nie doradzę sama jeszcze nie mam pojęcia co chcę ...buziaki

dzięki
co do zakupków to też sama nie wiem
pozdrawiam
kitek81 21:01, 01 mar 2015

KasiaWB napisał(a)
Witaj wiosennie Kasiu
ładnie nasiałaś ja chciałam siać stipę, ale ze sklepów ktoś wykupił wszystkie nasiona kupię zatem latem sadzonki.
Zimą planowałaś nasadzenia, życzę zatem pomyślnej realizacji i udanego sezonu
Pomyśl nad turzycami są artykuły Danusi na temat traw i wątki
Pozdrawiam

witaj Kasieńko
ja nasionka stipy dostałam, ale też dokupiłam, jednak te pierwsze ładnie wykiełkowały i te kupne zostawiłam, najwyżej na za rok będą
muszę właśnie douczyć się o trawkach, ale wybór jest taki, że mi ciężko się zdecydować
pozdrawiam
kitek81 21:02, 01 mar 2015

kasiek napisał(a)
Piękne krokusiki, od razu słoneczniej się zrobiło
Stipa fajna - taka jak zarost młodego, nieopierzonego jeszcze koguta
Pozdrawiam

jestem ciekawa, jak wygląda na żywo, bo jeszcze nie miałam okazji takiej widzieć! mam nadzieję, że mnie zachwyci, jak większość
pozdrawiam
kitek81 21:05, 01 mar 2015

Mysza napisał(a)
Kasieńko pięknie wszystko rośnie

Krokusy superaśne.

Też podoba mi się red baron, carexy.
A gdzie myślałaś podosadzać??

dzięki
wiesz co, nie mam dla nich specjalnych miejsc, np na jakieś wyższe musiałabym się zdecydować przy tej rabacie z umbrami, tam chyba jakiś miskant by pasował, carexy fajnie wyglądają na obwódkach, Ana ma fajne na przedpłociu-w sumie sama jestem w szoku, że trawy mi się zaczynają podobać
kitek81 21:06, 01 mar 2015

Pola napisał(a)
Kasiu, ale cudnie powschodziły roślinki....masz kochana łapki do tego....a trawki to ja też będę w tym roku dosadzać i kombinuję jakie

to czekają nas podobne przedsięwzięcia może jakąś trawkę podpatrzę u Ciebie
kitek81 21:09, 01 mar 2015

inag napisał(a)
Hej!
Nie wiem jakie masz doświadczenia z zamawianiem traw tak wcześnie ale ja tragiczne.. W zeszłym roku się pospieszyłam i pozamawiałam sadzonki zanim jeszcze ruszyły. Kupiłam miskanta ML, Turzyce golden bowles i prairie fire. kilkanaście sadzonek wyrzuciłam do kosza, bo okazało się później, że są martwe. Najgorzej było z prairie fire bo na 14 zamawianych jak się okazało żyły 3!!! W tym roku już dzwoniłam do zaufanego sprzedawcy i powiedział mi, że nie sprzeda traw dopóki nie odżyją po zimie.. Moja rada jest taka żebyś sobie dokładnie zaplanowała co i ile ale z zamawianiem wstrzymała się się jeszcze bo możesz żałować tak jak ja...

dzięki Kochana za przestrogę, tego obawiam się najbardziej! w sumie to patrzyłam na polecanej przez wszystkich stronie internetowej z trawkami i tam jest w uwaggach informacja, że nie wysyłają wcześniej towaru zanim nie ruszy do życia!
ale może poczekam i zobaczę co mój sklep ogrodniczy zaproponuje z trawek, chociaż na taki wybór jak w necie nie mam co marzyć!
i co tu robić?
ewa004 21:42, 01 mar 2015

Pozdrowionka zostawiam
Kasiek 21:45, 01 mar 2015

Przedszkole pieknie rosnie, masz dobra reke
kitek81 17:53, 02 mar 2015

ewa004 napisał(a)
Pozdrowionka zostawiam

dziękuję i odwzajemniam