Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 16:41, 24 wrz 2013

Tak mało niestety mam czasu ostatnio by do Was zaglądać. Taki mam wyjątkowy rok pełen niespodzianek i zawirowań z którymi niestety muszę się zmierzyć. Nawet ogród musi trochę poczekać ale moje kochane roślinki są bardzo wdzięczne bo dalej pięknie kwitnie wszystko. Przygotowuję również nową rabatę bo po wycięciu od dołu gałezi od jodły zrobiło się tyle miejsca no i przejście do piaskownicy dla wnuków. Będzie nowa ścieżka, materiał już zakupiony ale nawet nie zdążyłam zdjęc zrobic bo ciągle pada. Jest to bardzo słoneczne miejsce to postanowiłam posadzić tam trawki, będą kamienie / ktore jeszcze muszę kupić/ no i cebulowe wiosenne, które już dokupiłam. Kupiłam również kilkanaście żurawek.

AgnieszkaW 16:45, 24 wrz 2013

Śliczna rabata będzie
danuta_szwajcer 16:51, 24 wrz 2013

Mam jeszcze wątliwości z czego zrobić obwódki bo obawiam się, że żurawki nie dadzą rady bo za dużo słonca. Czy z traw? Czy może dla kontranstu z tawuły japońskiej? Bukszpan obawiam się, że wymarznie mi w tym miejscu. Cała tą rabate i tą starą też będe przerabiać bo mnie denerwuje a , że tam jest mocne nasłonecznione to myśle o różach i może lawendzie czy może dalej pomiedzy róże również posadzić trawy? Nie wiem czy zdąze z tym wszystkim. Wolę przesadzić jesienią bo wiosną to wszystkiego mi żal a tylko dokupie róże na wiosne i posadze.
AgnieszkaW 16:54, 24 wrz 2013

A myślałaś o niskich berberysach? Te bez problemu wytrzymują suszę i słońce.
danuta_szwajcer 16:56, 24 wrz 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Śliczna rabata będzie

Dziękuje Agnieszko Jak widzę Twój uporządkowany ogród to mi żal Postanowiłam uporządkować niektóre rabaty tylko czasu mi brakuje i jeszcze pogoda nie dopisuje bo ciągle pada.Teraz w szkólkach jest duży wybór wszystkiego a na wiosnę jest z tym problem. Udało mi się kupić również horti Bobo i Magical Moonlight.
Urszulla 17:07, 24 wrz 2013

ładne Danusiu kupiłaś żurawki
i trawki
właśnie na sucho to lawenda i berberysy niskie Admiration, Kobold i Starburst (chyba)
ale to wszystko chcesz na jednej rabacie z różami???
chyba byłoby za dużo
ciekawe horti- obie piękne

to prawda że z tą pogodą jest nieciekawie,
a jak brak czasu Cię dopada to wszystko razem jest dopiero trudne.
Życzę więc pogody i czasu Tobie i sobie.
Mala_Mi 17:21, 24 wrz 2013

Danuś.. też nie wyrabiam na zakrętach...... kierowana wyrzutami sumienia odszukuję ulubione wątki...

Zakupy piękne.... będzie ślicznie .... żurawki ciemnobordowe daja radę w słońcu.. ale jak juz to lepiej posadź berberys admiration.. jest śliczny
danuta_szwajcer 18:08, 24 wrz 2013

Urszulla napisał(a)
ładne Danusiu kupiłaś żurawki
i trawki
właśnie na sucho to lawenda i berberysy niskie Admiration, Kobold i Starburst (chyba)
ale to wszystko chcesz na jednej rabacie z różami???
chyba byłoby za dużo
ciekawe horti- obie piękne

to prawda że z tą pogodą jest nieciekawie,
a jak brak czasu Cię dopada to wszystko razem jest dopiero trudne.
Życzę więc pogody i czasu Tobie i sobie.

Nie wszystko z rózami. To co na zdjęciu to osobno a różana rabata będzie obok, tylko o obwódkach myśle bo to słoneczne miejsce bardzo i do tego co z trawami i z różami.
danuta_szwajcer 18:12, 24 wrz 2013

asc napisał(a)
Danuś.. też nie wyrabiam na zakrętach...... kierowana wyrzutami sumienia odszukuję ulubione wątki...

Zakupy piękne.... będzie ślicznie .... żurawki ciemnobordowe daja radę w słońcu.. ale jak juz to lepiej posadź berberys admiration.. jest śliczny

Tylko, że berberysy mają kolce a tam w pobliżu jest piaskownica i będzie jeszcze plac zabaw i dzieci jak przyjadą to będa tam biegac i przechodzic czesto a jak to dzieciaki moga się przewrócic i pokaleczyć. Mysle o tawułach japońskich tych małych kuleczkach seledynowych?
eliza3 19:14, 24 wrz 2013

Danusiu, życzę powodzenia w tworzeniu nowej rabaty, będę kibicować.
Ostatnio też polubiłam trawki, dodają lekkości ogrodowi. Serdecznie pozdrawiam