Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

Ewa4 07:38, 28 sie 2013

Debra napisał(a)

Prawda To jednak uzależnia, a przesadzanie to już wręcz moja pasja.
Jak kupuję nowe rośliny zawsze coś trzeba przemieścić, więc przestawiam te roślinne mebelki nawet po kilka razy. Jeszcze się nie zdarzyło, by jakaś roślina źle zniosła przesadzanie. Wręcz przeciwnie, mam wrażenie, że one lubią takie przewietrzenie korzeni

Debro ja to już łapię się na tym że posadzę coś na końcu działki i za daleko mi do niej chodzić to przesadzam ją bliżej domu bo akurat dana roślina bardzo mi się podoba i chcę ją ciągle oglądać jak rośnie.
Ewa4 07:41, 28 sie 2013

bogumila_bienko napisał(a)
..i liście mają inny pokrój,są bardziej miękkie.Pozdrawiam.

Tak czy tak ta hortensja jest piękna będzie ją przynajmniej widać na mojej wielkiej działce.Pozdrawiam
Ewa4 07:43, 28 sie 2013

JoannA napisał(a)
Anabel ma białe kwiaty, a zielone robią się jak przekwita

Faktycznie to by się zgadzało czyli to będzie ta horti.
BASIA8 22:38, 28 sie 2013

Hej Ewuś
Witam Cię Serdecznie po tak dłuuugiej nieobecności, ale się u Ciebie dzieje przez ostatnie dni. Przyjmij Moje Gratulacje!!!! Trzymam Mocno kciuki za Małą lub Małego Ogrodnika No i za Mamę. Dbaj o siebie, ciążą nie choroba, ale lepiej uważąć- Ja coś o tym wiem.
Widzę że praca ostro wre w ogrodzie. Rabaty pięknie zadbane. Super.
Ewuś Zapraszam serdecznie do Doliny Muminków. Teraz postaram się być z Wami, muszę też nadrobić zaległości, bo jest ich sporo, na forum nie byłam wieki. A dzieje sie dzieje.
Pozdrawiam.
Ewa4 07:50, 29 sie 2013

BASIA8
Miło ,że wpadłaś do mnie.Kciuki trzymaj będzie Mały ogrodnik .Staram się robić w ogrodzie bo jak 2 dni nie trzymam łopaty w dłoni to żle się czuję czyli mus coś robić .Robię puki mogę póżniej będę mniała czas trochę ograniczony ale jakoś się da.Pozdrawiam serdecznie.
kitek81 08:01, 29 sie 2013

cześć Ewus!
podziwiam naprawdę i już widzę, jak byś w innym terminie rodziła, a nie zimą, to z dużym brzuchem w 9tym miesiącu z łopatą byś latała! a tak to na przyszły sezon Mały ogrodnik przy cycu, a Ty pielisz
pozdrawiam i miłego dnia :*
Ewa4 08:28, 29 sie 2013

kitek81 napisał(a)
cześć Ewus!
podziwiam naprawdę i już widzę, jak byś w innym terminie rodziła, a nie zimą, to z dużym brzuchem w 9tym miesiącu z łopatą byś latała! a tak to na przyszły sezon Mały ogrodnik przy cycu, a Ty pielisz
pozdrawiam i miłego dnia :*

Kasiu ja już powoli obmyślam plan jak z dzidzią będę trawę kosić ale mam juz rozwiązanie kupię szelki przypnę małego z przodu i będzie ze mną kosił hihihi.
Ewa4 20:29, 29 sie 2013

Moje dzisiejsze zakupy
kitek81 21:05, 29 sie 2013

Jeszcze u Ciebie podziekuje Ci za paczkę:* jesteś nuesamowita i podziekuj swojej corci,że tak pięknie popakowala roslinki! Prawdziwa mała ogrodniczka roslinki zrosilam wodą, a rano teściowa przyjedzie szybciej, bo ja mam kontrolę u endokrynologa, zostanie z dziećmi, a ja na tych skarpach co nam już zrobione powsadzam te kwiatuchy
Nie wiem, czy dam radę dziś zasnąć
kitek81 21:08, 29 sie 2013

A co do zakupów to fajne, ale jeszcze Ci podpowiem, że w Biedronce są już cebulki, ja dziś tulipany takie kremowo-różowe za 3,99 wzięłam, tam jest 8szt! I taki nic różnych cebulowych 25szt za 15zł,!