i powiedźcie, czy to normalne?!
na jesieni wyrywałam trawę pod tą ostatnią rabatę co pokazywałam powyżej, teraz wiosną, poszerzam o identyczną szerokość? to będzie koniec, bo i tak w pierwszej wersji chciałam wyrwać o połowę mniej!
wiem, wiem
już emowi dziś znów ją wygarnęłam, a on wygarnął mi wisienkę!
oczywiście rozmowy prawie nie było, powiedział tylko rób jak chcesz! qrcze, nawet jak ją będę chciała przesadzić, to nie mam dla niej miejsca!
wymiarów dokładnie nie znam, ale tam z roślin do przesadzenia mam kalinę (nie znam odmiany, ma kuliste białe kwiaty), hortensję pinky winky, rozplenicę, pęcherznicę bordową no i bergenie, a tulipki, szafirki i śnieżycę mogę sobie zostawić na deser były tam jeszcze rozchodniki ale padły!
wisienka od tuj rośnie 130cm to z 150cm ma ta rabatka! ale oczywiście mogę poszerzać! w wydzieraniu trawy mam już doświadczenie, wprawę i nowy trzonek do półksiężyca dużo lepiej się sprawuje niż też poprzedni oczywiście nie musi być wszędzie ta szerokość, można, a nawet trzeba walnąć tam ząbek
Widze ze mam tu sporo do nadrobienia Narazie dojrzalam tulipany, pieeeekne som, kcem takie same Nazwa tez gdzies jest?
Jutro przysiade na spokojniej i poczytam, poogladam, napije sie kafffki
Dawno chyba nie zaglądałaś
Fajnie, że tulipanki się podobają a które masz na myśli, bo jak jutro będę szukać do tych, co wspomniała Iwonka, to jeśli nie chodzi o te, a o inne, to wezmę wszystkie etykietki i będziemy identyfikować
Na kawkę zapraszam i do oglądania i doradzania również
Zimno u mnie, tylko 3 stopnie, byłam poprzykrywać rozmnażalnik, część truskawek i kapuste. Mam nadzieję, że takie zimno nie zrobi krzywdy drzewom i krzewom owocowym?!
Kasia, Głowa do góry! Wszyscy mają czasami gorsze momenty. (Dziś ja też. Miałam pięknie wyplewiony cały ogródek a po dwóch dniach deszczu wszystko zaczęło znów zarastać w tempie geometrycznym!!! Czasami ręce opadają Nie nadążam.)
U Ciebie robi się coraz piękniej. Porównaj zdjęcia wcześniejsze i obecne i od razu nabierzesz lepszego nastroju. Nie od razu Kraków zbudowano. Nikt Cię nie goni. Mamy czas. Wszystko powolutku. Jeszcze nie raz będziesz przesadzała już wcześniej przesadzane rośliny (Mówię z doświadczenia) Wszyscy tu tak mamy z tego co zauważyłam
Rozchodniki padły? Jesteś pewna? One to prawie nieśmiertelne są Może odbiją...