Kamilka to carex kurze łapki, nazwa potoczna Słabo tu rośnie, chyba żywopłocik bukszpanowy wysysa jej wszystkie wartościowe składniki, bo jest bardzo rozkorzeniony. Planowana przeprowadzka
Dziś eM. dokończył dzieła i mam już 4 napełnione skrzynie, gotowe do przyjęcia siewów. Tylko od sąsiadów słyszę, że zgodnie z fazami księżyca w tym tygodniu siać nie można. Muszę zgłębić temat, heh
Ziemia na pewno siądzie (zwłaszcza, że na dole - jakieś 1/4 wysokości, są ścięte trawy i inne kompostowe rzeczy), ale tak sobie myślę że chyba nie będę już w tym roku dosypywać. Skrzynie są wysokie i na korzenie roślin na pewno wystarczy z naddatkiem. A że roślinki będą trochę niżej, to chyba nie przeszkadza??
A jest to jakaś odm. Czy poprostu szałwia bardzo ładna jest, ciekawa jestem czy w tym roku mieli taka sama. Jakbyś była gdzieś w ogrodniczym i widziała, daj mi proszę znać. Ja pytałam się w Parku M, ale będą mieli dopiero za miesiąc.
A co do skrzyń mi też po podlaniu kilka razy ziemia siadla i w niczym to nie przeszkadza, grunt żeby słońce docieralo.
Buziaki