Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

kerii 14:02, 21 sie 2017

Marzenaka napisał(a)
Jola - hortensje robią mega wrażenie! Masz może u siebie Polar bear? Korci mnie żeby zamiast limek na nową rabatę zakupić. W jakiej odległości masz Amanogawy od siebie? I jeszcze jedno, runianka na słońcu da radę?

Marzena ja w tamtym roku zakupiłam polarki i fakt że to ich dopiero pierwszy sezon u mnie ale nie jestem z nich zadowolona. Kwiaty jak już mają to faktycznie piękne i duże ale bardzo późno zaczynają kwitnąć.
Jak bym miała dzisiaj kupować to na pewno bym ich nie kupiła na szpaler zwłaszcza w miejscu gdzie mają się fajnie prezentować.
ren133 14:08, 21 sie 2017

jolka napisał(a)
Renia, taki zamówiłam: NAC VBE320-AS-J ODKURZACZ OGRODOWY DMUCHAWA 3200W. Pamiętałam, jak Agelika mówiła, że ważne by miał regulację mocy. Nie wiem czy dobry czy nie dobry, jak dotrze i będą miała okazję go użyć to się podzielę opinią

PS.: Hmm.. hortki z grackami?? Nie mam
To ML

Zaraz sprawdzę ten odkurzacz ...

No patrz pomyliłam gracki z ML ... to może przy hortkach posadzę ML bo mam przecież ... tylko Twoje ogromne ... jakie one wysokie?
ren133 14:09, 21 sie 2017

To czekam na opinię w kwestii odkurzacza bo cenowo to mi się podoba
Toszka 14:23, 21 sie 2017

makadamia napisał(a)
No to ja mam gorzej - ciełam je zgodnie ze sztuką w czerwcu a one i tak powypuszczały mnóstwo nowych przyrostów i dalej wyglądają nieporządnie.

Aśko ciachaj, nawet jak puszczą przyrosty i przemarzną to w marcu i tak ciachniesz
Kasiolaaa 06:17, 22 sie 2017

Ja tez czekam na ten odkurzacz
Kasiolaaa 06:19, 22 sie 2017

Polar bear tez u mnie kiepska a mam ja juz 3 lata
makadamia 08:55, 22 sie 2017

Toszka napisał(a)

Aśko ciachaj, nawet jak puszczą przyrosty i przemarzną to w marcu i tak ciachniesz

No, jak mam Twoje błogosławieństwo, to nożyce będą śmigać.

Niech tylko przestanie padać
jolka 22:45, 22 sie 2017

Co do odkurzacza, dotarł dziś - ale jeszcze nie zdążyłam przetestować. Zimno było, w ogóle mi się do ogrodu nie chciało wychodzić. Widzę, że Tosia potwierdziła, że bez większego stresu można buksy ciachnąć. To dobrze, tak czy inaczej bym cięła, ale będę spokojniejsza

Marzenka - co do polar bear, to chyba już się nie musisz zastanawiać
Jak widać, opinie są na NIE.

Za to limki nabierają teraz delikatnego różu, chodzę codziennie opuchlaków szukać, to im się przynajmniej porządnie przyjrzę Ładny ten różyk, choć nieuchronnie o jesieni przypomina.

No i sezon ogórkowy mam wciąż, już końcówka. Jeszcze dziś słoiki porobiłam zarówno z ogórków, jak i pomidorów. Ogarniam logistykę przetwarzania i przechowywania. Dziś był Pan stolarz, będzie robił regał w piwnicy, bo nie mam gdzie tych słoików trzymać.

O ile jutro mi nastrój dopisze i pogoda, to się wezmę za buksy, tak więc będzie sprawozdanie z uruchomienia odkurzacza. A dziś moja sąsiadka się śmiała, że skoro odkurzacz ogrodowy mam, to teraz będzie musiała do mnie do ogrodu w pantoflach wchodzić Hehe, dobre sobie

No, nagadałam się jak rzadko, idę spać
Dobrej nocy!!

Kasiolaaa 07:16, 23 sie 2017

Jolu dobre sobie z tymi pantoflami ja myslalam ze u mnie tylko takie buractwo jest ale jak widac nie tylko u mnie byla akcja z kostka brukowa jak ukladalismy to sasiad powiedzial ze teraz u nas trzeba w kapciach przychodzic a ja odparlam ze oczywiscie i poszlam
Moniq 08:39, 23 sie 2017

kerii napisał(a)

Marzena ja w tamtym roku zakupiłam polarki i fakt że to ich dopiero pierwszy sezon u mnie ale nie jestem z nich zadowolona. Kwiaty jak już mają to faktycznie piękne i duże ale bardzo późno zaczynają kwitnąć.
Jak bym miała dzisiaj kupować to na pewno bym ich nie kupiła na szpaler zwłaszcza w miejscu gdzie mają się fajnie prezentować.

Co do polarkow mam podobne odczucia. Zakupilam w ubieglym sezonie i chyba sa najpozniejsze, przynajmniej na razie (pierwszy rok). Na szpaler chyba ladniejsze limki