Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

Roberto 09:40, 04 mar 2013

Cześć Ewuniu nie narzekaj oby tylko takie choroby były, ja też często tak mam, a najgorsze, że jest dostęp do internetu no i pod nosem się ma sklepy ogrodnicze i markety - zawsze coś fajnego w oko wpadnie. No nareszcie dzisiaj słońce, bo wczorajszy dzień to masakra.
Ewa4 10:07, 04 mar 2013

Robercie czuję się rozgrzeszona że nie tylko ja wpadam w szał zakupów roślinek a słoneczko mam piekne dziś pozdrawiam
kitek81 10:50, 04 mar 2013

ooo i widzę nowe zdobycze zakupkowe ale masz gdzie to uprawiać, więc się nie dziwię, że kupujesz, bo na te hektary to nie wystarczy pare roślinek na krzyż
zawitka 11:13, 04 mar 2013

Witaj Ewa----ha ha nie martw si się nie Ty jedna szalejesz ja wczoraj też kupiłam hostę i cebule begonii i smieję się zawsze bo kiedyś wsadziłam je do góry nogami i czekałam ---a tu nic .Odkopałam doniczkę a one biedne rosna do góry nogami ---łot i ogrodniczka.Pozdrawiam wiosennie
Roberto 13:04, 04 mar 2013

Ewa, napisz mi czy trawy zamawiane na trawki.pl wystarczy jak kupię po jednej sztuce każdego gatunku a potem porozsadzam czy brać po kilka, bo nie chcę wywalać kasy wiedząc, że z czasem i tak będzie trzeba je dzielić. Jakiej wielkości mają tam sadzonki.
Ewa4 15:15, 04 mar 2013

Kitek 81
Kasiu tak roślinek to każda ilość się przyda ale ja mam juz 2 spore kartony z tymi kwiatami i M się śmieje że w garazu mam sklep ogrodniczy a to jeszcze brak posadzić wiec muszę troche przystopować ale jak myślisz dam radę ?

Halina_zawt..
Halinko ale się śmiałam az dzieci zdziwione były no czasem i tak bywa a przy niektórych cebulkach to ciężko dojść gdzie góra a gdzie korzeń

Robert
Robert te trawy są w doniczkach p11 czyli wielkich sadzonek się nie spodziewam ja zamawiałam tam pierwszy raz dziewczyny na Ogr..pisały że sprawdzona firma i pozamawiałam 10 rodzaji po 3szt z każdego bo ja szybki efekt chcę mnieć ale mam miskant hiński to przez rok fajna kępa się zrobiła i kostrzewę siną tą to będę w tym roku już dzielić bo spora jest więc sądze że trawy szybko się rozrastają Ty masz już piękną działkę więc ja bym zamówiła po 1 szt a więcej rodzaji a na przyszłą wiosnę już masz swoje sadzonki ja po tyle zamawiałam z racji że chcę rabaty porobić nowe to czymś to trzeba będzie obsadzić co pusta nie będzie ale tak jak u Ciebie trawa tylko jako dodatek na piękną rabatę to masz czas niech się rozrasta i rozdzielisz ale to jest zdanie początkującej ogrodniczki Pozdrawiam
Ewa4 15:21, 04 mar 2013

Grabiłam trawkę i nawet kawkę piłam na dworze a rąk to nie czuje no i nawet nie połowa zrobiona koniecznie rabaty muszę zrobić bo się wykończę a kawusia na świerzym powietrzu i na słoneczku smakowita
EPODLAS 17:14, 04 mar 2013

Ewko, na pewno dzisiaj pracowałaś w ogrodzie. Szczerze ci zazdroszczę, ja postaram się może przed świętami pojechać na działkę. Pozdrawiam.
Ewa4 18:18, 04 mar 2013

EPODLAS napisał(a)
Ewko, na pewno dzisiaj pracowałaś w ogrodzie. Szczerze ci zazdroszczę, ja postaram się może przed świętami pojechać na działkę. Pozdrawiam.

tak pracowałam ale ledwo żyję za dużo naraz ale jak jutro będzie słonko idę od nowa
Roberto 19:11, 04 mar 2013

Ewa, czy dobrze zrozumiałem, że zamówiłaś trawki?, jeśli tak to pochwal się co ciekawego wypisałeś, bo ja w trakcie kompletowania