Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe zacisze

Ogrodowe zacisze

Maria667 22:02, 22 mar 2013

Asia napisał(a)
Marysiu, witam, bardzo ładne zakupy, zwłaszcza drzewko pomarańczowe pozdrawiam cieplutko

Asia! Liczę na owoce
Maria667 22:16, 22 mar 2013

Prezent imieninowy sprzed kilku lat:

A to karagana syberyjska:

To jedna z moich pierwszych roślin - kosodrzewina

I jeszcze raz, w całej okazałości

AgnieszkaW 22:18, 22 mar 2013

Marysiu, czy w maju urywasz czubki kosodrzewinie, by się ładnie zagęściła? Ja to robię co roku od 3 lat. Serdecznie pozdrawiam
Marta7 09:13, 23 mar 2013

Maria667 napisał(a)

Marta!
Pomidorki to nie wszystko. Posiałam też karczochy. Uprawiałaś kiedyś?
Podobno są wieloletnie, a jak się je dobrze okryje, to przezimują. Próbuję Jeszcze nie wzeszły.Pozdrawiam

Marysiu wstyd mi ale nie wiem nawet jak wyglądają karczochy,ani" z czym to się je"a co dopiero uprawa,będę śledzić u Ciebie,jak się sprawdza to warzywko A jakie ma zastosowanie ?
Marta7 09:22, 23 mar 2013

Marysiu zakupy poczynilaś przednie ,ta pomarańczka -piękny okaz napewno Ci zaowocuje
Rh też zdrowo wygląda.
A prezent imieninowy bardzo mi się podoba,uwielbiam białe figurki w ogrodzie,dają mu taki romantyczny charakter-taki jak ja lubię
Pozdrawiam serdecznie
danuta_szwajcer 09:24, 23 mar 2013

Marysiu prezent piękny i fajna kompozycja,a tą kosodrzewine prowadzisz specjalnie?bo bardzo ładny ma pokrója karagana jest w formie piennej? bo mam inna a Twoja bardzo mi się podoba ładnie i cieszy oko echh i szczegolnie teraz jak za oknem taki mróz.
aniula 10:31, 23 mar 2013

Piękne to drzewko pomarańczowe, Marysiu! Kwiatki pewnie pięknie pachną.
U mnie dziś dużo słońca, ale mróz, a u Ciebie?
Słonecznego dnia życzę.
iwonaj 11:44, 23 mar 2013

Marysiu masz bardzo dużą tą kosodrzewinę i taką gęstą a ta figurka jest taka romantyczna ja na taką też choruję, ale zawsze jakoś jest coś innego do kupienia może i mój M zrobił by mi prezent.
Maria667 19:19, 23 mar 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Marysiu, czy w maju urywasz czubki kosodrzewinie, by się ładnie zagęściła? Ja to robię co roku od 3 lat. Serdecznie pozdrawiam

Agnieszko!
Tak, urywam. Ładnie się zagęszcza i nie wyrasta w górę
Maria667 19:24, 23 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Marysiu prezent piękny i fajna kompozycja,a tą kosodrzewine prowadzisz specjalnie?bo bardzo ładny ma pokrója karagana jest w formie piennej? bo mam inna a Twoja bardzo mi się podoba ładnie i cieszy oko echh i szczegolnie teraz jak za oknem taki mróz.

Danusiu!
Tak, karagana jest szczepiona na pniu. W tamtym roku miałam z nią kłopot. Tak strasznie pod nią zryły dziury nornice, że zaczęła się chwiać. Pewnie popodcinały jej sporo korzeni. Obsypaliśmy ją ziemią, ponownie zapalikowaliśmy, podlewaliśmy ją cały sezon. Mam nadzieję, że się jakoś pozbierała. Ten sezon pokaże
Kosodrzewinie wiosną przyszczypuj ę "świeczki" , systematycznie co roku. Ładnie się zagęszcza i nie wyrasta w górę.