Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

Milka 12:21, 22 mar 2016

danuta_szwajcer napisał(a)

Oj czyli tak samo jak u mnie( Bardzo mi żal tych hortensji, kilka gałązek żyje ale większośc sucha Chyba dwie te duże przesadze bardziej do cienia bo teraz jak mi połamało choinki to nie mają za dużo cienia i może róze tam posadze?

To was pocieszę, bo nawet u mnie jdena chyba padła z zimna, za mało słońca lub za duża susza.
Danusiu, faktycznie roboty full, najgorzej, że tyle tych liści musisz grabić i nie swoich, ja tak mam z drzewami wkoło, ale to ponad 100 letnie okazy i jakby niczyje, a wir taki, że u mnie lądują wszystkie,
Cięcia dużo mieliście, to rozdrabnianie tez pracochłonne, my po prostu część palimy, no bo co z tym robic.
Za to wiosne w kolorze juz widac i to cieszy, buź
Urszulla 15:39, 22 mar 2016

Pięknie wiosennie u Ciebie. Drzewa to poważna sprawa, dobrze że Twój eM. to robipozdr.
eda 15:43, 22 mar 2016

A teraz już bardziej widoki wiosenne a nie księzycowe)

Danusiu ale cuda prześlicznie wiosna całą parą
Z drzewami to dużo roboty podziwiam
Kasya 15:48, 22 mar 2016

... to jakaś masakra 8 dużych worów i jeszcze trochę będzie i to dużo czasu mi zabiera, najgorzej, że pomiędzy kwiatami też ich pełno a tam nie idzie tego wygrabić bo zaraz uszkadzam młode przyrosty: Juz się zastanawiam czy może dmuchawą na liście tego nie wyzbierać bo mam taką.

dokladnie tak wczoraj myslalam

tez mam straszne ilosci nie wiem skad...pewnie ze wszystkich brzoz z okolicy
probowalam takimi waskimi plastikowymi grabkami ale uszkodzilam 2 kły piwonii
wiec potem juz zbieralam recznie ale to masakra i nie da sie dokladnie, kupa smieci i tak zostaje, odkurzacz chyba bylby dobry ale nie mam
Mira104 15:54, 22 mar 2016

Danusia zobaczymy co mi wyjdzie z patyczków, jeśli się ukorzenią to ci dam hortensje limonkową, oczywiście jak chcesz
Bozga wczoraj mi wysłała patyczki hortensji vaniliowej, trochę się boje czy do świąt dojdą, ale jak się ukorzenią to też się podzielę
danuta_szwajcer 16:17, 22 mar 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale śliczna wiosna Danusiu Pracy dużo ale efekty widać Szkoda ogrodówek bo wnoszą tyle koloru. Moje juz stare i twarde więc chyba nie zmarzly bo puszczają

Moje tez dosyć stare więc dlatego się dziwie, ale myśle, że bardziej im susza dała popalić a mroż poprawił Coś tam wypuszczają ale niewiele
danuta_szwajcer 16:18, 22 mar 2016

Mira104 napisał(a)
Jaki rozkwit u Ciebie wow ciemierniki prześliczne, a krokusy tak Ci się rozrosły bardzo ładnie to wygląda Kolorki już oczy cieszą

Krokusów mam dosyć dużo ale za to żonkile i tulipany to w tym roku chyba z nich nic nie zakwitnie.
Milka 16:19, 22 mar 2016

Czemu Danusiu??
danuta_szwajcer 16:20, 22 mar 2016

Kindzia napisał(a)
Faktycznie, kawał widocznej roboty odwaliliście!!! I przepiękne ciemierniki masz!!!
Na święta ciepełko zapowiadają, wygrzejemy się

A wiesz, że posiałam ich nasiona i nic tam nie widze albo okulary musze zabrać Fajnie żeby na święta była pogoda mamy w planie malą wycieczkę
danuta_szwajcer 16:23, 22 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Widzę, że też lubisz bratkiMnie też od sąsiada nawiewa wszystkie liście z orzecha giganta te najbardziej szkodliwe- trzeba wyzbierać, a wcześniej orzechowe kotki, i łupiny z orzechów i same orzechy, wszystko się wala po całym przydomowym, a jak nie wyzbieram to albo nic nie rośnie albo rosną orzechy w różnych dziwnych miejscach

Bardzo i to są ulubione kwiatki mojego M i zawsze się denerwuje na mnie jak je wymieniam na inne. U mnie też szkodliwe bo z orzechów i dębów i tez potem mam pełno siewek. Najgorsze, ze nie grabią tych lisci i potem całą zimę wywiewa do mnie Przy silnym wietrze pod drzwiami, na schodach i nawet w domu mam liście.