Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;)

Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;)

iwonadm 05:56, 21 wrz 2015

O dużo porobiliscie. Ja też muszę podgonić zaległe prace
MirellaB 06:24, 21 wrz 2015

Ewcia tyle siły masz? Ty trochę przystopuj. Ja już tak nie szarpie w ogrodzie. Robię, ale nie na siłę. Już nie raz po pracach ogrodowych padłam - dziękuję więcej nie chcę.

Rozumię, że brzozy się przyjęły?

Nic o spotkaniu nie odpisałaś.
AGDULA 22:58, 21 wrz 2015

No właśnie czytając Twój wpis, też pomyślałam jak Mirellka, ze też Ty masz tyle siły, żeby takie wielkie roboty robić. Ja już teraz pomału bo kręgosłup oszczędzam, a i lata swoje robią
zabaewa 23:03, 21 wrz 2015

AGDULA napisał(a)

Ale tuje to chyba lubią wodę?

Lubią - ale nie stagnującą. Jak korzenie stoją w wodzie to zgniją i tyle zostanie z tui. A mnie się nie chce budować całego tego systemu drenującego. Wolę posadzić rosliny co tę wodę mi wyciągną
zabaewa 23:09, 21 wrz 2015

MirellaB napisał(a)
Ewcia tyle siły masz? Ty trochę przystopuj. Ja już tak nie szarpie w ogrodzie. Robię, ale nie na siłę. Już nie raz po pracach ogrodowych padłam - dziękuję więcej nie chcę.

Rozumię, że brzozy się przyjęły?

Nic o spotkaniu nie odpisałaś.

Szarpie głównie M ja przy nim na zasadzie przynieś wynieś pozamiataj no i koncepcyjnie

O spotkaniu nie doczytałam - umknęło mi przez ten pogrzeb i smutek...
Od jutra urlopuję sobie do końca tygodnia - więc mam czas na spotkanko. Skrzykuj dziewczyny na kawę Mirelko.
AGDULA 23:50, 21 wrz 2015

zabaewa napisał(a)

Lubią - ale nie stagnującą. Jak korzenie stoją w wodzie to zgniją i tyle zostanie z tui. A mnie się nie chce budować całego tego systemu drenującego. Wolę posadzić rosliny co tę wodę mi wyciągną

O to widzę, że mamy takie samo myślenie Ja u siebie gdy kupiłam działkę, to jedna wielka glina a na wiosnę stojąca woda. Też stwierdziłam , że nie będe robić żadnego systemu drenującego. Powsadzałam pełno roślin i wiosną sucho jest Rośliny odbierają całą wodę a korzenie świetnie utwardziły glebę.
Gardener27 19:17, 23 wrz 2015

Ewa pracuś z Ciebie Wpadnij do mnie to pomożesz z sadzeniem cebulek
U mnie ogród leży odłogiem Udało mi się tylko te kompozycje w donicach zrobić i to wszystko Teraz biorę się za sprzątanie po remoncie bo już nie mogę patrzeć na ten bajzel
Jutro wysyłam nasiona i papryczki
MirellaB 21:25, 23 wrz 2015

Ewunia spotkanie trochę później jak dla mnie - Kubuś musi wyzdrowieć

Aśkę już powiadomiłam o planach spotkaniowych
MonikaH 15:21, 02 paź 2015

Ewa, podpytam o brzozy, mam pewien wiosenny plan, który muszę przeforsować z M. Czy one gubią liście tak jak zwykłe brzozy, czyli prawie cały sezon, czy zrzucają liście raz konkretnie jesienią. Gdzie kupowałaś swoje i jakiej są wysokości?
Napia 22:52, 02 paź 2015

Gdy czytam, ile udało Wam się zrobić, to jestem pełna podziwu na początku trochę zaniepokojona, czy się przypadkiem nie przemęczysz, ale, jak rozumiem, Tobie przypadła rola kierownicza
U mnie odwrotny problem - ziemia jest sucha niemożliwie i gdyby nie spora domieszka gliny w glebie i podlewanie, to niewiele by urosło poza chwastami i typowymi sucholubnymi. A tak to coś rośnie...