Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Sebek 14:44, 30 sty 2016

Genialny pomysł Ja kupiłem ostatnio zwykłą włókninę i użyję jej raczej tylko na początek, ale Twój pomysł na pewno ktoś kupi
jolka 16:20, 30 sty 2016

Sebek napisał(a)
Genialny pomysł Ja kupiłem ostatnio zwykłą włókninę i użyję jej raczej tylko na początek, ale Twój pomysł na pewno ktoś kupi

Lepiej poczekać jeden sezon, będą miała już jakieś doświadczenie
i wtedy się okaże czy patent wart zachodu

Trzymam kciuki za Twoje egzaminy, chociaż nie wiem po co ..
Przecież i tak wiadomo, że zdasz!!
iwka 16:47, 30 sty 2016

jolka napisał(a)
Wkleję jeszcze fotki robocze dla Edyty. Pokrywy do skrzyń na warzywa. Niestety za mało miejsca mam w piwnicy a one dość ciężkie są, tak więc w wersji "na sucho", nie nałożone na skrzynie.

Stolarz zrobił taką konstrukcję i obił agrowłókniną jeszcze u siebie w warsztacie,
tak więc nie zdążyłam pomalować drewna. Wygląda to tak (awers/rewers):

Pokrywy będą montowane do skrzyń na takich zawiasach, jak drzwi. Na całej długości skrzyni (2m) są trzy zawiasy. Jedna część zawiasu przykręcona do pokrywy, druga do skrzynki. Zaznaczyłam na czerwono na skrzynkach, bo słabo widać.

Tak więc skrzynie można będzie częściowo wietrzyć, przysłaniać, całkiem zamknąć lub całkiem odsłonić - wg potrzeb. Jak się sprawdzi - zobaczymy.

bardzo pomysłowe a skrzynie jakie śliczniutkie, hmmm miodzio
ag_zie 18:11, 30 sty 2016

Przyszłam od Edyty skrzynie i pokrywy zobaczyć ładne! Ciekawe jak się sprawdzą. Będę podglądać
MirellaB 18:22, 30 sty 2016

jolka napisał(a)

Myślę sobie co za gość nowy do mnie zawitał, a to Mirelka w nowym awatarku Super, zielono, wiosennie Dzięki związaniu traw wreszcie się trzmieliny odsłoniły, ktoś tu kiedyś knuł, że chyba je wycięłam

Dla Ciebie hortensjowa w dzisiejszej zimowej szacie

Tak, tak to ja zmieniona

Matko jakie piękne te zdjęcia.
Czekam na Twój ogród, na Twoje cudne hortensje, bardzo lubię do Ciebie zaglądać, zwłaszcza jak fotki są ogrodu
leon60 19:00, 30 sty 2016

świetne te Twoje skrzynie ! nie mogę się doczekać ich w ''terenie''
jolka 19:01, 30 sty 2016

iwka napisał(a)

bardzo pomysłowe a skrzynie jakie śliczniutkie, hmmm miodzio

Już czekam żeby paczki z piwnicy do ogrodu przetransportować, ale póki co wieje i mokro wszędzie. Trzeba poczekać bliżej wiosny. Choć u Ciebie, jak widziałam wiosna w pełni
jolka 19:05, 30 sty 2016

ag_zie napisał(a)
Przyszłam od Edyty skrzynie i pokrywy zobaczyć ładne! Ciekawe jak się sprawdzą. Będę podglądać

Witaj Aga, fajnie że przyszłaś Dzięki za miłe słówka. Jak się skrzynie sprawdzą - zobaczymy. No i jak ja się sprawdzę - w uprawach warzywniczych mam zero doświadczenia!!
jolka 19:13, 30 sty 2016

MirellaB napisał(a)

Tak, tak to ja zmieniona

Matko jakie piękne te zdjęcia.
Czekam na Twój ogród, na Twoje cudne hortensje, bardzo lubię do Ciebie zaglądać, zwłaszcza jak fotki są ogrodu

Mirelka dzięki za dobre słowo Ja też czekam na przebudzenie ogrodu. Czytam w tylu wątkach, że dziewczyny kopią, tną, grabią.. U mnie póki co szaro, buro i ponuro. Śniegu już nie ma, wiosny też jeszcze nie. Jakoś jeszcze nie czuję wiosennego klimatu.
jolka 19:14, 30 sty 2016

leon60 napisał(a)
świetne te Twoje skrzynie ! nie mogę się doczekać ich w ''terenie''

Olusia, no ja się też nie mogę doczekać
Twojego wiosennego ogrodu zresztą też !!