Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

Debra 20:29, 30 kwi 2013

kitek81 napisał(a)
Dobry wszystkim
Dzisiaj pogoda troszkę lepsza, najważniejsze że nie pada!
Popołudniu ma podjechac wujek z koparka i z facetem od studni

A miałam się Was pytać o bluszcza tego co dałam do ukorzenienia, bo puszcza mi korzonki nawet przy tych listach co są nad ziemią, może tak być? A jak mam je wtedy wkopywac do gruntu?

Super, dzieje sie się sporo i tak ma być!

Co do bluszcza, to są tzw, korzenie przybyszowe i tak ma być. Bluszcz tymi korzonkami czepia się wszystkiego i dzieki temu rosnie po np. gładkim murze. A fakt że rosną, znaczy tyle, że bluszcz ma się super dobrze
kitek81 22:33, 30 kwi 2013

Debra napisał(a)

Super, dzieje sie się sporo i tak ma być!

Co do bluszcza, to są tzw, korzenie przybyszowe i tak ma być. Bluszcz tymi korzonkami czepia się wszystkiego i dzieki temu rosnie po np. gładkim murze. A fakt że rosną, znaczy tyle, że bluszcz ma się super dobrze

no to mnie pocieszyłaś super, że z bluszczami wszystko ok
pozdrawiam
kitek81 14:30, 01 maj 2013

WITAM w pierwszy majowy dzień
wypoczywacie? pewnie nie, bo działacie w ogrodach i na działkach
u nas był mój kuzyn koparką, wyrównał teren, przerzucił gruz na taras, zasypał już piachem, teraz zostanie tylko wyrównać, zlać wodą, zrobić podsypkę i ułożyć kostkę
niestety nie daliśmy rady przenieść tego budynku gospodarczego, rozlatuje się, więc pewnie będziemy musieli go rozebrać i na razie żyć bez !!
przyjechał drugi wujek i już z jednej strony mamy naciągniętą siatkę!
teraz wypijemy kawkę i herbatkę po obiadku i idziemy kłaść siatkę na tej trzeciej stronie!
na fotorelację zapraszam później
pa :*
kitek81 14:41, 01 maj 2013

Nieszka, masz może majowy numer "Magnolii" tam jest projekt ogrodu zaprojektowany przez naszą szefową, bardzo mi się podoba ten ogród, nawet M mi powiedział, że jak tak będzie wyglądał, to mogę taki robić, nawet świerki zaakceptował, bo na razie to on był przeciwny wysokim drzewom!
dajana 16:57, 01 maj 2013

Kitek ty to szczęsciara jesteś jeden wujek z koparą drugi do siatki o matusiu ile u ciebie pomocy .U mnie nikogo, tylko moje łapki ale taki wujek ze sprzętem to skarb Pozdrów wujka i powiedz aby i do mnie zajechał bo bidula w potrzebie jestem własnie na zrycie terenu mi ktoś potrzebny hi,hi.Szkoda ze się wyprowadziłam tam została moja cała rodzina a ja tu sama jak ta sztacheta u płota jak mawiała Bronka z Daleko od szosy .Mam nadzieję że cię rozśmieszyłam Czekam na zdjęcia z tych robót pewnie się cieszysz? no pewnie co za głupie pytanie .Miłej pracy życzę i ciepełka bo u mnie zimno i mokro .Pozdrawiam serdecznie ziomków
kitek81 22:02, 01 maj 2013

dajana napisał(a)
Kitek ty to szczęsciara jesteś jeden wujek z koparą drugi do siatki o matusiu ile u ciebie pomocy .U mnie nikogo, tylko moje łapki ale taki wujek ze sprzętem to skarb Pozdrów wujka i powiedz aby i do mnie zajechał bo bidula w potrzebie jestem własnie na zrycie terenu mi ktoś potrzebny hi,hi.Szkoda ze się wyprowadziłam tam została moja cała rodzina a ja tu sama jak ta sztacheta u płota jak mawiała Bronka z Daleko od szosy .Mam nadzieję że cię rozśmieszyłam Czekam na zdjęcia z tych robót pewnie się cieszysz? no pewnie co za głupie pytanie .Miłej pracy życzę i ciepełka bo u mnie zimno i mokro .Pozdrawiam serdecznie ziomków

No masz rację, wujkowie spisują się na medal dużo mi pomagają!
Dobrze, że chociaż oni są, bo ja i M. już ojców nie mamy, tak to oni by nam pomagali!
Bidulo napracujesz się sama, ale za to potem jaka satysfakcja Ja czasami wspominam nasze samotne życie w Jarosławiu, też cała rodzina ok 500km od nas, ale czasem było lepiej niż z rodziną

Pozdrawiam serdecznie i jak kiedyś będziesz w moich stronach, to zapraszam na kawkę i może coś do oglądania w ogrodzie już będzie
kitek81 22:27, 01 maj 2013

Jakoś tak przejrzałam te zdjęcia i ciekawych nie narobiłam, w sumie to nie było czasu! Ale pochwalę się, że zrobiliśmy już te pozostałe z 2 stron ogrodzenia z siatki, podsypaliśmy taras, ściągnęliśmy tego piachu, żeby było miejsce do nawiezienia lepszej ziemi, a jutro już wujek z kuzynem będą wozić nam ziemię
a teraz krótka fotorelacja, jako potwierdzenie dzisiejszych prac:
jedna strona ogrodzenia:

druga strona ogrodzenia i przewieziona na tyły kostka brukowa:

zagruzowany i podsypany taras:

próba przewiezienia szajerka niestety zakończyła się porażką i stoi tam gdzie stał, ale chyba jednak go rozbierzemy!

kuzyn z synkiem równali teren

szkoda, że nie zrobiłam fotki od frontu tego ściągniętego piachu!
i tak to wygląda pokrótce, jeszcze pocieliśmy stemple budowlane na rozpałkę do ogniska, jak dorobię się paleniska powyginałam wszystkie druciki na siatce u góry, żeby był lepszy naciąg, nazrywałam i zalałam pokrzywę na gnojówkę, polatałam z planem i pomierzyłam działeczkę, żeby wiedzieć jak to będzie mniej więcej wyglądało w rzeczywistości i tak zleciał nam cały dzień!
do tego opaliłam sobie policzki
jestem zmęczona, ale szczęśliwa
miłej nocy, ja już chyba robię myk do łóżka-szkoda, że jutro muszę iść do pracy
nieszka 22:46, 01 maj 2013

O wiedzę że nie tylko u mnie dziś dzień koparką...
Koparka świetna sprawa, praca się decydowanie szybciej posuwa.
Nie widziałam Magnolii, jutro postaram się kupić.
Ja dziś taka padnięta jestem że aż paznokcie mnie bolą i ma trudności pisaniem

Ewa4 06:19, 02 maj 2013

Pięknie Kaśka mkniesz do przodu .Pozdrawiam
kitek81 23:11, 02 maj 2013

ja tylko na momencik, bo oczy już się zamykają!
ale pochwalę się, że dziś 9 wywrotek ziemi wujek z kuzynem mi zwieźli
na razie jeszcze kupki nie są rozgarnięte i śmieję się, że mega wielkie krety mamy, że takie kretowiska zostawiły
jutro pewnie nie pojawi się koparka, żeby to rozgarnąć, ale będę prosić wujka, że może w sobotę?!
więc Ewuś, już się bój, niedługo do Ciebie zawitam, a w ten weekend jadę po dary od cioci i wujka i może podjedziemy na naszą działkę ROD i parę roślinek stamtąd zwiozę

no i szajerek dziś sprzątnęliśmy, jutro rozbieramy szopkę

mykam spać!
dobranoc wszystkim i życzę miłego weekendu :*