Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 11:45, 05 maj 2015

inag napisał(a)
Co jak co, ale jesteś mistrzynią w kancikowaniu trawnika... Mogę Ci co najwyżej buty czyścić pod tym względem Podglądam stale i widzę zmiany imponujące!

Trening czyni mistrza niemało się tego nawycinałam w krótkim czasie
Zmiany cieszą, aż chciało by się zrobić wszystko od razu
kitek81 11:48, 05 maj 2015

Nikita napisał(a)
Kasiu widzę, że Żon coraz mniej ma do koszenia...oj ubywa ci tego trawniczka, oj, ubywa. A hosty od Caroli posadzone we wnęce ławeczkowej...bardzo dobry pomysł, ewentualny cień ławeczki pójdzie im tylko na zdrowie. Ja w zeszłym roku też zagospodarowałam okolice ławeczki, a dokładnie miejsce pod nią...zamieszkało tam 5 host (teraz jest tam już bardziej ciasno, bo kolejne hosty przybyły).

Jak obejrzysz fotkę to daj znać wykasuję , żeby nie zaśmiecać twojego wątku.
Buziaki przesyłam...a dla dzieciaków specjalne ucałowania od cioci Nikity.

Nie usuwaj zdjęcia, zostaw, mi nie wadzi
Takie rozwiązanie z hostami widziałam już nie na jednym wątku, więc zgapiłam ładnie to wygląda, więc musze jakieś mniejsze hosty dokupić do kontrastu
kitek81 13:45, 05 maj 2015

ewa004 napisał(a)
Hosty to tak żelazna roślina ,że u mnie rośnie jak chwast
Ale w zeszłym roku kupiłam taka miniaturową ,i nie pamiętam gdzie posadziłam .
Ale chyba nie wylazła ,bo przecież bym ja zauważyła.
Pozdrawiam pracusiu

Kochana, hosta musi dać rade
Może Twoja miniaturowa jeszcze nie wystartowała? Moich niektorych też jeszcze nie widać

Prace ogrodowe u nie zwolniły bo już do tyry wróciłam
Pozdrawiam
popcorn 13:47, 05 maj 2015

Kasia, ja bym połączyła te "zęby" wystające przed szereg i poszerzyła całą tę rabatę wzdłuż wszystkich tuj. Dużo lepiej będzie to wyglądało.
pozdrawiam!
kitek81 14:40, 05 maj 2015

popcorn napisał(a)
Kasia, ja bym połączyła te "zęby" wystające przed szereg i poszerzyła całą tę rabatę wzdłuż wszystkich tuj. Dużo lepiej będzie to wyglądało.
pozdrawiam!

W taką jedną, długą rabatę? A nie będzie za monotonnie?
Tak jak na tej rabacie z boku domu, dziewczyny radziły zostawić te wnęki?! Jestem w kropce!
Milka 17:05, 05 maj 2015

Napracowałąś się, nie cierpię zrywania darni, kancikować lubię
kitek81 18:20, 05 maj 2015

Milka napisał(a)
Napracowałąś się, nie cierpię zrywania darni, kancikować lubię

a ja tam lubię, chociaż takie hurtowe ilości to mi się już po jakimś czasie też nudziły

a jaki masz śliczny avatarek
kitek81 22:02, 05 maj 2015

wiem, że to może wyglądać snobistycznie i że się przechwalam, ale muszę napisać
dziś wieczorkiem, jak pieliłam rabatkę koło sadu, przechodziła kobitka, co już ostatnio mnie zaczepiała, że piękny ogród akurat sąsiedzi na przeciwko też byli w pobliżu, sąsiad obok spisywał liczniki od prądu i słyszeli, jak ta sama kobitka znów mnie zaczepia i mówi, że musi to powtórzyć, ale z przyjemnością patrzy się na ten piękny ogród, że jest cudowny podziękowałam grzecznie a sąsiad od liczników, pokazał kciukiem OK i powiedział, że naprawdę na medal sąsiadom na przeciwko szczena opadła
ja zdaję sobie sprawę, że mi dużo jeszcze brakuje, to jeszcze nie jest to, czego oczekuję, a do Waszych idealnych ogrodów mi jeszcze daleko! ale takie słowa obcych ludzi mocno mnie podbudowują i dają siły do dalszego działania
kitek81 22:17, 05 maj 2015

i pieląc w rabatce koło sadu mam już namierzone, gdzie rosną irysiki syberyjskie, więc na tą rabatę frontową mam już kulki bukszpanowe, irysy, stipę już daję na podwórko jak ładniejsza pogoda, żeby szybciej rosła, miskanty, lawendę dokupię, szałwi jak nie dostanę, to mam akurat pare jednorocznych fioletowych, więc będzie pasować i tylko na umbry bedę musiała poczekać
w sumie zostaną mi 4 kulki bukszpanów, jak dodam jeszcze te 3 co rosną przy domu, tam gdzie miałam rh, to w sumie będzie 7, więc może ten kawałek, co mam po drugiej stronie chodnika do wejścia do domu, to może zrobić ciągłość tej rabaty, tam mi rośnie świerk will zwerg, 2 horti limelight, 2 miskanty
dla przypomnienia, taki ma to kształt

może tu ktoś coś doradzi, jak to rozstawić?
kitek81 22:18, 05 maj 2015

qrcze, chyba za dużo chcę od razu