Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 09:16, 14 maj 2016

marta_d napisał(a)

ooo dziękuję amanogawa piękna ciemierniki mam takie same, ale tylko 2 sztuki w ogóle z każdym sezonem Twój ogród bardzo pozytywnie mnie zaskakuje jest dopracowany w każdym calu góra kompostowa też robi ogromne wrażenie, moi rodzice produkują to złoto na własny użytek, więc cały sezon bazuję na nim na dzień dzisiejszy mamy 3 pryzmy: jedna dwuletnia, kolejna z zeszłego roku i trzecia się robi uwielbiam wyściółkowane nim rabaty - teraz będę w jednym miejscu od sąsiada, gdzie mam posadzone szmaragdy i hosty zbierać korę i nasypię kompostu jestem ciekawa efektu skrzynie na warzywa masz pięknie wykonane, bardzo dokładnie, jak książka pisze uwielbiam Twój ogród

Hej Martusia, dziękuję za wszystkie miłe słówka i fajnie, że wpadłaś Góra kompostowa na mnie zrobiła piorunujące wrażenie, ale tylko na chwilę. Nie będziemy już stamtąd brać kompostu, sami sobie wyprodukujemy - tak, jak u Ciebie Ja korę na rabatach też lubię, tak że zbierać nie będę. Ale mam takie miejsca, gdzie mi ją wiatr wywiewa. Tam kompost byłby super.

A moje skrzyneczki jeszcze w sumie nie dokończone. Mieliśmy zrobić obrzeże z ekobodrów i wysypać kamieniem. Ale planujemy ścieżkę z kostki wzdłuż drugiej części ogrodu, właśnie koło skrzyń. No i w tej sytuacji wolałabym je otoczyć obrzeżem z kostki. Więc chyba poczekają na swoją kolej

Ale coś tam już się zieleni
Dorota123 18:38, 14 maj 2016

Pięknie powstaje i zmienia się Twój ogród.
jolka 19:13, 14 maj 2016

Dorota123 napisał(a)
Pięknie powstaje i zmienia się Twój ogród.

Dorotka, ogarniamy kolejne nieużytki, na szczęście wiele już ich nie pozostało Pozdrawiam deszczowo - hostowo

jolka 19:19, 14 maj 2016

Dziś miałam w zamiarze zrobienie fotograficznej inwentaryzacji host,
niestety deszcz mi przeszkodził, ale troszkę pomęczę hostami

jolka 19:23, 14 maj 2016

I takie tam, deszczowe widoczki
Któraś Dziewczyna chciała liście ciemierników obcinać, ołł..nołł!! Są teraz piękne

anna_t 19:23, 14 maj 2016

piękne masz te hosty,też bym je chciała ale slimorów sie brzydze..
jolka 19:29, 14 maj 2016

anna_t napisał(a)
piękne masz te hosty,też bym je chciała ale slimorów sie brzydze..

Aj, tam.. u mnie na razie nie ma ślimorów A jakby coś, to zawsze możesz im sypnąć jakieś delicje

anna_t 19:40, 14 maj 2016

no widze że nie masz bo idealne te hosty
Luki 21:07, 14 maj 2016

Oj ja z ogronną chęcią popatrzyłem na hosty bo uwielbiam te rośliny Niestety u mnie coś słabo przyrastają, ale też cieszą
Marzenaka 23:34, 14 maj 2016

Ale cudne hosty! Kiedy ty te zdjęcia zrobiłaś jak taka ulewa była? Jechałam dziś koło ciebie Tzn. główną drogą, ale zerkałam w twoją stronę