Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe zacisze

Ogrodowe zacisze

iwonaj 08:28, 22 mar 2013

Super zakupy zrobiłaś Marysiu ciekawe jakie owoce będą na tym drzewku pomarańczowym ja uwielbiam zakupy w obi tam jest duży wybór i nienaganna jakość
Maria667 09:46, 22 mar 2013

Jabeska napisał(a)

Bardzo mi się podoba to oczko wodne. Napisz mi proszę czy trudno jest utrzymać czystą wodę w takim oczku? Jak to robisz? Czy masz w nim rośliny? Jak głębokie jest? Napisz proszę jak ono jest zrobione, wybetonowane czy folia czy jeszcze inaczej? Dziękuję

Joasiu!
To małe oczko ma zaledwie 80 cm głębokości i powstało z przeznaczeniem zbiornika na wodę do podlewania. Dno i boki wyłożone są folią (taką grubą, do oczek wodnych). Jednak folia wystawała brzydko nad taflę wody więc położona została jeszcze warstwa betonu. Nie jest to może cud estetyki, ale wygląda bardziej naturalnie i nie rzuca się w oczy.
Jesli chodzi o utrzymanie czystości wody, to nie ma z tym problemu, ponieważ w okresie letnim wrzucam małą pompkę i podlewam tą wodą rabaty. Potem uzupełniam wodą ze studni i tak w kółko.
Tym sposobem mam zawsze zapas odstanej, ciepłej wody do podlewania.
Maria667 11:54, 22 mar 2013

iwonaj napisał(a)
Super zakupy zrobiłaś Marysiu ciekawe jakie owoce będą na tym drzewku pomarańczowym ja uwielbiam zakupy w obi tam jest duży wybór i nienaganna jakość

Oj, z tą jakością w Obi to różnie bywa.
Maria667 11:58, 22 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)

Piękne zakupy zrobiłas Marysiu, wszystko takie zdrowe, czy rh to czerwony?

Danusiu!
Rh ciemnoróżowy.
Na razie tylko jeden, bo pogoda zimowa. Nie mam za bardzo dobrego miejsca do przechowywania: albo za ciepło, albo za ciemno.
Muszę więc trochę zwolnić z zakupami, bo dzisiaj w nocy nawrót zimy. Znów nas zasypało.
Maria667 12:03, 22 mar 2013

Iwa napisał(a)
Marysiu doczekasz się takich owoców jak na tym zdjęciu z krakowskiego Ogrodu Botanicznego

Ha, ha
Byłoby fajnie
boguslawa_ma... 14:51, 22 mar 2013

Witaj Marysiu ztymi mojmi zakupami trochę przesadziłam roboty miałam na cały wieczór ,
miałam nie siac pomidorów ale przysłali w prezencie bawole serca no i chyba wysieje chociaz z 5 sztuk
myśle ze nie za póżno twoje już takie duże - ja mam tylko 3 małe okna.
Maria667 15:22, 22 mar 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Witaj Marysiu ztymi mojmi zakupami trochę przesadziłam roboty miałam na cały wieczór ,
miałam nie siac pomidorów ale przysłali w prezencie bawole serca no i chyba wysieje chociaz z 5 sztuk
myśle ze nie za póżno twoje już takie duże - ja mam tylko 3 małe okna.

Bogusiu!
Ja bym musiała chyba z tydzień to wysadzać. Dobrze, że mam taką dobrą Teściową, która , jak jestem w pracy, zawsze mnie chętnie wyręczy i coś mi pomoże.
weronika77 17:05, 22 mar 2013

Marysiu, spróbuj z linkiem tak:
nad ramką kliknij w 3-ci obrazek,
prawym myszy KOPIUJ adres ( np. z góry otwartej strony) i WKLEJ (też prawym myszy) w klamrach po http (jedno http wyrzuć),
a tam, gdzie podświetlony niebieski tekst wstaw Twój link (nazwa czy podpis, ja napisałam Miłość Kajtusiowa)
Sprawdzam, czy moja instrukcja działa u Ciebie...
Miłość Kajtusiowa
To był mój debiut o moim piesku, spontanicznie nagrany tel. komórkowym. Pozdrawiam.
Janina 18:06, 22 mar 2013

Witam Cię serdecznie, wpadłam z rewizytą. Ależ ślicznie u Ciebie, masz wszystko takie zadbane, piękne rośliny. Podobają mi się suche murki i oczko wodne. Masz taki ogród jaki ja osobiście lubię. Pozdrawiam
Asia 18:28, 22 mar 2013

Marysiu, witam, bardzo ładne zakupy, zwłaszcza drzewko pomarańczowe pozdrawiam cieplutko