Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród średniowieczny i nie tylko

Ogród średniowieczny i nie tylko

MarekW 16:50, 24 cze 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Marek, nieczasowa jestem, więc jak w telegramie:

bardzo dziękujemy za bycie naszym "cicerone". Nie wiem nawet jak napisać o tak pięknym mieście, jego klimacie, tym co usłyszałam i jak pięknie opowiadasz, i z wielkim znawstwem tematu. Zapraszamy na rewizytę - obowiązkowo.

Róża 'Teasing Georgia' z winoroślą w tle i inne piękne róże z drzewkiem brzoskwini rozpiętym na murze oraz powojniki z podporami .

Chcesz krzaczki białych poziomek? (to zamiast tej poziomkówki) .

Ewo dziękuję za miłe słowa, a poziomki to nawet nie wiem skąd się wzięły, po prostu zaczęły rosnąć i nawet owocować więc niech zostaną, a białe? mm brzmi ciekawie
MarekW 19:12, 24 cze 2014

Jeśli ktoś zainteresowany to zapraszam na mojego bloga, gdzie zamieszczam fotki ogrodowe i informacje o roślinach. Będzie mi miło was gościć i zapraszam do polubienia www.hortusamatus.blogspot.com
Mala_Mi 23:59, 24 cze 2014

Odnośnik do bloga nieaktwyny....

I nie czerwień sie, masz isć w biel i niebieski.. .. jesteś naj... przewodnik ..
Ozz 09:45, 25 cze 2014

MarekW napisał(a)
,

Marku, mam pytanie - nie robiłeś pod te płyty żadnej podsypki? Ja się obecnie trochę męczę z układaniem płytek granitowych na podsypce piaskowej (nie chciałam cementu) i co wyrównam poziom to w innym miejscu znowu krzywo... Dodam, że zakupiłam specjalnie w tym celu poziomicę i młotek gumowy, ale bardzo to nie pomogło
MarekW 15:50, 25 cze 2014

podsypka jest dobra, ale trzeba ją poziomować i dopiero układać, a ja nie dawałem jej bo to i tak na gruzowisku powstało więc tylko ziemią wyrównywałem, choć jak widać poziomowane było do sznurków i się raczej trzyma.
MarekW 15:52, 25 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
Odnośnik do bloga nieaktwyny....

I nie czerwień sie, masz isć w biel i niebieski.. .. jesteś naj... przewodnik ..

adres bloga skopiować i wkleić albo w nieaktywnym adresie wyciąć początek www.ogrodowisko... itd aż do początku adresu bloga i zadziała.
victoriagos 20:46, 25 cze 2014

jest wielka różnica z tym co pamiętam
jak były wsadzone bukszpanki, oraz inne roślinki małe
a teraz urosło wszystko super to wygląda

pozazdrościć, tfu tfu na psa urok co by nie zapeszyć
Rench 14:34, 27 cze 2014

MarekW napisał(a)
Dzisiejsze fotki w zestawach kolorystycznych dla Ozz
[img =359x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/63/633482/original.jpg[/img]

Te stożki strasznie mi się podobają,możesz zdradzić gdzie je kupiłes ?
MarekW 09:30, 28 cze 2014

sam zrobiłem więc są nie do kupienia
MarekW 16:20, 29 cze 2014

Dzisiaj trochę misz-maszów kolorystycznych. Jest tak pięknie i słonecznie więc aby trochę lata zatrzymać w kadrach...
liliowiec i ostróżka

róża Cardinal Richelieu i powojnik
Ten zestaw podoba mi się bardzo bardzo czyli róża Boule de neige, powojnik Emilia Plater i powojnik mandżurski
i pierwsza werbena na tle pięciornika białego