Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 20:08, 11 kwi 2016

Hej Dziewczyny Jak wszystko dobrze pójdzie zastipujemy się na amen

Mam jeszcze taką informację dla lokalnych Koleżanek, Małgosia i Marzenka też mnie kiedyś pytały o ziemię do ogrodu. Otóż namierzyliśmy ostatnio taką firmę KOMPOSTECH. Zajmuje się ona produkcją kompostu. Dziś tam pojechaliśmy i naszym oczom ukazał się taki oto obraz:

Całe pokłady, pięknie wyglądającej, miękkiej, sypkiej, parującej (widać było jak para unosi się nad pryzmami) czarnej ziemi kompostowej. Byłam w totalnym szoku jak zobaczyłam takie ilości kompostu.

Chcieliśmy wziąć worek tej ziemi, tak żeby zobaczyć jaka jest. No to eM. naładował taki wór, że nie mógł go podnieść. W kasie dostaliśmy rachunek ... na 2 (słownie: dwa) złote!!

Dodam jeszcze, że w piątek kupiłam worek ziemi do warzyw (80 kg) i zapłaciłam 17 zł. Ten worek co naładowaliśmy dziś był co najmniej dwa razy taki.

Na hałdach widać jeszcze kawałki grubszego nie do końca przekompostowanego materiału, ale sprzedają taki już ładny, przesiany. Nie wiem co myśleć o tym kompoście, ale wygląda pięknie.

Poszedł na rabatę hortensjową

I z bliska:
paulina_ns 20:17, 11 kwi 2016

jolka napisał(a)
Hej Dziewczyny Jak wszystko dobrze pójdzie zastipujemy się na amen

Mam jeszcze taką informację dla lokalnych Koleżanek, Małgosia i Marzenka też mnie kiedyś pytały o ziemię do ogrodu. Otóż namierzyliśmy ostatnio taką firmę KOMPOSTECH. Zajmuje się ona produkcją kompostu. Dziś tam pojechaliśmy i naszym oczom ukazał się taki oto obraz:

Całe pokłady, pięknie wyglądającej, miękkiej, sypkiej, parującej (widać było jak para unosi się nad pryzmami) czarnej ziemi kompostowej. Byłam w totalnym szoku jak zobaczyłam takie ilości kompostu.

Chcieliśmy wziąć worek tej ziemi, tak żeby zobaczyć jaka jest. No to eM. naładował taki wór, że nie mógł go podnieść. W kasie dostaliśmy rachunek ... na 2 (słownie: dwa) złote!!

Dodam jeszcze, że w piątek kupiłam worek ziemi do warzyw (80 kg) i zapłaciłam 17 zł. Ten worek co naładowaliśmy dziś był co najmniej dwa razy taki.

Na hałdach widać jeszcze kawałki grubszego nie do końca przekompostowanego materiału, ale sprzedają taki już ładny, przesiany. Nie wiem co myśleć o tym kompoście, ale wygląda pięknie.

Poszedł na rabatę hortensjową

I z bliska:

Wow!! Poproszę prv z namiarami .
jolka 20:28, 11 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)

Wow!! Poproszę prv z namiarami .

Mają stronkę tak jak nazwę, ale wysyłam
jolka 20:30, 11 kwi 2016

Dubelek
Marzenaka 20:33, 11 kwi 2016

Jola ja też jestem zainteresowana. Proszę o priv. Hortensjową tak zostawiasz czy wysypiesz jeszcze korą?
jolka 20:36, 11 kwi 2016

Marzenaka napisał(a)
Jola ja też jestem zainteresowana. Proszę o priv. Hortensjową tak zostawiasz czy wysypiesz jeszcze korą?

Hortensjowej nie ruszam. Wydaje mi się, że ta ziemia wygląda o niebo lepiej niż kora, w dodatku chyba wiatr jej nie tknie. Priv poszedł

paulina_ns 21:08, 11 kwi 2016

jolka napisał(a)

Hortensjowej nie ruszam. Wydaje mi się, że ta ziemia wygląda o niebo lepiej niż kora, w dodatku chyba wiatr jej nie tknie. Priv poszedł

Bardzo ładnie wygląda, sama o tym pomyśle, bo wydawać tyle pieniędzy na kore,która tak za jakiś czas zostanie wywiana sensu nie ma. Dziękuję za namiary
AnnaCh 21:39, 11 kwi 2016

Jola, mi M też przywozi kompost, tylko u nas z miejskiej kompostowni
Za worek 20 kg płacimy 4 zł, a jak się jedzie swoją przyczepką, to 60 zł za tonę. Całkiem fajny jest, już 4 worki wykorzystałam.
A szefowa też wysypuje rabaty kompostem
anbu 21:52, 11 kwi 2016

jolka napisał(a)

Joluś napisz proszę co ile masz trzmieliny posadzone?
jolka 22:04, 11 kwi 2016

AnnaCh napisał(a)
Jola, mi M też przywozi kompost, tylko u nas z miejskiej kompostowni Za worek 20 kg płacimy 4 zł, a jak się jedzie swoją przyczepką, to 60 zł za tonę. Całkiem fajny jest, już 4 worki wykorzystałam. A szefowa też wysypuje rabaty kompostem

U nas metr sześcienny kosztuje 49zł, a za wielki worek zapłaciliśmy, tak jak pisałam 2 złote. Jest i tańszy i wizualnie fajniejszy od kory. Tylko, jak podejrzewam chwastów za bardzo nie zahamuje No ale zobaczymy