Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

Milka 15:00, 09 kwi 2018

I jak cudownie rozkwita, nic a nic ta wiosna nie spóźniona no i gości masz, że hej, na drzewie
Jak pergola będzie, pokaż, może tam obwódka z cisa?
Urszulla 07:08, 10 kwi 2018

Danusiu to wiadereczko co wrzuciłaś z kwiatkami było dla mnie inspiracją na moją drewutnię. Warto u innych podglądać bo zawsze coś w pamięć zapadnie miłej pracy i radości ze słońca. Zmykam
Urszulla 08:07, 10 kwi 2018

Jak masz dużo gałązek to musisz siąść z miską i porobić sadzonki. Urywasz gałązki z Piętką. Trzymając za górę musisz oberwać wszystkie listki zostawiając tylko 2 lub 3 górne. Mogą teź u góry zostać ze 2 gałązki z kilkoma listkami przy grubszych gałązkach- też się fajnie ukorzeniają.
Myślę że najlepiej się ukorzeniają przy murku wbite w ziemię. Jakieś miejsce półcieniste. Sadzonki z bukszpana robię z każdej gałązki którą są się oderwać z piętką. I rosną w mokrym podłożu, nawet okresowo zalewane a latem wśród wysokich traw niejeden sezon. Zobacz u mnie szpalerek z patyczków po 4 latach

Zdjęcie poglądowe

AgnieszkaW 08:14, 10 kwi 2018

Wiosna, wiosna. Pozdrawiam wiosennie i zaglądam do Twojego ślicznego ogrodu, Danusiu
malgorzata_s... 11:39, 10 kwi 2018

Macham wiosennie Kwiecia masz już moc i magnolie takie zaawansowane.
Dorota123 21:19, 10 kwi 2018

Podglądam Twoją wiosnę i widzę, że roślinki mamy na takim samym etapie rozwojowym.: Dziś zrobiłam lamówkę z bukszpanów, które sama wyhodowałam. Ja wbijam kilkadziesiąt gałązek wierzchołkowych w doniczkę nawet nie biorę ukorzeniacza. Obrywam im dolne listki, mocno przygniatam ziemię i pamiętam o podlewaniu. Doniczkę z gałązkami bukszpanów dołuję w ziemi. Mam jeszcze dwie pełne doniczki z ubiegłorocznymi bukszpanami. Ja biorę większe gałązki i wszystkie są bez piętki. Pozdrawiam
danuta_szwajcer 12:29, 12 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)
Ale masz bardzo zaawansowana wiosne , forsycje kwitnace i magnolie z popękanymi pąkami , pięknie.

Zaczyna wszystko, mam wrażenie, że i azalie niektóre zachwilą zakwitną Susza tylko jest okropna. Motylki już fruwają
No i giganty rodki wokół zamku niedaleko nas.

danuta_szwajcer 12:35, 12 kwi 2018

nebel napisał(a)
A ja nieodmiennie zachwycam się Twoimi zdjęciami... i nie tylko.

Dziękuję za radę w temacie powojników, bardzo cenne, na pewno skorzystam.

U nas już drzewa zakwitły Pokaż potem jakie wybrałaś

danuta_szwajcer 12:43, 12 kwi 2018

Kindzia napisał(a)
Nie odpoczywam wcale...jeszcze dzisiaj zasuwam

Ale Ci rozkwitło Danusiu, pięknie jest!!!

Ale teraz odpoczywasz od prac A ja chyba przesadziłam bo codzennie po 5-6 godzin i już mi organizm odmawia posłuszenstwa. Za dużo tego no i mój M to wiesz tylko czasami pomoże w technicznych sprawach.
No i te liscie os sąsiadów to masakra jest i z uporządkowaniem mam najwięcej pracy i schylania. Lilie cos tam powoli ale chyba mi dużo nornice zjadły bo same dziury tam są. Nawet Kropce wiosna się b.podoba)
danuta_szwajcer 12:45, 12 kwi 2018

Monia81 napisał(a)
Pięknie już wszystko zaczyna kwitnąć, piękna słoneczna wiosna nam teraz rządzi, i dobrze

Oj bardzo dobrze, w sumie to lato, w niedziele ma być 27C Tylko susza straszna.