Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 21:04, 12 kwi 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Ale tego masz fajnie jak prawdziwa ogrodniczka pozdrawiam

dzięki, to i tak pewnie mało, no ale na początek już coś mam i najważniejsze, że od maleńkości wyhodowane
pozdrawiam
kitek81 21:13, 12 kwi 2013

Madziarzeszow napisał(a)
Ale się dzieje u Ciebie
Szałwię też siałam ale zeszło mi 3 ze zwykłej i 3 z omszonej gigantyczne siewki

no to ja mam podobnie, mi tylko 4 szt szałwii wzeszło !
normalnie całą działkę sobie nimi obsadzę hahaha
pozdrawiam
kitek81 21:14, 12 kwi 2013

Debra napisał(a)
Kasiu, z tymi maluchami to jeszcze musisz poczekać, aż ziemia bedzie cieplejsza. W takiej zimnej nic nie będzie rosło.

Gratuluję przychowku sadzonkowego. Oj będzie pracy przy tym

ja to już się nie mogę doczekać, aż zrobi się naprawdę ciepło i roślinki trafią do gruntu! no ale pokolei, najpierw czarnoziem, ogrodzenie, kostka i taras
kitek81 21:16, 12 kwi 2013

Marlenaa napisał(a)
Ale masz roślinek super.
Bardzo interesuje mnie ten taras z kamienia polnego. U siebie zamierzam podjazd i ścieżki w ogrodzie robić z kamienia polnego. Jak można to też chciałabym go zobaczyć Kasiu wyślę na priv mojego maila, jak będziecie miały zdjęcie to wyślij mi. Z góry dziękuję

dzięki, ale to i tak cały czas za mało!
co do kamienia polnego to odpisałam Ci na priva
pozdrawiam
kitek81 21:19, 12 kwi 2013

Marta7 napisał(a)
Pozdrawiam ,miłego dnia i słoneczka życzę ! ;

dzięki za pozdrowienia i również serdecznie pozdrawiam!
u mnie dziś większość dnia padał deszcz, chociaż ciepło było, słoneczko pojawiło się dopiero na wieczór i mam nadzieję, że na weekend zostanie
kitek81 21:25, 12 kwi 2013

Nieszka, qrcze znów nie cyknęłam zdjęcia planowi :/ ale się zakręciłam, jak bąk w tulipanie!
na jutro chyba muszę sobie przypomnienie ustawić!

ale był dziś pan od kostki, dobiliśmy układu, jutro idziemy wybierać kostkę, a za tydz w weekend przyjdzie z kumplem ją kłaść ale się cieszę!
przeglądałam wczoraj na szybko tarasy z kostki brukowej, ściągnęłam pare zdjęć i M ten się spodobał!
chce mieć takie jak to nazwać-nasypy przy tarasie?
da się u nas zrobić coś takiego ?
z jednej strony byłoby ok, bo taras mieć musimy podwyższony, a nie chcę robić żadnych barierek, a takie spadki przy dzieciach będą ok, najwyżej się młoda sturla
Asia 22:31, 12 kwi 2013

a ja właśnie by łam u Ciebie taras fajny z kostki, my też planujemy kostkę ale pewnie nie w tym roku, pozdrawiam
nieszka 22:40, 12 kwi 2013

No to ruszyliście z kopyta. Super! Będziesz już niedługo miała gdzie poranną kawkę wypić.

A jak wysoko ten taras będzie mieć podwyższony?
Nasypy jak najbardziej można zrobić tylko w zależności jak będzie wysoki taras to nasyp musi być odpowiednio szeroki żeby spadek był niewielki.
Ja też nie mam barierki tylko taką skarpę.
kitek81 22:50, 12 kwi 2013

Asia napisał(a)
a ja właśnie by łam u Ciebie taras fajny z kostki, my też planujemy kostkę ale pewnie nie w tym roku, pozdrawiam

ale się złożyło
no ja tam taras muszę jakiś zrobić, bo na razie mam sam gruz ;p a jak to ma być piękny ogród to trzeba się pomału za niego brać! najwyżej nie zrobimy w tym roku tego zakrytego nad garażem, ale ten od salonu muszę mieć
pozdrawiam
kitek81 22:54, 12 kwi 2013

nieszka napisał(a)
No to ruszyliście z kopyta. Super! Będziesz już niedługo miała gdzie poranną kawkę wypić.

A jak wysoko ten taras będzie mieć podwyższony?
Nasypy jak najbardziej można zrobić tylko w zależności jak będzie wysoki taras to nasyp musi być odpowiednio szeroki żeby spadek był niewielki.
Ja też nie mam barierki tylko taką skarpę.

Aga, na razie robimy tylko drogę podjazdu, a jak facet przyjdzie to będziemy z nim ustalać ten taras, ale jest chyba raczej na tak! do tego czasu mamy się zdecydować, jak chcemy, żeby to wyglądało
nie wiem dokładnie na jakiej wysokości jest ten taras, ale z 50cm będzie, jutro zmierzę dokładnie!
ja troszkę właśnie boję się o te nasypy, żeby za dużo z placu przed tarasem mi miejsca nie zabrały!
no nic, jutro znów z miarką wyjdę i pomierzę wszystko!
I muszę podejrzeć jak to u Ciebie wygląda z tą skarpą!