Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 10:29, 14 mar 2018

anabuko1 napisał(a)

O pracusiu fajnie; że tyle prac już zrobiłaś.
Ja myślałam, że tak na weekend popracuje .A tu zima ma być. ;(

Trochę już zrobione, mam nadzieję, że te zapowiedziane przymrozki nie narobią szkód!
Niestety, wiosenna pogoda przez 2 dni, a potem deszcz, potem mróz-coś ta pogoda nas nie rozpuszcza! Chociaż ten deszcz roślinkom był bardzo potrzebny
kitek81 10:39, 14 mar 2018

Nikita napisał(a)
Widzę, że działaś już w ogródku. W weekend było naprawdę ślicznie więc się nie dziwię. 5 worków śmieci to naprawdę dużo, ale u mnie w tym roku chyba też się tyle uzbiera, bo jakiś cudzych bio odpadów nawiało sporo. A na przedpłociu sterty śmiecia wszelakiego..jakby ktoś sobie imprezkę zrobił...butelki po piwie, opakowania po chipsach, jakieś foliówki i gazetki reklamowe. Masakra. Przeczekam jeszcze ten "minusowy" weekend i zabieram się do sprzątania.
Pozdrawiam wszystkich i brzuszek.

Jednak ludzie to czasem chamy wkurza mnie takie podrzucanie swoich śmieci komuś innemu, na pola, do lasów, do wód-zero poszanowania dla innych ludzi i środowiska
Koło nas jest taki mały lasek i tam też często jakieś wory ze śmieciami, albo całe tapczany, sedesy itp

Dziękujemy za pozdrowienia i również pozdrawiamy
kitek81 10:41, 14 mar 2018

A powiedzcie mi, czy jakoś zabezpieczacie rośliny przed tymi mrozami weekendowymi?
Chodzi mi głównie o tulipany i inne cebulowe, bo ich by mi było teraz szkoda, żeby mróz to ściął!
A jak tak, to jak i czym ?
Milka 06:33, 15 mar 2018

Ja nic nie robię, bedzie co ma być, najwyzej po mrozach kupie zonkile i narcyzy, gotowce i powsadzam w te miejsca.
malgorzata_s... 14:08, 15 mar 2018

Ja musiałabym cały ogród nakryć czymś. Trudno, musi sobie poradzić. Donice można schować a rabaty cóż. Pozdrawiam i ciepełka życzę.
Tess 15:28, 15 mar 2018

kitek81 napisał(a)
A powiedzcie mi, czy jakoś zabezpieczacie rośliny przed tymi mrozami weekendowymi?
Chodzi mi głównie o tulipany i inne cebulowe, bo ich by mi było teraz szkoda, żeby mróz to ściął!
A jak tak, to jak i czym ?

Ja - wiadomo - mam hopla na punkcie okrywania więc oczywiście okryję.
Ledwie skończyłam odkrywać i suszyć agrowłókniny, a już trzeba rozkładać
Kupiłam jesienią mnóstwo agrowłókniny i nią będę okrywać wszystko, co się da. Rozłożę poziomo, na rabatach.
polinka 17:57, 15 mar 2018

kitek81 napisał(a)
z dużą pomocą męża i mniejszą pomocą dzieci powycinaliśmy wszystkie suchotniki rozchodniki, jeżówki, werbenę, trawy itp
i w sumie 5 worów bio się uzbierało, aż się zdziwiłam, że tyle tego wyszło panowie zbierający odpady już się pewnie ucieszą powiedzą "o Ci już sezon zaczęli"
a w domu popikowałam papryki i seler korzeniowy

Już odbierają u Was zielone odpady??
U nas dopiero na początku kwietnia i już tona worków leży i czeka

Pozdrawiam ciepło Kasiu
kitek81 09:26, 17 mar 2018

Milka napisał(a)
Ja nic nie robię, bedzie co ma być, najwyzej po mrozach kupie zonkile i narcyzy, gotowce i powsadzam w te miejsca.

Z gotowcami, to zawsze jakieś rozwiązanie i jak minęła mroźna noc? dużo śniegu napadało?
kitek81 09:29, 17 mar 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja musiałabym cały ogród nakryć czymś. Trudno, musi sobie poradzić. Donice można schować a rabaty cóż. Pozdrawiam i ciepełka życzę.

Mi chodziło głównie o cebulowe, ale one pewnie dadzą radę też nie przykrywałam, rośliny muszą dać radę twarde pewnie są
pozdrawiam cieplutko :*
kitek81 09:31, 17 mar 2018

Tess napisał(a)

Ja - wiadomo - mam hopla na punkcie okrywania więc oczywiście okryję.
Ledwie skończyłam odkrywać i suszyć agrowłókniny, a już trzeba rozkładać
Kupiłam jesienią mnóstwo agrowłókniny i nią będę okrywać wszystko, co się da. Rozłożę poziomo, na rabatach.

to się napracowałaś?! oby już ostatni raz ja nie okryłam, powinno dać radę, bo u nas póki co tragedii nie było, dziś było -6.