Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

KasiaWB 21:47, 12 kwi 2015

Nie ma za co na początku mi też się wydawało, że te stare, duże leszczyny są fajne i warto je zostawić i pielęgnować jedna przecież piękna bordowa no i orzeszki ... dopóki nie zaczęłam grzebać w ziemi i robić rabatek )))..... Jak ktoś ma dużą działkę, to może sobie sadzić, na takiej małej jak moja, to jest bez sensu jest tyle innych pięknych roślin ) Leszczyna to już historia
Będę podglądać dalsze działania
Pozdrawiam

kitek81 21:59, 12 kwi 2015

KasiaWB napisał(a)
Nie ma za co na początku mi też się wydawało, że te stare, duże leszczyny są fajne i warto je zostawić i pielęgnować jedna przecież piękna bordowa no i orzeszki ... dopóki nie zaczęłam grzebać w ziemi i robić rabatek )))..... Jak ktoś ma dużą działkę, to może sobie sadzić, na takiej małej jak moja, to jest bez sensu jest tyle innych pięknych roślin ) Leszczyna to już historia
Będę podglądać dalsze działania
Pozdrawiam

moje myślenie było podobne, dobrze, że szybko otworzyłaś mi oczy!
na relację z dalszych prac oczywiście zapraszam
pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję
kitek81 22:03, 12 kwi 2015

dzisiaj pieląc w malinach zastanawiałam się, co ja zrobię, jak mi plany rabatowe nie wypalą?! ja tu piszę, że zrobię w tym sezonie to czy tamto, a jak na elewację i wykończeniówkę domu wyjdzie tyle, że na roślinki zabraknie, to chyba się pochlastam i jaki wstyd przed Wami!
Mala_Mi 22:24, 12 kwi 2015

kitek81 napisał(a)
po dzisiejszym dniu, to aż się boję pójść do Waszych wątków, żebym znów doła nie złapała! bo tam pewnie pracy wykonane, ze ho ho! albo nowe, rewolucyjne rabatki!
a ja dziś oprócz rozkopczykowania róż i sypnięcia im nawozu, wypieliłam, co było przy nich do wypielenia; wywaliłam agrest krzaczasty, bo nie wykazał woli życia, okazało się, ze korzenie się nie wykształciły, w ogóle mało miał ich już przy zakupie! w koszu wylądowała też grusza, a w jej miejsce posadziłam wiśnie northstar
leszczyna wykopana i poszła do sąsiadów, czy u nich zagości okaże się we wtorek, jak mąż sąsiadki przyjedzie i czy znajdzie dla niej miejsce
to zrobiłam do obiadu, a po obiedzie wypieliłam i poobrywałam suche liście truskawkom i poziomkom i przy okazji rozkopczykowałam porzeczki, agresty, winogrona i inne takie, co tam rosną

i muszę się tu oficjalnie przyznać, że jak się robi to samemu, bo em działa przy elewacji, to jakoś tak smutno! jednak zacznę mocniej doceniać jego pomoc w pracach ogrodowych!

Kitek.. nie nerwowo... ja też trąbiłam że zrobię rabatę.. kupiłam roślinki i .. leżą zadołowane w warzywniku. Czy mi wstyd?? NIE!!! To życie, są rzeczy czasami ważniejsze od rabatek. Jedna paczka z roślinami mi nie przyszła, inni już dawno dostali, podejrzewam, ze zapomnieli o mnie... nawet się nie upominam.. czym później tym lepiej. Mogłam grzebnąć w ogrodzie lub posiedzieć z Muminkiem.. wybrałam Muminka.. ogród nie ucieknie. Za rok tez coś trzeba wiosną robić
kitek81 22:39, 12 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)

Kitek.. nie nerwowo... ja też trąbiłam że zrobię rabatę.. kupiłam roślinki i .. leżą zadołowane w warzywniku. Czy mi wstyd?? NIE!!! To życie, są rzeczy czasami ważniejsze od rabatek. Jedna paczka z roślinami mi nie przyszła, inni już dawno dostali, podejrzewam, ze zapomnieli o mnie... nawet się nie upominam.. czym później tym lepiej. Mogłam grzebnąć w ogrodzie lub posiedzieć z Muminkiem.. wybrałam Muminka.. ogród nie ucieknie. Za rok tez coś trzeba wiosną robić

Dzięki :* Od razu mi lepiej po takich słowach! Ja bez chwili namysłu też bym wybrała Muminka od ogrodu
Chyba sama muszę wziąć na luz
Są sprawy ważne i ważniejsze
Pomału dam radę! A jak nie teraz, to za rok, jak sama piszesz
Pozdrawiam serdecznie
Viola 22:47, 12 kwi 2015

kitek81 napisał(a)
Rudy to ma czas nawet poleżeć

Rudy wie jak cieszyć się Życiem
inag 22:49, 12 kwi 2015

W następnym wcieleniu (o ile takie istnieje) chcę być kotem. Doszłam do tego wniosku po obserwcji swoich i wszelkich innych Ty mnie tylko utwierdziłaś w tym przekonaniu
kitek81 22:53, 12 kwi 2015

Viola napisał(a)

Rudy wie jak cieszyć się Życiem

Trzeba chyba od czasu do czasu wziąć z niego przykład
Viola 22:54, 12 kwi 2015

inag napisał(a)
W następnym wcieleniu (o ile takie istnieje) chcę być kotem. Doszłam do tego wniosku po obserwcji swoich i wszelkich innych Ty mnie tylko utwierdziłaś w tym przekonaniu

kitek81 22:56, 12 kwi 2015

inag napisał(a)

No dobrego masz plana koty nie mają źle, tylko trzeba patrzeć jak przez ulicę się przechodzi, bo z tym to często mają pecha i kończą swój żywot!