Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 22:06, 11 maj 2016

A u mnie dziś "akcji-placyk" c.d. eM. mi super wszystko przygotował, skopał, wyrównał, nawiózł ziemi i posadziliśmy anabelki z obu stron. Ciąg dalszy nastąpi Pewnie jakieś trawy lub hosty z podziału tych co mam. Wszystkie cenne rady mile widziane
Tak czy inaczej zanudzę Was fotkami, bo zakochana jestem w moim placyku brzozowym na zabój

jolka 22:13, 11 maj 2016

No i jeszcze graby.. Chyba są teraz najpiękniejsze, jakie kiedykolwiek mieliśmy. Jest to na razie niziutki żywopłocik, ale tak gęsty,
że wygląda jak jakiś wał, rzuconych na kupę zielonych liści

A jeszcze mam w pamięci, jak wsadzałam pojedyncze gałązki,
a sąsiadka się mnie pytała czy sadzę maliny...
leon60 22:15, 11 maj 2016

ależ ogród wypiękniał placyk super i ten żywopłot grabowy ahhhh !
Marzenaka 22:16, 11 maj 2016

Jola piękne te hosty w rządku!
Marzenaka 22:19, 11 maj 2016

Graby bardzo ładnie się prezentują. tak mnie kusi na taki żywopłot i nie mogę się zdecydować... Piękny ogród, widzę, że miskanty też ci bardzo ruszyły.
frezja 22:20, 11 maj 2016

jolka napisał(a)
A u mnie dziś "akcji-placyk" c.d. eM. mi super wszystko przygotował, skopał, wyrównał, nawiózł ziemi i posadziliśmy anabelki z obu stron. Ciąg dalszy nastąpi Pewnie jakieś trawy lub hosty z podziału tych co mam. Wszystkie cenne rady mile widziane
Tak czy inaczej zanudzę Was fotkami, bo zakochana jestem w moim placyku brzozowym na zabój

Jolu, fajnie tu wracać
jolka 22:27, 11 maj 2016

I na koniec prośba Mam wprawdzie jakieś tam swoje koncepcje roślin w tym miejscu, ale gdyby komuś się nasunęła jakaś fajna wizja wykończenia brzozowego kącika, to będę wdzięczna

Do ogarnięcia jest miejsce graniczące z wjazdem, rośnie tam sosna himalajska i cisy z tyłu. Myślałam tu o: rozplenicach, może sesleriach, hostach, może biały rozchodnik bo go nie mam..

Zastanawiam się czy by berberys admiration by pasował przy obrzeżu??

jolka 22:31, 11 maj 2016

I do zastanowienia nasadzenia z drugiej strony:

Tu mam na razie w głowie dwie opcje, jeśli chodzi o główną roślinę: kosodrzewiny lub dereń ivory halo.
Z przewagą chyba w stronę kosodrzewiny ..

Hmm.. hmm.. sugestie mile widziane

jolka 22:35, 11 maj 2016

leon60 napisał(a)
ależ ogród wypiękniał placyk super i ten żywopłot grabowy ahhhh !

Olusia, wiosną ogrody pięknieją A ten placyk w brzozach to od zawsze chciałam mieć...
Z kolei grabów nauczyłam się na ogrodowisku
jolka 22:39, 11 maj 2016

Marzenaka napisał(a)
Jola piękne te hosty w rządku!

Wokół placyku w brzozach też będą hosty w rządku Specjalnie anabelki odsunęłam, żeby tam hosty wcisnąć

Marzenaka napisał(a)
Graby bardzo ładnie się prezentują. tak mnie kusi na taki żywopłot i nie mogę się zdecydować... Piękny ogród, widzę, że miskanty też ci bardzo ruszyły.

Marzenka, ja się też na graby nie mogłam zdecydować. Nawet jak już je posadziłam to mnie nieraz nachodziło, żeby je zbiorowo wyekspediować na kompost. Ale dziś już nie mam wątpliwości - graby zdecydowanie polecam! Teraz jeszcze myślę, żeby sobie gdzieś choć krótki żywopłotek zrobić z czerwonego buka
A miskanty, zwłaszcza te w brzozach rzeczywiście idą w oczach