Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

07_Rene 09:14, 27 paź 2015

jolka napisał(a)
Pomimo tego, że od poniedziałkowego śniegu upłynęło już trochę czasu, u mnie wciąż w tonacji zimowej.
Od północnej strony śnieg wciąż leży.

Ale rośliny dzielnie walczą, nawet lawenda wciąż się nie poddaje

Klonik bardzo ładnie harmonizuje z hortensjami w tle
Twój ogród dojrzewa Wszystko już takie duże
Szalejesz z kolektorami
nicol21 20:25, 27 paź 2015

Super że pomyśleliście o kolorze dachu jeśli w planach mieliście solarki Duzo dyskretniej to wygląda.
Ogród jak zawsze pięknie się prezentuje!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
jolka 09:02, 31 paź 2015

iwka napisał(a)
jak ja lubię jak Ty każdemu z osobna jakiś obrazek dedykujesz zaglądam i liczę na coś pięknego

Wczorajsze kwiatuszkowo-trawkowe obrazki dla Iwonci

jolka 09:11, 31 paź 2015

07_Rene napisał(a)

Klonik bardzo ładnie harmonizuje z hortensjami w tle
Twój ogród dojrzewa Wszystko już takie duże
Szalejesz z kolektorami

Renia, klonik fajny, pierwszy rok rośnie. Mam jeszcze jeden w donicy, wciąż czeka na miejsce docelowe. Zimę spędzi w donicy A kolektory .. sama jestem ciekawa jak się sprawdzą. Od stycznia będzie można ich używać, więc będę miała dodatkowy motyw, żeby się wreszcie przeprowadzić

jolka 09:16, 31 paź 2015

nicol21 napisał(a)
Super że pomyśleliście o kolorze dachu jeśli w planach mieliście solarki Duzo dyskretniej to wygląda. Ogród jak zawsze pięknie się prezentuje!

Ewelina, my tak naprawdę nie myśleliśmy o kolektorach na etapie budowy. Teraz nasza gmina realizowała taki projekt, no i się fartem załapaliśmy [haha..ostatnie miejsce na liście chętnych] I dzięki za miłe słówka

Buziaki
iwka 09:18, 31 paź 2015

jolka napisał(a)

Wczorajsze kwiatuszkowo-trawkowe obrazki dla Iwonci

dziękuje, czekałam na nie piękne jak zawsze
jolka 09:39, 31 paź 2015

A ja działam, że tak powiem ... gospodarsko Maliny, agresty i aronie posadzone. Rośliny sadziłam już w osobiście wyprodukowanym kompoście, z czego miałam dużą frajdę Mam nadzieję, że roślinki to docenią No i dwie dostawy przekompostowanego obornika mieliśmy Pomiędzy borówkami powstał rów odwadniający, bo tam podmokły teren jest. Już jest zasypany, w ciągu kilku dni teren przesechł, bo ciągle tam mokro było.

maliny, agresty

aronia

W przyszłym tygodniu planujemy posadzić porzeczki, drzewka owocowe, odwiedzić lokalnego producenta winogron M. porządkuje miejsce przy oczyszczalni.

Muszę pomyśleć, jak ją zamaskować. Wszelkie pomysły mile widziane

Fotki nie jakieś piękne, raczej robocze, ale mam nadzieję, że z czasem i te miejsca będą dobrze wyglądać
lindsay80 09:43, 31 paź 2015

Pewnie z programu Prosument te ogniwa, a co to za technologia oczyszczalni ze tyle tych wieczek widac, masz tam jakies rozsaczanie w gruncie?
MirellaB 11:35, 31 paź 2015

Czy klona jakoś specjalnie okrywasz na zimę? Ja mam dwa w tym roku posadzone i nie wiem co z nimi okryć czy nie?

Oczyszczalnia - dobrze masz, że możesz jeszcze ją jakoś zamaskować, u mnie to już za późno
jolka 19:58, 31 paź 2015

lindsay80 napisał(a)
Pewnie z programu Prosument te ogniwa, a co to za technologia oczyszczalni ze tyle tych wieczek widac, masz tam jakies rozsaczanie w gruncie?

Edyta - na foto nie ma żadnego rozsączania. W ziemi są dwa zbiorniki, gdzie ścieki są kolejno oczyszczane przez bakterie. Następnie woda jest odprowadzana zakopaną rurą na koniec ogrodu, gdzie jest ogromny dół, w którym ma ona zanikać. To również inwestycja gminna, z naszym 20% udziałem