Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Toszka 22:22, 07 wrz 2016

Macra sterczy fontannowo, faluje jak fale przy brzegu
Dlatego podkreślam, że macra, nie niskie aureola etc. Macra na słońcu bez problemu rośnie.
achimee 22:26, 07 wrz 2016

Setka sadzoneczek na zbyciu? no tyle to jeszcze nie mam bo krótko mam tą irgę i na razie jej nie ciacham bo sama czekam aż mi zadarni skarpę ale tak za dwa, trzy lata pewnie będę tyle miała... trzeba po kilku latach odmładzać rośliny; piszesz że trawa trzyma ci skarpę, ale chyba nie zamierzasz w niej sadzić roślin i będziesz ją usuwać więc piasek będzie luźny i może trochę zjeżdżać; ja sadziłam irgę w październiku i jakież było moje zdziwienie kiedy wiosną w marcu bryły korzeniowe wystawały po 3-4 cm ponad powierzchnię skarpy, oczywiście ciągle przypominały kształt doniczki, brakowało tylko plastikowych osłonek; obawiałam się czy korzonki na wierzchu nie przemarzły i roślinki ruszą, ale wystartowały, na 20 sztuk odpadła 1.
Kawa 08:21, 08 wrz 2016

irga ładna jest u mnie padła i nie wiem czemu 2 sadzonki padły ale ja to ja
ale Joluś tobie będzie rosła warunki u Ciebie super dla roślin

ale hacone też ładna
iwka 11:08, 08 wrz 2016

jolka napisał(a)

Iwonka, jaki Michał? Podrzuć mi link proszę, bo chyba nie wiem o co który ogród chodzi. Kurczę, zawsze mi żal, że tylu pięknych ogrodów nie jestem w stanie obejrzeć...

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5928-czy-facetowi-uda-sie-wyczarowac-ogrod-marzen?page=21 jeszcze na str. 30,175,183

tu zaczyna się dyskusja skarpowa u Asi
jolka 20:42, 08 wrz 2016

Toszka napisał(a)
Macra sterczy fontannowo, faluje jak fale przy brzegu Dlatego podkreślam, że macra, nie niskie aureola etc. Macra na słońcu bez problemu rośnie.

Jeszcze raz ją sobie oglądnęłam, cudna jest

jolka 20:51, 08 wrz 2016

achimee napisał(a)
Setka sadzoneczek na zbyciu? no tyle to jeszcze nie mam bo krótko mam tą irgę i na razie jej nie ciacham bo sama czekam aż mi zadarni skarpę ale tak za dwa, trzy lata pewnie będę tyle miała... trzeba po kilku latach odmładzać rośliny; piszesz że trawa trzyma ci skarpę, ale chyba nie zamierzasz w niej sadzić roślin i będziesz ją usuwać więc piasek będzie luźny i może trochę zjeżdżać; ja sadziłam irgę w październiku i jakież było moje zdziwienie kiedy wiosną w marcu bryły korzeniowe wystawały po 3-4 cm ponad powierzchnię skarpy, oczywiście ciągle przypominały kształt doniczki, brakowało tylko plastikowych osłonek; obawiałam się czy korzonki na wierzchu nie przemarzły i roślinki ruszą, ale wystartowały, na 20 sztuk odpadła 1.

Haha, no setka U mnie wszystko hurtowe ilości
Oczywiście nie mam zamiaru wsadzać irgi w trawie, choć nie mam w ogóle planu jak się tej trawy pozbyć Chyba zainwestuję w jakiś mały areator Nie chcę głęboko kopać tej skarpy, właśnie dlatego by się nie osuwała później.

jolka 20:52, 08 wrz 2016

Kawa napisał(a)
irga ładna jest u mnie padła i nie wiem czemu 2 sadzonki padły ale ja to ja ale Joluś tobie będzie rosła warunki u Ciebie super dla roślin ale hacone też ładna

Hacone jest super ładna, ale to melodia przyszłości
Teraz akcja irga No i mam nadzieję, że mi jednak będzie rosła
jolka 21:03, 08 wrz 2016

iwka napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5928-czy-facetowi-uda-sie-wyczarowac-ogrod-marzen?page=21 jeszcze na str. 30,175,183
tu zaczyna się dyskusja skarpowa u Asi

Ajj.. Iwoncia Wątek tego Michała to ja doskonale znam.
Nie załapałam, że o to Ci chodzi Na wygwizdowie też bywam
Niemniej dzięki za namiary i fatygę

jolka 21:11, 08 wrz 2016

Parę widoczków porannych, żeby nie przegrzać tematu skarpy

jolka 21:17, 08 wrz 2016

I na dobranoc coś w tonacji uspakajającej

Dobrej nocy