Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 16:25, 22 mar 2016

Agania napisał(a)
Fotki Danusiu wiosenne miło się ogląda, i jajka na drzewku tez czylu nastrój świąteczny stworzyłaś i tym się cieszmy

Weekend mieliście pracowity, z liśćmi sąsiada, też jeszcze będę walczyć, odkurzaczem wcale nie szybciej, a zresztą znowu jest deszczowo i mokro u nasz był deszcz z gradem, jeszcze mam dużo sprzątania, ale Kindzia zapowiada słońce na święta

Ale energetyczny awatarek Jeszcze dużo pracy nam zostało na kolejne weekendy. Dalej zimnica okropna. Fajnie, żeby było słoneczko bo zaraz lepiej na świecie
danuta_szwajcer 16:28, 22 mar 2016

Milka napisał(a)
Czemu Danusiu??

Sama nie wiem i może u mnie jest ta mucha jakaś tam, wyrastają tylko liście a w niektórych miejscach ani liści nie ma i to raczej nornice je zjadły. Walczę z tymi nornicami ale bez rezultatu. Tulipany to tylko te botaniczne u mnie się sprawdzają.
danuta_szwajcer 16:31, 22 mar 2016

tulucy napisał(a)
Cudny kolor bratków ja do mojego m i jego piły też muszę się uśmiechnąć, grusza i wiśnia są na wylocie, sosny do radykalnego przycięcia - tylko rębak muszą nam dostarczyć, jutro zamawiamy chyba. Już m ma upatrzone coś. a kocimiętka jak?

U mnie jeszcze chyba w końcu pożegnam się ze sliwa na jesien, mam sentyment do niej ale u nas tak zanieczyszczone powietrze, ze chyba nic z ogrodu nie powinniśmy jesc. Potem tylko mam z tym dużo pracy zbierc zgnite i liscie. Kocimiętka ciut ciut cos tam widać
danuta_szwajcer 16:34, 22 mar 2016

bozga napisał(a)
U Ciebie jak zwykle kolorowo Po takiej robocie to i zakwasy pewnie niezłe. Pozdrawiam

O dziwo nie ale to zapewne dzięki fitness na który chodzę od stycznia do teraz, zaraz jadę Bardzo lubie ruch i prace fizyczne też, czasami jednak muszę pamiętać o chorobach co mnie nękają Jeszcze dużo tego cięcia nam zostało.
danuta_szwajcer 16:37, 22 mar 2016

Milka napisał(a)

To was pocieszę, bo nawet u mnie jdena chyba padła z zimna, za mało słońca lub za duża susza.
Danusiu, faktycznie roboty full, najgorzej, że tyle tych liści musisz grabić i nie swoich, ja tak mam z drzewami wkoło, ale to ponad 100 letnie okazy i jakby niczyje, a wir taki, że u mnie lądują wszystkie,
Cięcia dużo mieliście, to rozdrabnianie tez pracochłonne, my po prostu część palimy, no bo co z tym robic.
Za to wiosne w kolorze juz widac i to cieszy, buź

Mysle, że jedno i drugie im zaszkodziło. Właśnie te wiry u mnie najgorsze a liście z dębów i orzechów. Rozdrabnianie dopiero będziemy robić ale to już po świętach. Palić to tylko nocą w ukryciu, u nas całkowity zakaz przez cały rok. Jest właśnie problem co z tym robić a sama wiesz, że przy takim dużych ogrodzie to dużo tego wycinania i przycinania.
Milka 17:30, 22 mar 2016

Wiem, wiem
dlatego bardzo ci ciężko, to problem, jak taki zakaz.
Nornie i ta mucha, to wróg narcyzów, zawsze coś, ale dobrze, że inne piękności cieszą u ciebie
boguslawa_ma... 18:54, 22 mar 2016

Pięknie już u ciebie w ogrodzie,prawdziwa wiosna
danuta_szwajcer 19:41, 22 mar 2016

Urszulla napisał(a)
Pięknie wiosennie u Ciebie. Drzewa to poważna sprawa, dobrze że Twój eM. to robipozdr.

Jeszcze zostało trochę cięcia ale musiał łańcuch naoszczyć, już zrobione i po świętach kolejne cięcie a ja muszę się uporać z tą drobnicą. Wiosennie ale dalej zimno bardzo.
danuta_szwajcer 19:44, 22 mar 2016

eda napisał(a)

Danusiu ale cuda prześlicznie wiosna całą parą
Z drzewami to dużo roboty podziwiam

Wiesz najpierw sadzimy,a po czasie za wysokie, za szerokie no i wichury, susza dużo poniszczyła też i mus to uporządkować. Latem to firma zrobiła po wichurze a teraz sami z tym walczymy Pozdrawiam
danuta_szwajcer 19:47, 22 mar 2016

Kasya napisał(a)

dokladnie tak wczoraj myslalam

tez mam straszne ilosci nie wiem skad...pewnie ze wszystkich brzoz z okolicy
probowalam takimi waskimi plastikowymi grabkami ale uszkodzilam 2 kły piwonii
wiec potem juz zbieralam recznie ale to masakra i nie da sie dokladnie, kupa smieci i tak zostaje, odkurzacz chyba bylby dobry ale nie mam

Ja nawet takimi dla dzieci do piaskownicy i tez się niszczy a recznie to robota głupiego, wyciągnę ten odkurzacz i zobaczę Dzis padało to też się nie da.