Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

kitek81 09:48, 06 mar 2013

przyszłam się przywitam, bo zaraz ogarnę dzieciaczki i idziemy szukać wiosny w cudzych ogrodach, bo u nas niczego jeszcze się nie znajdzie
miłego dnia
danuta_szwajcer 19:12, 06 mar 2013

Oj dziewczyno z Mazur do pozazdroszczrenia tych widoczkow ale wiatrow Ci juz nie zazdroszcze bo bedziesz miała problem z roslinkami bo albo ci polamie albo ci wymrozi ale zapewne juz masz zaplanowane nasadzenia zeby wyciszyc ten wiatr? pozdrawiam
GorAna 19:40, 06 mar 2013

Ewuś znalazłam w archiwum takie fotki
na tych zdjęciach akurat dzban byl czyszczony

Jutro postaram się zrobić coś aktualnego
Pozdrawiam
monteverde 21:14, 06 mar 2013

Ewa4 napisał(a)
a tu już taras za domem rabata do przeróbki plany są ale nic konkretnego może ktoś podrzuci jakiś pomysł mam tam azalie wys.i niskie to strona zachodnia fotki zrobione przed chwilą

Ewa a czemu Twój M. wykopał te dziury w środku trawnika nie mógł gdzieś na boku? czy może tam jakąś fontannę planujesz?
a na zachodniej stronie od której masz słonce od 14.00?
kitek81 21:22, 06 mar 2013

hej
żyjesz, czy już ledwo po dzisiejszych pracach w ogrodzie ?!
nieszka 21:30, 06 mar 2013

Ewa4 napisał(a)
a tu już taras za domem rabata do przeróbki plany są ale nic konkretnego może ktoś podrzuci jakiś pomysł mam tam azalie wys.i niskie to strona zachodnia fotki zrobione przed chwilą

Fajne to miejsce i jak dużo miejsca na tej rabacie na roślinki. I jeszcze jakie widoki...
Może jakieś drzewko tu takie średnie?
Jakaś brzoza z tych mniejszych z trawami, bukszpanami i azaliami i niżej te azalie niskie które masz?
Ewa4 21:41, 06 mar 2013

monteverde napisał(a)

Ewa a czemu Twój M. wykopał te dziury w środku trawnika nie mógł gdzieś na boku? czy może tam jakąś fontannę planujesz?
a na zachodniej stronie od której masz słonce od 14.00?

Aniu na tym zdjęciu co jest taraz to nie mam żadnego dołu wykopanego jest skarpa i równa działka i rabata kawałek od skarpy
Ewa4 22:05, 06 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Oj dziewczyno z Mazur do pozazdroszczrenia tych widoczkow ale wiatrow Ci juz nie zazdroszcze bo bedziesz miała problem z roslinkami bo albo ci polamie albo ci wymrozi ale zapewne juz masz zaplanowane nasadzenia zeby wyciszyc ten wiatr? pozdrawiam

Danusiu wiatry są będzie ogrodzenie z drzewa i iglaki nic innego nie wymyślę bo muru nie postawię ale i do wiatrów można się przyzwyczaić a roślinki jakoś będą musiały dać radę przy tarasie mam azalie ,róże i td.ale nic mi nie wymarzło a są tam 2 lata a myślisz o czymś co by ztrzymało wiatry jakieś drzewa albo hoinki zamias tuj z chęcią posłucham jak masz jakieś doświadczenie bo jesze iglaki nie kupione to w porę mogę plan zmienić będę wdzięczna
Ewa4 22:15, 06 mar 2013

kitek81 napisał(a)
hej
żyjesz, czy już ledwo po dzisiejszych pracach w ogrodzie ?!

Kasiu dziś nic nie zrobiłam bo zmieniły mi się plany i przełożyłam na czwartek.
Ewa4 22:28, 06 mar 2013

nieszka napisał(a)

Fajne to miejsce i jak dużo miejsca na tej rabacie na roślinki. I jeszcze jakie widoki...
Może jakieś drzewko tu takie średnie?
Jakaś brzoza z tych mniejszych z trawami, bukszpanami i azaliami i niżej te azalie niskie które masz?

bukszpan planuję dać wkoło tej rabaty i ten płotek z jednej str co widac usunąć ale to na przyszły rok jak bukszpan ukorzenię sama chyba że dostanę w szkółce jakieś nie drogie sadzonki bo narazie widziałam po 6 zł to sporo bym zapłaciła bo dużo brak tych bukszpanów i jest wierzba szczepiona to może zamienić ją na brzozę lepiej i wtedy dokupić azali i dodac trawki no i wysypać to korą a resztę przesadzić no Aga chyba nieżle to będzie bo jednak azalie przetrwały 2 rok pomimo wiatrów to chyba dadzą tam radę rosnąć już mi się podoba